Καλησπέρα. Να κάνω μια ερώτηση γιατί με έχουν μπερδέψει λίγο για τα καναρίνια Orpheus. Για αρχή εγώ το έχω σε μια κλούβα 75*75*36 εκ. Όπως είναι φυσικό το πουλί είναι πολύ ευδιάθετο , γυμνάζεται και έχει όλα τα οφέλη που μπορεί να του προσφέρει ένας μεγάλος χώρος. Κελαηδεί κανονικά. Από πάνω του έχω δύο καρδερίνες . Αυτό που μου έχουν πει κάποιοι είναι ότι: 1. αυτά τα πουλιά θα πρέπει να μπαίνουν σε μικρά - μεσαία κλουβιά για να συγκεντρώνονται καλύτερα για το τραγούδι 2. Όχι αρκετό φωτισμό και καλύτερα οι πλαϊνές πλευρές του να είναι καλυμμένες 3. Σε ξεχωριστό χώρο από τις καρδερίνες για να μην αρπάξουν φωνές. Ο σκοπός είναι ότι κατά την πτερορια από τέλει Ιουλίου μέχρι και μέσα Οκτωβρίου θα είναι σε άλλο μπαλκόνι μόνο του σε κλουβί εκπαίδευσης σε γενικά όχι τόσο φωτεινό περιβάλλον με ακούσματα. Δυστυχώς οι πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι μετρημένες όπως και οι εκτροφείς στην Ελλάδα. Οπότε έχω φτάσει σε αδιέξοδο. Αρχικά να του αλλάξω κλουβί; Είναι το κάτω κλουβί που βλέπετε το μεγάλο. Ευχαριστώ πολύ!!!