Κλουβα στην σοφιτα του σπιτιου μας

Dimos_Greek

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2014
Μηνύματα
388
Καλησπερα σε ολη την παρεα! Μετα απο πολυ καιρο επιστρεφω ξανα στην ομαδα ποιο ενεργα αυτην την φορα! Αποφασισα λοιπον, μαζι με τον πατερα μου να φιταξουμε μια 3μ. κλουβα στην σοφιτα του σπιτιου μας, προς το παρον γιατι αργοτερα θα την μεγαλoσω κι αλλο, μιας και δεν εχουμε και πολλα πραγματα πανω στην σοφιτα και αφου την καθαρισαμε πολυ καλα και βαλαμε τσιμεντοχρωμα στο δαπεδο για να μην μαζευει ευκολα σκονη αρχισαμε να κανουμε τον σκελετο. Μεσα θα στην κλουβα θελω να βαλω budgie,cockatiel,rosellas και αργoτερα rigneck.Aλλα απο οτι διαβασα καποια απο αυτα τα ειδη γινονται επιθετικα κατα την περιοδο της αναπαραγωγης τους για αυτο επελεξα να την χωρισω σε 3 κομματια. Θα σας δειξω και φωτο αργοτερα! Αυτο που ηθελα να σας ρωτησω ειναι τα εξης:Ξερεται καποιο φαρμακο για να μην μαζευουν φειρες στο ξυλο;Επισης τα χωρισματα λεω να τα κανω με κουνελορσυμα οπως ειναι και η κλουβα, θα υπαρχει καποιο προβλημα; Τελος στο καθε κομματι της κλουβας θα ειναι μονο ενα ειδος,υπαρχει καποιο προβλημα κατα την περιοδο της αναπαραγωγης;
 
Μπορείς περιοδικά να ψεκάζεις τα ξύλα με sebacil, αραιωμένο 3% όταν απουσιάζουν τα πουλιά από το χώρο και 1% αν αυτά είναι μέσα.
Είναι όμως δηλητήριο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην πάει στην τροφή των πουλιών και κατά συνέπεια στο στομάχι τους...
Εγώ δημιουργώ στεγανό χώρισμα μεταξύ κλούβας και δομικών στοιχείων και μπορώ άνετα να ρίχνω σε αυτό το κενό... κάθε απαραίτητο για την σωστή διαμονή των πουλιών, σκεύασμα.
Σου προτείνω να το σκεφτείς σαν λύση μια και είσαι στην αρχή της κατασκευής σου...
 
Μπορεις πριν αρχισεις να στηνεις την κατασκευη να ψεκασεις ολα τα υλικα με chevitren και μετα οταν εχεις τελειωσει να χρησιμοποιεις περιοδικα το sebacil για διατηρηση της απολυμανσης.

Για τη συμβιωση, καλα θα κανεις να τα εχεις χωριστα και για καλυτερη διαχειριση τους, οχι μονο για την αναπαραγωγη.

Για τα υπολοιπα περι συμβιωσης δεν γνωριζω.
 
Back
Top