Φροντίδα Κλουβι για κοκατίλ

Elenitz

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουλ 2015
Μηνύματα
19
Καλησπέρα σας, εδώ και ένα χρόνο έχω ενα δανεικό κλουβί, τεράστιο θα έλεγα και είναι πολύ άβολο και για το σπίτι και για την μεταφορά, το ατομο που μας το έδωσε το ζητάει πίσω, ο παπαγάλος καθόταν μόνο σε ένα σημείο και αυτό ήταν στον καθρέπτη του. Δεν είναι εξημερωμένος.Λοιπόν θέλω να μου προτείνετε κλουβί για κοκατίλ αυστηρά μέχρι 30 ευρώ, δεν ξέρω τι προυποθέσεις πρέπει να έχει γιαυτό και γράφω εδώ, καθώς και ιδέες πως θα μπορούσα να τον αλλάξω απο το ενα κλουβι στο άλλο ( Σκέφτηκα απλά να ενώσω τις πορτες και να βάλω τον καθρέπτη στο άλλο κλουβι)
Σας ευχαριστώω :D
 
Γεια σου, για το σωστό κλουβί, διάβασε το άρθρο μας εδώ Κλουβιά για πουλιά, σε γενικές γραμμές ένα ικανοποιητικό μέγεθος είναι 65Χ50Χ50.
Πρέπει να προσπαθήσεις να αποφύγεις τα βαμμένα κλουβιά ή διαφορετικά πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι θα το αντικαταστήσεις σε σύντομο σχετικά διάστημα (περίπου 2 χρόνια), δεδομένου ότι οι περισσότεροι παπαγάλοι δαγκώνουν τα κάγκελα των κλουβιών τους παίζοντας με αυτά.
Τώρα...
Το γεγονός πως έχεις καθρεφτάκι που δεν προτείνεται ως παιχνίδι-αξεσσουάρ για τα πουλιά μας, είναι αρνητικό για την συμφιλίωση του πουλιού μαζί σου και με το περιβάλλον του σπιτιού γενικότερα, δεδομένου πως έχει προσκολληθεί σ' αυτό, βιώνοντας την αυταπάτη μιας παρέας-συντροφιάς με το καθρέφτισμα του ειδώλου του.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως κόλπο για την μεταφορά από κλουβί σε κλουβί αφού έχει εμμονή με αυτό αλλά με την ευκαιρία της αλλαγής κλουβιού που θα σηματοδοτήσει μια νέα κατάσταση για το πουλί, πάρε κι εσύ την αφορμή να το αφαιρέσεις στην συνέχεια.
Ακόμα αν το υπάρχον κλουβί είναι αρκετά μεγάλο και αντιμετωπίσεις πρόβλημα κατά την αλλαγή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βοηθητικά μια πετσέτα για να εγκλωβίσεις το πουλί και προσέχοντας τα φτερά πτήσης του να το τυλίξεις και να το μεταφέρεις με ασφάλεια στο νέο.
Πέρα από το κλουβί αυτό καθεαυτό, σημαντικό είναι και το σημείο τοποθέτησης του κλουβιού στον χώρο σου, διάβασε όταν μπορέσεις αυτό το άρθρο Επιλογή θέσης κλουβιού στο σπίτι.
Για την τιμή, νομίζω ότι με λίγα παραπάνω χρήματα, μπορείς να βρεις κάποιο καλό. Πρέπει να ψάξεις στα διάφορα eshops και ότι θέλεις μπορείς να ρωτήσεις. Ρίξε μια ματιά εδώ karderines.gr/shop/Πτηνά/Εξοπλισμός/Κλούβες-κλουβιά-Παπαγάλων/ΚΛΟΥΒΑ-Α1-ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ-ΝΙΚΕΛ-1, είναι και από νίκελ και αξίζει τις σωστές διαστάσεις.
Κράτησε τον οδηγό φροντίδας παπαγάλων και βρες την αλλαγή αυτή ως μια νέα αρχή στην σχέση σας, με λίγη προσπάθεια μπορεί να γίνει πιο συνεργάσιμο :)
Ό,τι θέλεις, εδώ είμαστε, φτάνει να ξέρουμε :)
 
maria p τέλεια όσα μου έγραψες, όταν είχα γραφτεί στο φορουμ πέρσι έψαχνα τρόπους εξημέρωση του, αλλά δεν έχω ασχοληθεί τόσο με αυτό οπότε είναι άγριος, όσο για τον καθρέπτη αμα του το βγάλω έχω πρόβλημα οτι γκαρίζει υπερβολικά ενώ όταν έχει τον καθρέπτη κελαιδάει και ξύνετε και σε αυτόν, γενικά στεναχωριεμαι ακόμα και όταν του το βγάζω για να το καθαρίσω. Δεν ήξερα όμως οτι κάνει κακό. ότι άλλο έχει μεσα στο κλουβί του δεν το χαίρετε (έχει μια κούνια δεν την έχει πατήσει ποτέ) και είχα φτιάξει ένα παιχνιδάκι που είχα δει χειροποιήτο πολύχρωμο για να παίζει αλλά δεν του δίνει καν σημασία. Πίσω στο θέμα
ωραιο το κλουβί που μου έστειλες. αυτό που έχω είναι συν 20+ εκατοστά σε πλατος και μηκος. Καλό για μελλοντική αγορά για να ζει μέσα, όμως τι γινεται όταν θες να το μεταφέρεις; Εγώ ψάχνω όσο γίνεται σουλουπομένο και άνετο για το αμάξι. εσεις πως τα μεταφέρετε;
 
Για την μεταφορά και ολιγοήμερη διαμονή σε έκτακτες περιπτώσεις, μπορείς να έχεις κάποιο μικρότερο ή να πάρεις κάποιο ειδικό για μεταφορές.
Τι ηλικία έχει; Κάνε μια προσπάθεια για να του βελτιώσεις την ψυχολογία. Το καθρεφτάκι είναι τα "σκουπίδια κάτω από το χαλάκι" :)
 
ας πω το στορυ του σε δυο γραμμές
ο παπαγάλος προσγειώθηκε στο μπαλκόνι μου πέρσι τον μάιο και επειδή τον είδα με χτυπημένο φτερό αλλα και επειδή δεν θα επιβίωνε έξω τον μάζεψα και τον έβαλα σε ενα δανεικό κλουβί,όταν ρώτησα κάποιον αν ήταν να πέρναγε απο το σπίτι να τον δει να μου πει την ηλικία του, μου είπε οτι δεν γίνεται να την μάθουν κάπως ( γιατί να τον πάω εκει με τόσο μεγάλο κλουβί δεν γίνεται :D ) ( η φωτογραφία προφίλ είναι απο την ημέρα που προσγειώθηκε )
δεν ξέρω τίποτα απο παπαγάλους και δεν ξέρω πως γίνονται χαρούμενοι, πέρα απο το καθρεπτάκι, μια φίλη έχει εναν αφρικάνικο γκρι και παίζει όλη μερα με την κούνια του, εγώ δεν ξέρω πως να τον κάνω να ανέβει στην κούνια του. Πάντα κάθετε στον καθρέπτη εκτός όταν πεινάει και όταν θέλει να ξύσει τον άργυλο που του έχω κάποιες φορές ξύνει την εφημερίδα χωρις να ξέρω τον λόγο ( του βάζω πολύχρωμα χαρτια απο το βιβλιαρακι του ικεα) του είχα πάρει βιταμίνουλες και δεν τις πείραξε ποτέ, αυγά του βάζω και δεν τα τρώει. Ο μονος λογος για να φυγει απο το καθρεπτάκι του είναι όταν ο σκύλος κλαιει και πάει στην άκρη του κλουβιου για να δει τι είναι 😛
 
Μπράβο που τον μάζεψες και τον περιέθαλψες. Τώρα βελτιώθηκε το φτερό του;
Στο πόδι του φοράει δαχτυλίδι; Είναι ο μόνος τρόπος να μάθουμε έτος γέννησης. Διαφορετικά κανείς δεν μπορεί να πει ηλικία, εκτός πολύ γενικά αν φαίνεται νέο ή ηλικιωμένο πτηνό. Στην φωτογραφία δεν μοιάζει για ηλικιωμένο πάντως :)
Στον οδηγό φροντίδας παπαγάλων που σου έδωσα πιο πάνω, έχει δυο-τρία άρθρα που αφορούν την ψυχολογία τους. Κατανοώντας την ψυχολογία και τους φόβους του, θα μπορέσεις σιγά-σιγά να αποκτήσεις μία φιλική σχέση μαζί του. Αυτά που βλέπεις και είναι ήμερα και συνεργάσιμα είναι προϊόν επιμονής, υπομονής και σκληρής προσπάθειας. Μπορεί να μην έχεις δυνατότητα να αφιερώσεις πολύ χρόνο, αλλά μια βελτίωση μπορείς να την καταφέρεις, αφού μπεις στο νόημα, διαβάζοντας και ρωτώντας.
Το ότι δεν αγαπάει την κούνια ή κάτι άλλο που θέλει κάποιο άλλο πουλί, δεν αποδεικνύει κάτι, έχουν έντονη προσωπικότητα και καθένα έχει τις προτιμήσεις του. Αυτό είναι το θέμα, να βρεις τις δικές του, που να είναι δημιουργικές και όχι παθητικές.
Δεν ξέρω τι άργυλο του έχεις, να προτιμήσεις απλό σουπιοκόκκαλο είναι καλύτερη πηγή ασβεστίου.
Χρωματιστά χαρτιά και εφημερίδες μην του δίνεις, είναι τοξικά, να προτιμάς λευκό χαρτί.
ο μονος λογος για να φυγει απο το καθρεπτάκι του είναι όταν ο σκύλος κλαιει και πάει στην άκρη του κλουβιου για να δει τι είναι 😛
Είδες ότι όταν κάτι του κεντρίσει το ενδιαφέρον, "ξεκολλάει" :)
Επίσης καλή διαδικασία θετικής και υγιεινής απασχόλησης, είναι να του δίνεις <Link Removed> και <Link Removed> και σπανιότερα <Link Removed>. Ιδίως με τα χόρτα και τα αρωματικά βότανα, παίζουν αρκετά.
 
δεν είμαστε των λαχανικών αλλά όποτε έχουμε του δίνω μαρούλι καθαρό ( το καθαρίζω με νερό) και το τσακίζει, πάω να αφήσω ενα φύλλο δάφνης τώρα που βρίσκω εύκαιρο να δώ τι θα κάνει :D πολύ χρήσιμα όλα αυτά, ελπίζω να αντικαταστίσουν τον καθρέπτη
Δεν φοράει δαχτυλίδι δυστυχώς.
Ευχαριστώω 🙄🙂👍

Αμα προσέξεις στην φωτογραφία, όταν προσγειώθηκε μάλλον προτίμησε να κάτσει δίπλα στον δυόσμο τον οποιό μου τον κατέστρεψε απο τη μια πλευρά αλλά δεν του έδωσα ποτε γιατι δεν ήξερα αν κάνει.
 
αφήσω ενα φύλλο δάφνης τώρα που βρίσκω εύκαιρο
Η δάφνη δεν αντενδείκνυται αλλά δεν πρέπει συχνά και επίσης δεν έχει την ίδια χάρη για το πουλί όπως ένα λεπτόφυλλο χόρτο που παίζει μαζί του.
Μπορείς να βάλεις γλαστράκια με αρωματικά φυτά να του δίνεις και εσύ να τα βάζεις στις σαλάτες και τα φαγητά.
 
έχουμε αλλά όχι ευκαίρα καθώς τα έχουμε πάει στο εξωχικό για το καλοκαίρι, έχω δει σε πολλά παπαγαλάκια τους άρεσει το νερό, έχω ενα ξεκαστίρι αν του έβαζα νερό και του το έριχνα (απο ψηλά για να δροσίζετε και όχι να το βρέχω) θα του άρεσε; ή δεν κάνει καλό?
 
Είναι μία λύση αλλά όχι αν το τρομάζει. Πρέπει να δοκιμάσεις και αν το δεις αναστατωμένο μην το κάνεις.
Δεν μου είπες, η φτερούγα του αποκαταστάθηκε;
 
Πολύ καλα έκανες που το κράτησες μπράβο :)
Αλλα μεσα σε έναν χρόνο θα επρεπε να έχεις μάθει κατι για τους παπαγάλους και επειδή θα αγοράσω κεγω κοκατιλ
Το εχω ψάξει σαν είδος και χρειάζονται συναναστροφή με τον άνθρωπο όταν τα εχουμε ως κατοικίδια διότι ειναι πολυ κοινωνικά
Αν ομως ειναι άγριο και δεν εξημερωνεται
Πρπει να έχει ενα κλουβί μεγάλο και με ανέσεις και πολλα παιχνίδια
Για να περνάει και αυτο καλα για την υπόλοιπη ζωή του, γιατί να ξερεις οτ ι τα κοκατιλ ζουν 20 χρόνια τουλαχιςτον αν εχουν την κατάλληλη φροντίδα, όποτε εχετε καιρό μπροστά σας να συμφιλιωθειτε κιόλας 😉
 
Αλλα μεσα σε έναν χρόνο θα επρεπε να έχεις μάθει κατι για τους παπαγάλους
Μαρία η φίλη μας δεν ήταν προετοιμασμένη να συμπεριλάβει στις καθημερινές τις συνήθειες τη φροντίδα ενός παπαγάλου. Τον παπαγάλο τον βρήκε στο μπαλκόνι της με τραυματισμένο φτερό και θεώρησε σωστό να τον κρατήσει. Δε γνωρίζουμε το πρόγραμμα της, δε γνωρίζουμε πως ακριβώς έχει κινηθεί όλο αυτό το διάστημα που ο παπαγάλος βρίσκεται στην κατοχή της για να φτάσουμε στο σημείο να βγάζουμε τέτοιου είδους συμπεράσματα, σαν αυτό που αναφέρεις στο ποστ σου. Μόνο το γεγονός ότι πλέον βρίσκεται στην παρέα μας, ρωτάει και ενδιαφέρεται να μάθει είναι πολύ θετικό. Ποτέ δεν είναι αργά. Ας μη γινόμαστε επικριτές σε ένα νέο μέλος που έχει όλη την καλή θέληση να ενημερωθεί, έστω και αργά.
 
Κάνες δεν έκρινε τίποτα
Ειπε απλά η κοπέλα οτι το έχει ενα χρόνο και δε ξερει τίποτα για παπαγάλους
Γιαυτο μου φάνηκε περίεργο
Ας μην προσπαθούμε να πιαστούμε τοσο εύκολα απο κάποιες λέξεις,τις οποίες παρεξηγούμε
 
Back
Top