Φροντίδα Κλουβί κήπου για την κουρουνίτσα

velvetwoman

PB Member
Εγγραφή
14 Μαϊ 2008
Μηνύματα
125
Πόλη
Αίγιο
Κι επειδή ο Λάζαρος αποφάσισε να μην μας εγκαταλείψει τόσο εύκολα είπαμε να του φτιάξουμε ένα κλουβί στον κήπο, για να αρχίζει να συνηθίζει σε εξωτερικό χώρο. Με χαρά ακούω προτάσεις από παλιοτερους και εμπειρότερους
 

Συνημμένα

  • κλουβι2.webp
    κλουβι2.webp
    52,9 KB · Προβολές: 269
  • κλουβι1.webp
    κλουβι1.webp
    61,4 KB · Προβολές: 253
Το κλουβί σαν κλουβί μου φαίνεται μια χαρά για να φιλοξενήσει, με μικρές μετατροπές, παπαγάλους και καναρίνια.:)

Η κουρούνα δεν ειναι ωδικό πουλί και σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν μπορώ να την φανταστώ κλεισμένη σε ενα κλουβί, ακόμα και αν πρόκειτε για μια μεταβατική φάση για την απελευθέρωσή της... 🙄Οι ιδέες που σου προτείνουν κάποια μελη σε άλλο πόστ μου φαινονται πιό φυσιολογικές!
 
Αν και το πρέπον θα ήταν το φιλαράκι σου να πάει στην φύση, αλλά την στιγμή που σε διάλεξε για δικιά του οικογένεια, σημαίνει οτι το φροντίζεις σωστά. Θα πρότεινα, χωρίς βέβαια να είναι άπολυτα αυτά, να του έβαζες μερικά ακόμα ξύλα αλλά σε διαφορετικές γωνίες για να γυμνάζεται. Επίσης το πάνω μέρος θα πρέπει να καλυφθεί, λόγο ήλιου βροχής κτλ. με πολυκαρμπονικό ή καποιο πάνελ. Καλό θα ήταν να είναι καλυμένη η όλη κατασκευή δεξιά και αριστερά απο ρεύματα αέρα. Απο κάτω βλέπω είναι ανοιχτό, θα μπορούσες να κάνεις μια κατασκευή με λαμαρίνα που θα την βγάζεις και θα την τραβάς για τον καθαρισμό της. Γιατί προτίμησες αυτό το σημείο και όχι κάπου μέσα στο οικόπεδό σου; Καλό θα ήταν όμως να την ελευθερώσεις και να γυρίσει στο φυσικό της περιβάλον.

Φιλικά
 
Τζωρτζίνα κάθε φορά που τον βγάζουμε να πετάξει, φοβαται και λαχανιάζει.λύση ανάγκης ήταν για να συνηθίσει τον εξωτερικο χωρο και τους θορύβους του. Σαφώς και δεν αποτελεί μόνιμη κατάσταση. Το σίγουρο είναι πως στην πορεία θα φιλοξενήσει άλλο είδος πτηνού. Κανεις δεν θέλει μια κουρούνα σε κλουβί και πολύ περισσότερο εγώ που την φρόντιζω.
 
θα συμφωνησω με γρηγορη κ georgina! αυτα τα πουλια ανηκουν στη φυση...
αλλα επειδη εχω παρακολουθησει μερες το ποστ σου,ξερω οτι προθεση σου ειναι να την αφησεις συντομα!

κατ'εμε εκει που το εχεις δεν φαινεται να εχει καθολου ισκιο... Θα την καψει ο ηλιος κυριολεκτικα!φροντισε για οσο την κρατησεις να βρεις ενα πιο καλο μερος!
 
Eυχαριστώ για τις συμβουλές κύριε Γρηγόρη. Η κατασκευή είναι σημερινή και πιστεύω πως μέσα στις επόμενες μέρες θα έχει την απαραίτητη λαμαρίνα και περισσότερα κλαδάκια. Προτίμησα αυτό το σημείο γιατί είναι στεγασμενο από πάνω εως ότου το σκεπάσω με πάνελ. Εκτος αυτού είναι κοντα σε σημείο που συνήθως κάθομαι και ήθελα να μπορεί να με βλέπει την πρώτη μέρα που είναι έξω από το σπίτι.Βέβαια μόλις νύχτωσε σκέπασα το κλόυβί με σεντόνια για να αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια>δεν ξέρω αν έκανα καλά. Εσεις θα μου πείτε.
 
Ελένη μου ξέρω οτι έχεις καλές προθέσεις! Το πουλάκι λαχανιάζει γιατι είναι αγύμναστο, και δεν ξερω κατα πόσο είναι ωφέλιμο για την εκγύμναση των φτερών του ο εγκλεισμός του στο κλουβι!

Βλέπω πως έχετε εναν πολύ ομορφο φυσικό χώρο που πολλοί θα τον ζήλευαν! Τι θα έλεγες αν καθε φορά που βγαίνατε στην αυλή σας το πέρνατε μαζί και το αφηνατε ελευθερο να πετάει; Καποια στιγμη θα ξεμάκραινε και σιγά σιγά θα γινόταν η προσαρμογή του στο φυσικό περιβάλλον!
 
Μέχρι σήμερα αυτο κάναμε Τζωρτζίνα. Το πέρναμε μαζί μας για να πετάει. Το κακό είναι πως δεν το κουνούσε από τα χερια μας. Οσο κι αν προσπαθήσαμε. Πίστεψέ με σήμερα από θαυμα γλύτωσα την ηλίαση προσπαθώντας να τον κάνω να πετάξει.Αντίθετα μέσα στο σπίτι πετούσε μια χαρά. Πραγματικά με έχει προβληματίσει όλο αυτό. Θέλω να φύγει το συντομότερο αλλα μαλλον το βλέπω δύσκολο.
 
Το πουλάκι λαχανιάζει γιατι είναι αγύμναστο, και δεν ξερω κατα πόσο είναι ωφέλιμο για την εκγύμναση των φτερών του ο εγκλεισμός του στο κλουβι!

Θα συμφωνήσω με την Γεωργία περί λαχανιάσματος. Προσπάθησε να κάνεις ότι σου είπε η Γεωργία για να μπορέσει να δυναμώσει. Λογικά το βάρος του πλέον δεν θα είναι το ιδανικό για πτήσεις. Πρέπει να εξασκηθεί και να δυναμώσει τους μύες του. Δεν μπορείς να το δώσεις σε κάποιο κέντρο προστασίας, σε κάποιο δασαρχείο για να το απελευθερώσουν αυτοί μιας και ξέρουν καλύτερα απο εμάς; Ότι είναι να κάνεις κάντο όσο μπορείς πιο γρήγορα όμως γιατί το δέσιμο του πτηνού μαζί σου θα δυναμώνει και θα είναι δύσκολο και απο τις 2 πλευρές...

Φιλικά
 
Το δέσιμο είναι ένα σοβαρό θέμα. Ομως θα είναι μεγαλύτερη η χαρά μου αν τον δω να φευγει παρα αν ειναι μαζί μας. Οσο κι αν ακούγετε αστείο τον αγαπάω και δεν θελω να είναι με μένα αλλα με τους δικούς του. Θα το παλέψω κι ελπίζω να πάνε όλα κατ'ευχήν.
 
δεν ακουγεται καθολου αστειο. Οταν αγαπας καποιον θελεις να ειναι ευτυχισμενος. Οταν με το καλο δυναμωσει και μπορει να πεταξει θα βρει σιγουρα το δικο του ταιρι και αν εισαι τυχερη σε λιγο καιρο μπορει και να σε επισκεπτεται... Οικογενειακως!
το μονο σιγουρο ειναι οτι το κλουβι δεν θα παει χαμενο. με τις τροποποιησεις που προτεινε ο γρηγορης μπορει να φιλοξενησει ανετα τον macaw που θελεις να αποκτησεις (οπως διαβασα σε αλλο ποστ).
 
Αυτό που περιγράφεις μου έχει τύχει με πολλά (ωδικά) πουλιά. Μόλις βγαίνουν από το κλουβί τα πιάνει πανικός. Έχει συνηθίσει από την αρχή σχεδόν της ζωής του μέσα στο σπίτι και για αυτό το πιάνει πανικός μόλις βγει έξω. Μέσα στο κλουβί όμως δεν πρόκειται να το ξεπεράσει. Πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν να περνά περισσότερες ώρες έξω μαζί σου. Όταν συνηθίσει θα τον δεις ότι από μόνος του θα πετάει. Στο κλουβί υπάρχει ο φόβος να συνηθίσει το κλουβί και να έχεις το ίδιο πρόβλημα του πανικού μόλις τον βγάζεις από αυτό. Ίσως να πρέπει να γίνεις και λίγο "κακιά" μαζί του. Εννοώ να μην τον δέχεσαι πάνω σου συνέχεια. Μην ξεχνάς ότι δεν προσπαθείς να εκπαιδεύσεις το πουλί να κάθεται πάνω σου αλλά να απομακρυνθεί από σένα. Όταν λες ότι προσπαθείς να του μάθεις να πετάει τι εννοείς; Με ποιόν τρόπο το προσπαθείς; Έχει σημασία για τα ερεθίσματα που δέχεται το πουλί. Αν για παράδειγμα το αφήνεις κάπου και απομακρύνεσαι με σκοπό να έρθει επάνω σου του περνάς ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλεις. Μην ξεχνάς τέλος πως απομακρύνουν τα μικρά τους οι φυσικοί γονείς. Παύουν να τα ταΐζουν και τα διώχνουν και τα κυνηγάνε (πολλές φορές τσιμπώντας τα). Δεν σου λέω φυσικά να το κυνηγάς αλλά το αναφέρω για να καταλάβεις πως λειτουργεί η ψυχολογία του. Άφηνέ του φαΐ κάπου μακριά σου αλλά σε εμφανές σημείο και μην τον αφήνεις σε καμία περίπτωση να αναιβένει πάνω σου πλέον. Θέλει αρκετή υπομονή πάντως. Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
 
Ελενη εγω θα πω πως το κλουβι ειναι καλο ισως για να μενει και να κοιμαται τα βραδια στον κηπο. Και να μην το σκεπαζεις... Ειναι ενα αγριο πουλι που απλα το μεγαλωσες και τωρα πρεπει να ξαναγινει αγριο... Την υπολοιπη ημερα μπορεις να το εχεις απλα εξω ελευθερο... Που θα παει, με υπομονη και πολυ παρακινηση απο εσας θα πεταξει... :)

Ουτε κουβεντα βεβαια για να μπει μακαο σε αυτο το κλουβι. Αν και ειναι πολυ ωραιο και πολυ μεγαλο αυτο το συρματοπλεγμα θα το σκισει σαν χαρτι. Χρειαζεται να το αλλαξετε αν το θελετε για κλουβι κηπου για τετοιο πουλι.
 
Ελένη μου είμαι σίγουρη ότι κάνεις το καλύτερο για το πουλάκι και πως κάποια στιγμή -λογικά- θα του βγει το ένστικτό του να είναι στην φύση!
 
Ανέστ το κλουβί προς το παρόν ειναι του λάζαρου.Αν τελικά πάρω το μακάο σαφώς θα γινουν αλλαγές.Αν όχι όλο και κάποιο άλλο πουλάκι θα προκύψει. Τωρα που με μάθανε κι αυτά.Ας υπάρχει χώρος να το φιλοξενήσει τουλάχιστον
 
Ας πω και εγώ τη γνώμη μου :)

Νομίζω πώς σε αυτή τη φράση το κλουβί δεν είναι το καταλληλότερο ή το αμέσως επόμενο βήμα για να περάσει το πουλί από την ελεύθερη κατάσταση που βρίσκεται τώρα, στην άγρια. Η εντύπωση που έχω είναι, ότι δεν θα πρέπει να το περιορίσεις αλλά να το "ξεκολλήσεις" από πάνω σου, προτρέποντάς το να απομακρύνεται κάθε φορά και περισσότερο από το χώρο σου.
 
Σας ευχαριστώ για την συμβουλή κύριε Σταυρο. Πιστέψτε με κάνουμε καθημερινά "ασκήσεις απομάκρυνσης". Το θέμα είναι πως σήμερα τον άφησα εκτος κι ετρεχε πίσω μου σαν κουτάβι.
 
Ελένη μην αποθαρρύνεσαι!
Η προσαρμογή στο φυσικό του περιβάλλον θα ειναι αργή και σταδιακή! Φαντάσου οτι έχεις να κανεις με ένα μωρό παιδί που κανει τα πρώτα του διστακτικά βήματα στον κόσμο... Χρειαζεσαι σιγουρα κίνητρο γιανα τον δελεάσεις... Και το καλύτερο κίνητρο για ενα ''μωρό" έχει να κάνει με την τροφή ή το παιχνίδι...Αν τα συνδυάσεις και τα δυο μαζί, θα έχεις τα επιθυμητα αποτελέσματα!

Φαντάσου πόσο φοβισμένο νιώθει μιας και όλες οι παραστάσεις ειναι σχεδόν καινούριες... Υπομονη! Αυτα τραβάμε εμεις οι μαμάδες!:D
 
Back
Top