Φροντίδα Κλουβιά για παπαγάλους

Πριν αγοράσετε κλουβί για τον παπαγάλο σας, μάθετε ποια κλουβιά είναι καταλληλότερα για παπαγάλους και ό,τι άλλο πρέπει προσέξετε πριν την αγορά του.

Ποιο είναι το καταλληλότερο κλουβί για τον παπαγάλο σας​

Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου, καλό θα ήταν να διαβάσετε πρώτα μερικές βασικές αλλά σημαντικές συμβουλές για τα κλουβιά των πουλιών.

Ένα καλό κλουβί για παπαγάλους πρέπει να είναι καταρχήν ευρύχωρο, κάτι που ισχύει άλλωστε για όλα τα είδη πουλιών. Αναφορικά όμως με τους παπαγάλους, αυτό είναι ακόμη σημαντικότερο διότι πρόκειται για πουλιά που στην πλειοψηφία τους έχουν μακριά ουρά και ένα στενόχωρο κλουβί θα κατέστρεφε αυτό το όμορφο στοιχείο της εμφάνισης τους.

Για να υπολογίσετε κατά προσέγγιση το μέγεθος του κλουβιού που χρειάζεται ο παπαγάλος σας, πολλαπλασιάστε το συνολικό μήκος (μαζί με την ουρά) του πουλιού επί τρία. Αυτή πρέπει να είναι περίπου η απόσταση ανάμεσα στις απέναντι πλευρές του κλουβιού του.

Προτιμήστε μεταλλικά, ορθογώνια κλουβιά με αρκετό ύψος και κάγκελα σε οριζόντια διάταξη για να ενισχύεται η τάση των παπαγάλων για σκαρφάλωμα και γυμναστική. Η απόσταση που πρέπει να έχουν τα κάγκελα μεταξύ τους, καθώς και το πάχος τους, εξαρτάται από το είδος που φιλοξενούν. Όσο μεγαλύτερος είναι ο παπαγάλος, τόσο πιο γερά πρέπει να είναι καθώς αρέσκονται συχνά να ραμφίζουν εξασκώντας έτσι το ράμφος τους.

Κλουβιά για μικρούς παπαγάλους​

κλουβιά_μικρών_παπαγάλων_.jpg

Στα μικρόσωμα είδη παπαγάλων, Budgerigar και Lovebirds, που μπορεί να ζουν όχι μόνο σε ζευγάρια αλλά και σε μικρές ομάδες, το προτεινόμενο μέγεθος είναι 50 Χ 35 Χ 50 εκ. Το κλουβί θα πρέπει να έχει πλαϊνές πόρτες για την τοποθέτηση της ξύλινης εξωτερικής φωλιάς, αλλά και την τοποθέτηση μπανιέρας μιας και λατρεύουν το μπάνιο.

Κλουβιά για μεσαίους και μεγάλους παπαγάλους​

κλουβιά_για_μεγάλους_ παπαγάλους_.jpg

Για τα μεσαία και μεγαλύτερα είδη παπαγάλων που έχουν την ανάγκη να βρίσκονται αρκετές ώρες τις ημέρας εκτός του κλουβιού, αλλά και επειδή παραμένουν αρκετές ώρες της ημέρας εντός τους, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα αρκετά μεγάλο χώρο για την διαμονή τους.

Η καλύτερη επιλογή είναι ορθογώνιο κλουβί με μεγάλη μπροστινή πόρτα, αλλά και άνοιγμα από την οροφή με απαραίτητο αξεσουάρ ένα σταντ για να κάθεται εκτός του χώρου του, αλλά να μην λερώνει με ακαθαρσίες το σπίτι.

Τι άλλο θα χρειαστείτε​

Εκτός από την αγορά του κλουβιού για τον παπαγάλο σας, θα χρειαστείτε επίσης:

Σκεύη κλουβιών και αξεσουάρ
Παιχνίδια για παπαγάλους

Σχετικό περιεχόμενο​

Κλουβιά για πουλιά
Κλουβιά για καναρίνια
Κλουβιά έκθεσης πτηνών
Επιλογή θέσης κλουβιού στο σπίτι
Κλούβα προστασίας πτηνών από αρπακτικά
 
Ενημέρωση άρθρου
  • Ανανεωθεί εξ ολοκλήρου από τον @Stavros με την προσθήκη νέων πληροφοριών και την επικαιροποίηση των παλαιότερων.
 
Back
Top