Κλουβα για μπαλκονι με dexion

Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Όνομα
Ανδρέας
Παιδια γεια σας. Μετα απο καιρο πηρα την αποφαση να φτιαξω μια κλουβα για το μπαλκονι που να ικανοποιει τα καναρια αλλα και να μου αφηνει και μενα τον αναλογο χωρο(τυχεροι οσοι εχετε αυλες η μεγαλο μπαλκονι). Οι διαστασεις ειναι 0,92Μ-0,46Π-1,53Υ(με τα ποδια, το υψος στο εσωτερικο του κλουβιου ειναι 1,00Μ). Κοστος 60Ε.Χρειαστηκαν 4 dexion 1,53,2 ραφια μεταλλικα 0,46Χ0,92,16 γωνιες για dexion(γινεται σταθεροτερο),76 παξιμαδια και βιδες 13αρες(καλυτερα να υπαρχουν περισσοτερα),ροδελες(αρκετες),1Χ3,5μετρα ατσαλοσυρμα (1Χ1,5cm το κενο του συρματος), κοφτη για συρμα, τρυπανι για εξτρα τρυπες αν χρειαζονται(εγω εκανα), καρυδακι 13 και γερμανικο 13,4 ποδαρακια πλαστικα για να πατανε τα dexion κατω, λαμαρινα 0,46Χ0,88 για συρομενο πατο καθαρισμου(την βρηκα απο ενα μηχανημα στην δουλεια μου) και τον κολητο μου τον Σακη για βοηθεια.Φωτο εχω στο PB Album(Σε περιπτωση που δεν καταφερω να τα βαλλω τωρα)

Συνημμένα

• klouva-dexion.webp
    klouva-dexion.webp
    19,7 KB · Προβολές: 1.336
  • klouva-dexion2.webp
    klouva-dexion2.webp
    18,7 KB · Προβολές: 1.310
  • klouva-dexion3.webp
    klouva-dexion3.webp
    23,8 KB · Προβολές: 1.533
  • klouva-dexion4.webp
    klouva-dexion4.webp
    27,8 KB · Προβολές: 1.367
  • klouva-dexion5.webp
    klouva-dexion5.webp
    19,8 KB · Προβολές: 1.159
Εχω παρει ειδικα κουτακια φαγητου(δεν θυμαμαι την λεξη, οπως ποτιστρες) με συρμα που γυριζει και τα κρεμαω στο συρμα. Τα βαζω οσο το δυνατον πιο χαμηλα(ενα ασπρο που φαινεται κατω στην φωτο ειναι ενα απο αυτα.

Μπράβο σου Ανδέα! Μερακλίδικη Δουλειά!

Εύχομαι να την γεμίσεις με πολλά υγιη καναρίνια!

Αν μου επιτρέπεις, να προσέξεις να τοποθετήσεις τις πατήθρες με τέτοιο τρόπο, ώστε να να μην λερώνεται το φαγητό στις ταίστρες απο τις κενώσεις των πουλιών. Εχεις βάλει στο κάτω μέρος κάποιο ταψάκι για τις ακαθαρσίες ωστε να καθαρίζεται εύκολα;

Σκεφτομαι να βαλω γυρω στα 12 αν πανε καλα τα πραγματα με τα μικρα που γεννηθηκαν πριν 1 εβδομαδα περιπου. Οσο για πατο εχω βαλει μια εξτρα λαμαρινα που βγαινει συρταρωτα απο το κενο που εχω αφησει(εχω κοψει το συρμα 1-1,5χιλιοστο περιπου στο κατω μερος απο τη μια πλευρα εως την αλλη).Βεβαια πρεπει να πω οτι δεξια και αριστερα 5 ποντους σε καθε πλευρα εχει κενο και ακομα θα ηταν καλυτερα να φτιαξω την λαμαρινα εγω(αυτη την βρηκα στην δουλεια μου ετοιμη)ωστε στο μπροστα μερος το σημειο που τραβαω να εχει 3-4 ποντους υψος για να μην πεφτουν ευκολα με το παραμικρο αερακι σπορια κλπ.

Πολύ καλή δουλειά, όμως νομίζω ότι χρειάζεσαι περισσότερο μήκος παρά ύψος. Έκανα και εγώ μια εξωτερική κλούβα, αρκετά μεγάλη που δεν εκμεταλεύεται όμως το μήκος αλλά το ύψος. Τα πουλιά κάθονται μόνιμα πάνω, απόδειξη του ότι πρέπει να κατασκευάζουμε τις κλούβες μας δίνοντας τον περισσότερο χώρο σε μήκος και όχι σε ύψος. Καλή συνέχεια.

Εχεις δικιο σε αυτο γιατι τα πουλια πετανε κατα μηκος.Βεβαια δεν υπαρχει η κλουβα τωρα, την διαλυσα λογω ποντικιων και τα εχω σε κλουβια. Η κλουβα βρωμιζε ευκολα το καλοκαιρι και οσο και να το καθαριζα τα ποντικια μας εκαναν επιδρομες. Ποντικοφαρμακα και λοιπα ευτυχως τα εδιωξαν και νομιζω γενικως οτι οι μπαλκονατοι ειναι καλυτερα να εχουν κλουβια. Τουλαχιστον αυτα καθαριζονται πιο ευκολα(κατα την γνωμη μου)

Συμφωνώ για την καθαριότητα, στην δικιά μου κλούβα έχω άμμο κάτω και την έχω σε σημείο μέσα σε δέντρα και τα πουλιά καραγουστάρουν. Αν μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο θα δεις διαφορές τεράστιες στα πουλιά σου.

Mπραβο. Καλη δουλεια, θα συμφωνησω με τους αλλους φιλους για το μακρος και οχι στο υψος και στην αμμο, οσο για τα δεντρα βαλτη αναμεσα σε 2 ψιλες φουντωτες γλαστρες. Εγω ετσι εκανα τα κλουβια και φαινοτανε πολυ πιο ευχαριστημενα τα καναρια. 😉

Οταν με το καλο σε καποια χρονια, παμε στο Ναυπλιο στο πατρικο της γυναικας μου, που εχει πολλα δεντρα και χωρο γενικως, για μονιμη κατοικια θα φτιαξω κατασκευαρα, ειδη το σκεφτομαι και παιρνω ιδεες. Δυστυχως και αυτα που εχω στο μπαλκονι,θα ελεγα οτι ειναι υπερβολη(19+3 νεογεννητα). Και φαντασου οτι φετος οι γεννες πηγαν καλα, εχω βγαλει 12 μικρα, οπου τα περισσοτερα τα χαρισα, σε φιλους και παιδακια.

Back