Φροντίδα Κλούβα από ντέξιον 2 x 1.5 x 70

carduelis

PB Member
Εγγραφή
17 Ιαν 2008
Μηνύματα
85
Πόλη
Λιβαδειά
Παιδια κατ αρχην καλημερα κ συγγνωμη για την πολυημερη απουσια. Σημερα αρχισα να κατασκευαζω μια κλουβα από ντεξιον κ οφειλω να ομολογησω οτι με την βοηθεια του αδερφου μου το θεμα παει πολυ καλα. Θα ηθελα να σας ρωτησω αν βαλω έκει 16 πουλια θα μπορουν να συμβιωσουν κ τηυν ανοιξη να κανουν ζευγαρια(σημειωση τα 6 ειναι καναρινια κ τα υπολοιπα ιθαγενη τα περισσοτερα εκτροφης) κ κατι αλλο μπορειτε να δωσετε οδηγιες κατασκευης πατου για τις κουτσουλιες κ τα λοιπα;
 
κοιταξε σε διαφορα ποστ με κατασκευες κλουβων και θα βρεις πολλα χρησιμα πραγματα!
 
στο thread αυτο κοιτα κατασκευες αλλων και θα παρεις πολλες ιδεες για τον πατο.
το πιο κοινο ειναι συρταρι απο τσιγκοκαι πλεγμα απο πανω για να μην ακουμπανε τα πουλια τις κουτσουλιες.
κοιτα αλλες κατασκευες και θα βρεις λυση.
 
Μηπως θα μπορουσε να δωσει κανεις καμια ιδεα για το πως να γινουν οι πορτες κ τι μεγεθος πρεπει να έχουν;
 
Υπαρχουν σε παλαιοτερο post οδηγιες για κατασκευη πορτας, εγω στη θεση σου θα προτιμουσα ( οπως και εχω ηδη κανει ) ετοιμες προσωψεις του εμποριου, ειναι με μεγαλες πορτες, κν θελεις παιρνουν και φωλια απο εμπρος (εξοικονομιση χωρου ), και '' δεχονται '' ανετα και ολα τα αξεσουαρ του εμποριου ( ταιστρες - ποτιστρες - κλαδακια κλπ ). Καλη επιτυχια σε οτι τελικα αποφασισεις να κανεις.
ΥΓ Μην ξεχασεις τις φωτο οταν με το καλο τελειωσεις

Δες και αυτο https://community.petbirds.gr/threads/Πορτάκι-σε-κουνελόσυρμα.4211/
 
Για πατο μπορεις να βαλεις συρμα το οποιο και να μην αφαιρειται δεν πειραζει γιατι με λιγο νερο να μουλιασει και μια συρματινη βουρτσα εισαι οκ.
Τωρα κατω απο αυτο θα πας ειτε σε λαμαρινα να σου φτιαξει μια στα μετρα σου, αλλιως μπορεις να αγορασεις απο μαγαζι με κουρτινοξυλα και αξεσουαρ τζακιου κατι πολυ λεπτες λαμαρινες οι οποιες κοβονται ακομα και με το ψαλιδι και τη φτιαχνεις οπως θες εσυ(αυτο εχω κι εγω).
Κατι αλλο ακομα, εχω καταλαβει οτι δεν αξιζει να κατσει καποιος να κατασκευασει κλουβα του 'μετρου' για το λογο και χρονο χανει, παλι το ποσο ανεβαινει αισθητα κι οτι με 150e το πολυ αγοραζεις μια κλουβα με διαστασεις 1*0,7*1,7 και μπαινουν μεσα πανω απο 25 πουλια ανετα!
Τα λεω αυτα γιατι κι εγω εφτιαξα καποιες οι οποιες θελουν απο κατι ακομα καθε φορα ενω οι ετοιμες τα εχουν ολα κομπλε!
Δεν μιλαω για μεγαλες κατασκευες ή συστοιχιες κλουβιων που εκει τα κατασκευαζεις μονος γιατι θα πληρωσεις μονο το1/3 του ποσου που θα σου επερναν οι εταιριες!
 
Γεια χαρα!
Εμενα φυλοι μου μου αρεσουν οι κλουβες κληστου τυπου γιατι δεν λερονουν τον χωρο γυρο και ειναι παντα πεντακαθαρα και το πιο βασηκο δεν χαλανε τα φτερα τους τα πουλια μας στα σηρματα τα δε ταψακια (να ερθουμε στο θεμα μας) τα κατασκευαζω απο κοντρα πλακε θαλλασης και μετα τα περναω πολυεστερα και μετα τα βαφω με χρωμα νερου που δεν ειναι τοξηκο για τα πουλια μας! Ειναι λιγο μπελας αλλα ειναι αθανατα.
Υ. Γ. Αυτες τις μερες τελιονω μερηκες απο τις καινουργιες μου κατασκεβες ( κλουβες πτησεως 85x50x50 και ζευγαροστρες 40x40x40) και θα ανεβασω φωτογραφιες!
Παντα φυλικα Θανασης Λερος!
 
Παιδια η κλουβα έχει σχεδον τελειωσει κ έχει γινει πολυ καλη δουλεια. Τωρα το μονο που με αποσχολει είναι η διακοσμηση κ η καλυψη καθως θα είναι σε βοριο μπαλκονι. /μεχρι στιγμης έχω σκεφτει να βάλω για διακοσμηση κανα-δυο γλαστριτσες φυσικα κλαδια από δεντρα κ ψευτικο κισσό τον οποιο δεν ξερω από που να προμηθευτω. Ριξτε ότι προταση έχετε στο τραπεζι κ για την διακοσμηση αλλα κ για την καλυψη! Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!
 
για καλυψη μπορεις να βαλεις πλεξι γκλασ και θα σου λεγα τον ψευτικο κισσο να μην το βαλεις γιατι αυτα τα χρωματα που χουν πανω τους ειναι τοξικα για τα πουλια!
 
https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-με-ντέξιον.785/ δες κι αυτο! Επισης να σου πω να μην ξεχασεις να καλυψεις την κλουβα σου απ εξω με σιτα αυτη που βαζουμε για τα κουνουπια! Ετσι δεν θα χεις προβλημα ουτε με ποντικια ουτε με κατσαριδες ουτε και με τα αρπακτικα!
 
Για την καλυψη απο τον αερα γενικα απο τον βορια μπορεις να βαλεις ναυλον για θερμοκηπια (ειναι διπλο με υψος 1 μετρο, δηλαδη εαν το κοψεις απο τη μια μερια θα ειναι δυο μετρα και κοστιζει περιπου 0.80λ το μετρο) το οποιο πωλειται σε καταστηματα με μπογιες-εργαλια κτλ κι οσο για το κισσο μπορεις να βρεις σε διαφορα χρωματα και μεγεθη στα praktiker.
 
Back
Top