Γενικά Κλουβί και απογαλακτισμός Ζακό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Spy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Spy

PB New Member
Εγγραφή
17 Δεκ 2017
Μηνύματα
13
Πόλη
Σαντορίνη
Ως νέος ιδιοκτήτης παπαγάλου θέλω την βοήθεια σας.
Η Λιτσα (ζακο) είναι το νέο μέλος της οικογένειας μας. 3μηνων σε διαδικασία απογαλακτισμού (νερό με σύριγγα τρώει κανονικά και λίγη κρέμα)
Μπορώ να την έχω από τώρα σε μεγάλο κλουβί η πρέπει να περάσουμε σταδιακά σε μεσαίο και μετά μεγάλο (μου είπαν για κίνδυνο όσο είναι μικρή να σκαρφαλώσει και να πέσει σε μια μεγάλη κλούβα)
Ο απογαλακτισμός χρονικά είναι σωστός; Έχω διαβάσει από 2εως6 μηνών και έχω μπερδευτεί.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Γεια σου, καλώς ήρθατε με τη Λίτσα σου!
Έχετε κάνει τεστ dna και γνωρίζεις το φύλο της;
Πριν σου πω λίγα πράγματα απ' όσα έχω διαβάσει όμως και όχι από προσωπική εμπειρία, θα ήθελα να μας έδινες κάποιες πληροφορίες για το ιστορικό της Λίτσας.
Πότε την πήρες σπίτι σου; Που γεννήθηκε; Είδες το εκτροφείο της κατά την αγορά της; Γνωρίζεις ακριβή ημερομηνία γέννησης; Έχεις καλό επίπεδο συνεργασίας με τον εκτροφέα;
Πάντως αν είναι όντως 3 μηνών, δεν είναι σε φάση τροφικού απογαλακτισμού. Τουλάχιστον μετά τους 6 μήνες. Και λέω τροφικού γιατί πτηνά που ζουν τόσο πολύ, συνολικό, δηλαδή και συναισθηματικό απογαλακτισμό έχουν για μακρά περίοδο της ζωής τους.
Μπορείς να μας περιγράψεις την υπόλοιπη πλην της κρέμας διατροφή της αυτή τη στιγμή;
Ως προς το κλουβί, είμαι της άποψης κατ' αρχήν ενός μέτριου κλουβιού που στη συνέχεια μπορείς να το έχεις για κλουβί διακοπών ή μεταφοράς και όταν αναπτυχθεί το πουλάκι, να έχεις έτοιμη τη μόνιμη κατοικία του.
Υπάρχουν πολλά άτομα που μπορούν να σου δώσουν συμβουλές στις απορίες σου, λίγη υπομονή και μέχρι τότε, συμπλήρωσε κάποια αναγκαία πληροφοριακά στοιχεία για να προχωρήσει η συζήτηση του θέματός σου :)
Βάλε μας φωτογραφίες 😛
 
Ο απογαλακτισμός χρονικά είναι σωστός; Έχω διαβάσει από 2εως6 μηνών και έχω μπερδευτεί.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Eίναι νωρίς να απογαλακτιστεί ένα μικρό african grey στους 3 μήνες. Σου ζητάει φαγητό? Ένα γεύμα με κρέμα της δίνεις; Μόνη της τι τρώει; Απο που την πήρες;

Να σου ζήσει!
 
Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ και πάλι για την άμεση ανταπόκριση.
Την κούκλα μας την πήρα ο ίδιος από τον εκτροφέα (δεν ρώτησα αν είναι δεύτερη η Τρίτη γενιά κλπ)
Ο ίδιος είχε ξεκινήσει την διαδικασία του απογαλακτισμου με μικρότερη ποσότητα κρέμας δυο φορές την ημέρα και παροχή μείγματος σπόρων φρούτα και λαχανικά.
Τι θα ήταν ιδανικό για πρώτο κλουβί; (Σε μέγεθος)
Παρουσίαση θα κάνουμε επίσημη μόλις συνηθίσει το νέο της σπίτι
 
Πότε την πήρες; Ο εκτροφέας είναι Σαντορίνη ή ήρθες Αθήνα;
Τα λαχανικά τα κάνεις κρέμα; Γενικά όσο είναι μικρό καλύτερα να τα δίνεις κάπως χλιαρή κρεμούλα τα λαχανικά. Δίνε κόκκινη γλυκοπατάτα βραστή σίγουρα.
Ποια κρέμα της δίνεις;
Στη φάση αυτή ένα κλουβί μεσαίων παπαγάλων το θεωρώ εντάξει, δηλαδή μήκος γύρω στα 70 με 80 εκατοστά. Προσωρινά εννοούμε για 3 περίπου μήνες.
Spy ρίξε μια ματιά εδώ http://www.africangreys.com/articles/other/bringbaby.htm
 
Αθήνα ήρθα για να την πάρω, Σαντορίνη θα ταξιδέψει αργότερα για να μην τα τραβήξει όλα μαζί.
Τα έκανα κυβάκια αλλά θα αρχίσω να της τα κάνω κρέμα
Kayle exact της δίνω.
Οποιαδήποτε πληροφορία για οτιδήποτε καλύτερο ποιοτικά για την κούκλα ευπρόσδεκτη
 
Μάλιστα, η κρέμα καλή είναι.
Σ΄έκανα tag πιο πάνω γιατί σου βρήκα ένα link και πρόσθεσα στο μήνυμά μου, να ρίξεις μια ματιά.
Σαντορίνη θα ταξιδέψει αργότερα για να μην τα τραβήξει όλα μαζί.
Μπράβο, έτσι. Έχεις μπει στο νόημα :)
 
... Οποιαδήποτε πληροφορία για οτιδήποτε καλύτερο ποιοτικά για την κούκλα ευπρόσδεκτη
Για μένα η ουσιαστικότερη κίνηση που μπορείς να κάνεις (αφού τα μωρά ζακό ''φημίζονται'' για το μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας), είναι μια επίσκεψη σε γιατρό πριν το πουλί ταξιδέψει για το νησί...
Προτείνω τους Αχιλέα Ακρίβο και Patricia Gray
ή κάποιον άλλον που εσύ θα επιλέξεις από τη λίστα μας
Πτηνίατροι, Ειδικευμένοι στα Πτηνά Κτηνίατροι
Να την χαίρεσαι και να περνάτε όμορφα για πολλά πολλά χρόνια! 🙂
 
...
Τα έκανα κυβάκια αλλά θα αρχίσω να της τα κάνω κρέμα
Kayle exact της δίνω.
Οποιαδήποτε πληροφορία για οτιδήποτε καλύτερο ποιοτικά για την κούκλα ευπρόσδεκτη

Η κρέμα αυτή είναι πολύ καλή και τα λαχανικά να συνεχίσεις να τα δίνεις και σε κυβάκια καθώς τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να μάθει να τρώει ότι του δίνεις. Δίνε του μεγάλη ποικιλία απ'όλα τα λαχανικά εποχής.
 
να σου ζηση η κουκλαρα σου και συντομα περιμενουμε παρουσιαση. μικρουλα η κουκλα και νομιζω οτι θελει μια περισοτερη προσοχη για να ερθει σταδιακα και ομαλα ο απογαλακτησμος. συμφωνω με τον ανεστη οτι τωρα που ειναι μικρη να την μαθης να τρωη φρουτα λαχανικα οτι χρειαζετε. Οσο για το κλουβι εχω και εγω μια προταση που εμενα στον δικο μου ζακο οταν μου τον εφεραν απο ολλανδια το 2001 του το εφαρμοσα και μαλιστα σημερα ειναι το κλουβι των διακοπων του, που το γουσταρη κι'ολας. ειναι τα πτυσομενα κλουβια που ειναι μεταλικα μεταφορας μικρων σκυλων. εγω τον κρατησα εκει για μικρο χρονικο διαστημα μεχρι να ελενχη τις κινησεις του, και μετα του πειρα την πρωτη ποληκατοικια. Να πω εδω οτι με αυτο το κλουβι μου τον εφεραν. Οικονομικο και λειτουργικο. και οταν διπλωνη γινετε φλατ. ειναι ενα κλουβι που θα σου φανη χρησιμο και στο μελλον. Να την χερεσε και να την αγαπας.
 
Back
Top