Κλούβα Τριώροφη 1,20*0,53*0,40

Σταμάτης

Ex Smokie
Πόλη
Κορυδαλλός
Όνομα
Σταμάτης
Τελικά μετά από τόσες κλούβες που είδαμε από τα παιδιά στο φόρουμ αποφασίσαμε τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει και η δικιά μας ώστε τα πουλάκια μας να νιώθουν όσο πιο πολύ μπορούν άνετα στο νέο τους σπίτι.
Λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και γνώσεων η κλούβα έγινε παραγγελία σε γνωστή εταιρεία κλουβιών έτσι ώστε να συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θεωρούμε απαραίτητα.
Είναι τριώροφη και οι διαστάσεις είναι ανά όροφο 1,20 Μήκος – 0,53 Ύψος – 0,40 Βάθος, ο κάθε όροφος χωρίζεται σε 3 κλουβιά των 40 εκατοστών με αποσπώμενα χωρίσματα, κάθε όροφος διαθέτει 3 θέσεις για φωλιές και 6 ταΐστρες, οι σχάρες και τα ταψάκια είναι αφαιρούμενα ώστε να πλένονται και όλη η κλούβα είναι ηλεκτροστατικά βαμμένη ώστε να καθαρίζεται εύκολα και οι βάσεις της έχουν ροδάκια για εύκολη μετακίνηση.
Κόστος κλούβας 350€

Συνημμένα

• Klouva.webp
    Klouva.webp
    65,7 KB · Προβολές: 1.104
  • Sxara.webp
    Sxara.webp
    50,5 KB · Προβολές: 698
  • Patos.webp
    Patos.webp
    92,3 KB · Προβολές: 660
Σταμάτη εύχομαι να την χαρείτε.
Τί πουλιά, και πόσα, σκέφτεσαι να φιλοξενηθούν;

-Αν τελικά την έχεις σε εσωτερικό χώρο,θα πρέπει
το πίσω μέρος και τα πλαινά, να κλείσουν με κάποιο νάυλον,
για να περιοριστούν τα σκορπισμένα σπόρια.Φαντάζομαι η Νάντια
θα το "ψάξει" το θέμα καθαριότητα, οπωσδήποτε
- Εκείνο που μ' αρέσει ιδιαίτερα, είναι οτι μπορείς να έχεις
ένα πλήρες μικρό εκτροφείο. Στις δυό επάνω τριάδες,
στην μέση απο ένα αρσενικόκαι στα πλαινά δυό θηλυκά.
Με 6 πουλιά, τέσσερα ζευγάρια. Και το τελευταίο το αφήνεις
σαν ενιαίο και γίνεται ΠΤΗΣΗΣ, με όλα τα πιτσιρίκια.

Αντε λοιπόν καλορίζικη.

Σταμάτη και Νάντια σε ποιο σημείο του κλουβιού έχετε προβλέψει για τις φωλιές;
Αν ακολουθησετε την συμβουλή του κ. Μάκη που μου φαινεται πολύ πρακτική, μήπως θα πρέπει να σκεφτέιτε που θα μπέι η τέταρτη φωλίτσα;

Ακόμα μια ερώτηση: Τα πλαινά κλουβάκια διαθέτουν δεύτερη πορτούλα; 😕
Καλορίζικη και να την χαρείτε γεμάτη υγιή, χαρούμενα και παιχνιδιάρικα πουλάκια!

Ήταν να μη μπείτε στο χορό Σταμάτη :D

Πολύ καλή δουλειά, μπράβο! Κράτησέ μας ενήμερους και για τη χρήση της, αν υπήρξε κάτι που δεν προέβλεψες, κάτι που θα έπρεπε να αποφευχθεί, να προστεθεί κλπ...

Φίλοι μου σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, Μάκη αυτό με την τριάδα δεν το είχα σκεφτεί και μπορω να σου πώ πως είναι σπουδαία ιδέα, τα πουλάκια που θα φιλοξενήσει θα είναι 2-3 ζευγαρια κανάρια και ένα καρδερίνες(μην είναι παραπονεμένη και η Σουλτάνα), η κλούβα είναι σε εξωτερικό χώρο (αν ήθελα ας έκανα και αλλιώς :)αλλα το νάυλον σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί με τα πρώτα κρύα, Georgina μου οι φωλιές ειναι αριστερά επάνω σε κάθε κλουβί και καθε κλουβάκι εχει την δική του πόρτα(τις παράγγειλα λιγο μεγαλύτερη για δική μας ευκολία), Σταύρο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι τώρα αλλα στην πορεία σκέφτηκα πως θα έπρεπε να υπάρχει και ένα χώρισμα οχι μόνο στα 40εκατοστά αλλα και στα 60εκατοστα ώστε να την χωρίζει ακριβώς στην μέση (στην επόμενη κλούβα δεν θα το ξεχάσω:)

Εξαιρετικη κατασκευη! Γεροι να ειστε να την χαρητε και εσεις και τα πουλακια σας και ας χρειαστουν και αλλες τετοιες. Και παντα προσοχη στους εξωτερικους χωρους

Χρειάζομαι ιδέες για την προστασία της κλούβας απο τα σπουργίτια και τις δεκαοχτούρες κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη

... και τις καργιες, τις καρακαξες, τις κουκουβαγιες, τα γερακια και μακρια απο μας. Επειδη πιαστηκες με μερακλιδικη κατασκευη θα σου προτεινα - αν εχεις αποφασισει οριστικα που θα τοποθετηθει η κλουβα -μια κατασκευη αλουμινιου/fiberglass οπως αυτες που μπαινουν πανω απο τις εξωπορτες των σπιτιων για τα νερα της βροχης. Να εχει καμπυλο και κατηφορικο σχημα και να προεξεχει απο τις 3 πλευρες - η αλλη ειναι ο τοιχος - για να σου δινει χωρο να κρεμασεις καποια σιτα ψιλη μεταλικη και θα 'χεις και προστασια απο τα κουνουπια που συχνα ειναι και αυτα φορεις ασχημων ασθενειων (λες και εχει και καλες ). Καλη επιτυχια σε οτι επιλεξεις.

μήπως είναι εφικτό να μας δώσεις.. Έστω με π. Μ, το τηλ. Και την διεύθυνση να κάνουμε και
εμείς μια;:)

Γιώργο σε ευχαριστώ για την ιδέα, η κλούβα θα είναι σε εξωτερικό χώρο με πλάτη στον τοίχο, δυστυχώς δεν έχω την "εικόνα" που μου περιγράφεις αν μπορείς βοήθησε με περισσότερο (αν δεν σου κάνει κόπο και έχεις κάποιο σχέδιο να μου στείλεις).

Γιάννη η εταιρεία έχει έδρα την Αθηνα δεν ξέρω αν σε βολεύει, στείλε μου pm για περισσότερες πληροφορίες.

Παιδιά το κλουβί είναι καταπληκτικό,
να το χαρείτε και καλή διαμονή στα πουλάκια...

Υ. Γ. Το νάυλον είναι επαρκής προστασία από το κρύο
και τον αέρα ή μηπως χρειάζεται κάτι πιο σταθερό
(π.χ. Πλέξιγκλας);

Φιλικά

Τίμος :)

4ος όροφος; δεν το ήξερα ότι ήταν ανεξάρτητοι και μπορούσαν να προστεθούν. Δεν θα γίνει πολύ ψηλή η κλούβα για να την καθαρίζεις; Πιθανολογώ ότι θα φτάσει τα 2.5 μ. [Δεν ξέρω το ύψος των ποδιών] Είναι πρακτικό αυτό? έχεις προβλέψει κάτϊ?. Όπως και να έχει καλορίζικο το ρετιρέ.

τι εγινε σταματη; χαθηκαμε και εχασα επεισοδεια; Μεγαλωσε η οικογενεια; Ή ξεκινησες φιλοδοξες προετοιμασιες 🙂;

εκτος θεματος:θα παμε σε καμμια εκθεση που πλησιαζει να πιουμε και κανενα καφε;

Μεγάλες προσδοκίες Δημήτρη μου :) και βεβαια θα πάμε απλώς κάνε μου ένα τηλ μερικές μέρες πιο πρίν διότι στην ηλικία μου ξεχνάω εύκολα :)

μήπως είναι εφικτό να μας δώσεις.. Έστω με π. Μ, το τηλ. Και την διεύθυνση να κάνουμε και
εμείς μια;:)

+1

Σόρρυ που ξεθάβω το ποστ μετά από 8+ χρόνια αλλά επειδή μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη και έχω κάτι στο νου μου μπορώ να έχω πληροφορίες;

Είτε από τον φίλο αν μπαίνει ακόμα στο φόρουμ είτε από όποιον άλλο γνωρίζει;

Ο Σταμάτης έχει να μπει από το '14, μακάρι να το δει και ν' απαντήσει φίλε :)

Back