Φροντίδα Κλούβα από dexion

Βασιλης

PB Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.849
Πόλη
Αθήνα
Αυτή είναι η κλούβα μου η οποία έχει τοποθετηθεί στο... Σαλόνι μου.🙄

Ο σκελετός είναι εξολοκλήρου από dexion βαμμένα (με οικολογικό χρώμα) λευκά. Το σύρμα είναι λεπτό κοτετσόσυρμα (λίγο μαλακό σε σχέση με το κουνελόσυρμα που βλέπω σε άλλες κατασκευές αλλά δεν γνώριζα τότε) δεμένο με σύρμα. Οι διαστάσεις της κατασκευής είναι 1μ μήκος, 70εκ βάθος και 1,80 ύψος. Στην πορεία ανακάλυψα ότι τα 70εκ βάθος είναι υπερβολικά όταν έχεις μικρές πόρτες (περιορισμένη πρόσβαση στο πίσω μέρος της κλούβας) αλλά τώρα δεν αλλάζει. Ο πάτος είναι ένα ξύλινο συρτάρι το οποίο στρώνεται εσωτερικά με χαρτί και άμμο ή πριονίδι. Μέσα έχω μια γλάστρα και μια ζαρντινιέρα στα οποία κατά καιρούς φυτεύω διάφορα (Γλυστρίδα, Καρότο, ραδίκια κ. Α.) για να τρώνε τα πουλιά. Στον πάτο επίσης έχω ένα βαθύ δίσκο με χώμα το οποίο το χαίρεται το ορτύκι μου. Ανάλογα με την εποχή μπορεί να φιλοξενεί από 4 ως 20 πουλιά. Την περίοδο της αναπαραγωγής αφήνω μόνο 1-2 ζευγάρια αγριοπούλια με ψεύτικα φυτά και φωλιές κρυμμένες μέσα σε αυτά.
Μπορεί να χρειάζεται καθημερινά ένα σκούπισμα στο χώρο μπροστά από την κλούβα αλλά είναι φοβερή απόλαυση να κάθεσαι στο σαλόνι και να παρατηρείς τα πουλιά σε ένα τόσο μεγάλο χώρο.
 

Συνημμένα

  • Aviaries_Part2_FinishedAviary3.webp
    Aviaries_Part2_FinishedAviary3.webp
    23,9 KB · Προβολές: 809
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
ωραια η κατασκευη σου, Αυτο το πλεγμα ειναι ευλιγιστο σε σχεση με το κουνελοσυρμα;
 
Είναι λίγο και αυτό είναι μειονέκτημα. Απλά όταν την έφτιαξα δεν γνώριζα άλλο πλέγμα ούτε μπορούσα να βρω.
 
Μπραβο Βαισλη πολυ ωραια η κατασκευη σου αλλα εγω δεν μπορω να καταλαβω πως εχεις στερεωσει τις πορτουλες πανω στο συρμα. Μπορεις λιγο σε παρακαλω να μου εξηγησεις;

Και παλι συνχαρητηρια για την κατασκευη.



Φιλικα Θεμης.
 
Οι πόρτες είναι δεμένες επάνω στο πλέγμα με σύρμα. Οι άκρες του είναι πάντα προς τα έξω για να μην τραυματιστεί κάποιο πουλί.
 
Θα ήθελα να προτείνω να δέσετε τις πόρτες με σφιχτιράκια. Είναι πολύ βολικά (πρακτικά) και ταυτόχρονα πολύ γερά. Εγω το χρησιμοποιώ συχνά για να ενισχύσω μικροκατασκευές.
 
Θα ήθελα να προτείνω να δέσετε τις πόρτες με σφιχτιράκια. Είναι πολύ βολικά (πρακτικά) και ταυτόχρονα πολύ γερά. Εγω το χρησιμοποιώ συχνά για να ενισχύσω μικροκατασκευές.

Το έχω στα υπόψην αλλά οι πόρτες θα αντικατασταθούν μετά το καλοκαίρι οπότε η τελική λύση θα είναι μάλλον με πλαστικά σφιχτιράκια.

Η κατασκευή κόστισε περίπου 150 - 180 ευρώ και έγινε σε δύο σαββατοκύριακα. Το πιο δύσκολο μέρος ήταν να δεθεί το πλέγμα από την εσωτερική πλευρά χωρίς να υπάρχουν άκρες και τραυματιστεί κάποιο πουλί. Επειδή προοριζόταν για το σαλόνι δεν θα φαινόταν ωραίο το πλέγμα να τυλίγει εξωτερικά τον σκελετό. Σήμερα άρχισε η προετοιμασία για να μπει ψεύτικη βλάστηση. Τα μόνα πουλιά που θα μείνουν μέσα είναι ένα ζευγάρι καρδερίνες και ένα ζευγάρι σκαθιά (λούγαρα). Αυτά μέχρι τον Ιούνιο για αναπαραγωγή. Ήδη έχω πάρει αρκετά παραδείσια τους τελευταίους έξι μήνες τα οποία αναπαράγωνταν σε κοπάδι και ήταν ένα όνειρο να τα βλέπεις σε τόσο μεγάλο χώρο να μαζεύουν υλικά και μετά να εκπαιδεύουν τα μικρά τους στο πέταγμα. Δεν συγκρίνεται με την αναπαραγωγή στο κλουβί. Γι αυτό την έφτιαξα άλλωστε για να ζήσω αυτές τις στιγμές που τα πουλιά νοιώθουν πιο κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον και συμπεριφέρονται εντελώς διαφορετικά.
 
Εγω Βασιλη θα σου ευχηθω τα καλυτερα φιλε μου μακαρι να καταφερεις να πετυχεις τον στοχο σου, αν κ πιστευω πως δεν θα δυσκολευτεις και πολυ.
Καλη επιτυχια κ ενα μεγαλο μπραβο για το μερακι που εχεις.
 
μπραβο βασιλη πολυ καλη κατασκευη τα πουλακια εκει μεσα θα αισθανοντε αρχοντες.
 
Συγχαρητηρια Βασιλη να παιρνουμε ιδεες και 'μεις για να ειναι πιο ανετα τα πουλια μας! Μπραβο σου!
 
To μόνο που έχω να σου πω είναι ένα μεγάλο μπράβο!
Σε παρακαλώ αγαπητέ Βασίλη αν μπορείς απαντησέ μου σε κάτι...
Έχω ένα ζευγάρι ζεμπράκια και εδώ και 15 ημέρες έχουν κάνει 3 αυγά.Από το Σάββατο σαν να τα έχει πιάσει κάποια υστερία και βγάζουν έξω το νήμα από την φωλία και δεν πολυ κάθοντε στα αυγά τους. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα πρέπει να κάνω εγώ κάτι;
Πρέπει να ακολουθήσω κάποια ιδιαίτερη τακτική;Θέλω πολύ να γεννήσουν μπορεις να μου δώσεις μερικές συμβουλές;

ευχαριστώ
ΓΙΑΝΝΗΣ
 
Back
Top