Φροντίδα Κλούβα για ένα Orpheus καναρίνι.

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα. Να κάνω μια ερώτηση γιατί με έχουν μπερδέψει λίγο για τα καναρίνια Orpheus. Για αρχή εγώ το έχω σε μια κλούβα 75*75*36 εκ. Όπως είναι φυσικό το πουλί είναι πολύ ευδιάθετο , γυμνάζεται και έχει όλα τα οφέλη που μπορεί να του προσφέρει ένας μεγάλος χώρος. Κελαηδεί κανονικά. Από πάνω του έχω δύο καρδερίνες . Αυτό που μου έχουν πει κάποιοι είναι ότι: 1. αυτά τα πουλιά θα πρέπει να μπαίνουν σε μικρά - μεσαία κλουβιά για να συγκεντρώνονται καλύτερα για το τραγούδι 2. Όχι αρκετό φωτισμό και καλύτερα οι πλαϊνές πλευρές του να είναι καλυμμένες 3. Σε ξεχωριστό χώρο από τις καρδερίνες για να μην αρπάξουν φωνές. Ο σκοπός είναι ότι κατά την πτερορια από τέλει Ιουλίου μέχρι και μέσα Οκτωβρίου θα είναι σε άλλο μπαλκόνι μόνο του σε κλουβί εκπαίδευσης σε γενικά όχι τόσο φωτεινό περιβάλλον με ακούσματα. Δυστυχώς οι πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι μετρημένες όπως και οι εκτροφείς στην Ελλάδα. Οπότε έχω φτάσει σε αδιέξοδο. Αρχικά να του αλλάξω κλουβί; Είναι το κάτω κλουβί που βλέπετε το μεγάλο. Ευχαριστώ πολύ!!!

Συνημμένα

• IMG_20241108_094244.webp
    IMG_20241108_094244.webp
    1,3 MB · Προβολές: 18
Αυτά με τους εγκλεισμούς, τα σκοτεινιάσματα και τους ασφυκτικά περιορισμένους χώρους τα υφίστανται δυστυχώς τα καναρίνια φωνής και τα άγρια πιασμένα πουλιά που έχουν την ατυχία να πέσουν σε χέρια "ειδικών" για να τα κάνουν μηχανές κελαϊδίσματος.

Για αρχή εγώ το έχω σε μια κλούβα 75*75*36 εκ. Όπως είναι φυσικό το πουλί είναι πολύ ευδιάθετο , γυμνάζεται και έχει όλα τα οφέλη που μπορεί να του προσφέρει ένας μεγάλος χώρος. Κελαηδεί κανονικά
Άσε το πουλάκι στο ευρύχωρο πουλί κλουβί που το είχες για να είναι ευτυχισμένο και να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το τραγούδι του. Αν σε απασχολεί τόσο το να μην αλλοιωθεί η φωνή του από άλλα ακούσματα, πάρε δυο κλουβιά για τις καρδερίνες και βάλε τες σε κάποιο άλλο σημείο.

Ευχαριστώ πολύ. Αν τον βάλω πάνω πάνω ή στο μεσαίο που έχει το ίδιο μήκος που χρειάζεται το πουλί για πέταγμα δεν θα είναι πάλι καλά; Το λέω γιατί έχω παρατηρήσει ότι ναι μεν κελαηδεί αλλά τον βλέπω να κοιτάει προς τα πάνω και να ψάχνει τα πουλιά επειδή αυτές πετάνε και φυσικά γνωρίζεις ότι το πέταγμα τους είναι γρήγορο και κοφτό οπότε του αποσπά την προσοχή.

Καλησπέρα.
Η εκπαίδευση των πουλιών φωνής ξεκινά από την ημέρα γέννησης τους και τελειώνει με την ενηλικίωση τους, όταν φτάσουν 1 έτους έχουν ήδη διαμορφώσει το τραγούδι τους.
Ο τρόπος που θα τραγουδήσουν σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τα γονίδια που έχουν μεταφέρει οι γονείς στο νεοσσό, ακόμα και ένα πουλί με μηδενική εκπαίδευση θα τραγουδήσει όπως τραγουδάει η ράτσα του.
Η συμβίωση με τις καρδερίνες ή άλλα πουλιά μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που τραγουδάει αλλά όχι να αλλοιώσει σε μεγάλο βαθμό το τραγούδι του.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπεις στην διαδικασία της εκπαίδευσης, ούτε να αλλάξεις το ευρύχωρο κλουβί.
Μπορείς βέβαια να τοποθετήσεις σε διαφορετικό χώρο τα πουλιά για να μην επηρεάζονται μεταξύ τους.

Να τα χαίρεσαι !

Ευχαριστώ πολύ. Πρώτη φορά ασχολούμαι με Orpheus καναρίνια. Μέχρι τώρα είχα Τιμπραντο. Με τον εκτροφέας που το πήρα που είναι Βούλγαρος μου είπε ότι με τις καρδερίνες δεν χαλάει. Απλώς καλό είναι φυσικά στην Πτερόρια να του έχω ακούσματα που μου έχει δώσει. Απλώς εγώ έλεγα να τον βάλω εκείνη την περίοδο σε άλλο μπαλκόνι να έχει την ησυχία του και να ακούει. Για τα συγκεκριμένα καναρίνια μου είπαν ότι αν θέλω τα πρότυπα αυτά να τα κρατήσει θέλει περισσότερη η δουλειά . Τάδε Έφη Βούλγαροι εκτροφείς. Φυσικά πρωτίστως με ενδιαφέρει η υγεία του πουλιού και το να είναι όσο μπορεί καλύτερα. Πραγματικά μου έχουν πει πράγματα που αισθάνθηκα ότι μάλλον δεν ξέρω τίποτα από πουλιά. Στην Πτερόρια να τον έχω κλειστό ,σε σκοτάδι για να κρατήσει όσο μπορεί ποιο λόγο η Πτερόρια . Δηλαδή κάνα μήνα από δύο. Να είναι σε ημίφως ή κλειστές το πάνω και τα πλαϊνά. Το πιο παράξενο όμως έχει να κάνει με την διατροφή. ΜΟΝΟ λέει απλή συσκευασμένη τροφή. Ότι πιο απλό . Αυτό λέει τον βοηθάει στο κελάηδημα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι Βούλγαροι έχουν την εκπαίδευση επτασφράγιστο μυστικό. Δεν μπορώ να βρω στο διαδίκτυο τίποτα. Ούτε κάν για τους ήχους. Μου έδωσε μόνο αυτός που το πήρα ένα μικρό.

Καταρχάς να ξέρεις ότι τυπικά τα Orpheus καναρίνια δεν είναι καναρίνια φωνής. Δεν είναι καν τυποποιημένο πρότυπο ράτσας. Είναι μαζέματα από εδώ και από εκεί για κάποια χρόνια, για τη δημιουργία ενός εμφανισιακού προτύπου και όσον αφορά το φωνητικό, ακολουθούν συγκεκριμένο ρεπερτόριο που εκφράζουν μόνο κατόπιν εκμάθησης. Αφού σε ενδιαφέρει το θέμα της φωνής,, μπορείς κατά την πτερόρροια να το έχεις μόνο του και να του βάζεις να ακούει το συγκεκριμένο ρεπερτόριο που θέλεις να διατηρήσεις αλλά θα σου πρότεινα να μην το υποβάλεις στα υπόλοιπα βασανιστήρια.

Φυσικά και όχι. Δεν μου αρέσουν καθόλου αυτές οι πρακτικές. Να πω την αλήθεια δεν έχω στάνταρ στο τι θα πει . Αρκεί στο δικό μου αυτί να μου αρέσει. Μπορεί και με το άκουσμα από τις καρδερίνες οι οποίες έχουν ναι μεν τις δικές τους φωνές αλλά και φωνές παρμένες από παπαδιτσα, τσιχλόνι, αηδόνι να κάνει πιο ωραίο το ρεπερτόριο του.
Αυτό που με απασχολεί τώρα ποιο πολύ είναι η διαμονή. Τον βλέπω στην κλούβα και μου αρέσει . Απλώς μου φαίνεται ότι εστιάζει πολύ στο πέταγμα καθώς και στο να κοιτάει όπως είπα ψηλά ανεβαίνοντας στα κάγκελα και να ψάχνει τα πουλιά. Με το οποιοδήποτε πέταγμα της καρδερίνας σταματάει. Γι'αυτό έλεγα μήπως τον έβαζα στα πιο ψηλά. Απλώς το πάνω πάνω έχει την σκεπή και είναι λίγο πιο μικρό σε ύψος από το μεσαίο.

Απλώς καλό είναι φυσικά στην Πτερόρια να του έχω ακούσματα που μου έχει δώσει. Απλώς εγώ έλεγα να τον βάλω εκείνη την περίοδο σε άλλο μπαλκόνι να έχει την ησυχία του και να ακούει.
Αυτό μπορείς να το κάνεις για να μην ακούει τα άλλα.
Πρώτη φορά ασχολούμαι με Orpheus καναρίνια.
Έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη ράτσα δεν έχει ακόμα καθιερωθεί και γίνονται προσπάθειες από τους εκτροφείς να κατασταλάξουν και να καταλήξουν τα πουλιά αυτά να τραγουδάνε με ένα συγκεκριμένο τρόπο.
Μέχρι τώρα είχα Τιμπραντο.
Στα Timbrado οι εκτροφείς που μετέχουν σε διαγωνισμούς διατηρούν σε ξεχωριστούς χώρους τα αρσενικά και τα θηλυκά.
Στην εκπαίδευση - προετοιμασία των πουλιών επίσης αφαιρούνται τα αρσενικά με ''κακές'' φωνές για να μην ''χαλάσουν'' τα υπόλοιπα.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι Βούλγαροι έχουν την εκπαίδευση επτασφράγιστο μυστικό.
Δεν μπορώ να βρω στο διαδίκτυο τίποτα. Ούτε κάν για τους ήχους. Μου έδωσε μόνο αυτός που το πήρα ένα μικρό.
Δεν υπάρχουν μυστικά, ότι βρεις για την εκπαίδευση των Timbrado ισχύει και για αυτά.
1. Ο καλύτερος δάσκαλος είναι ένα ενήλικο πουλί με σωστή φωνή.
2. Οι φωνές από το διαδίκτυο είναι η δεύτερη επιλογή (ελλείψει δάσκαλου).
3. Ένας χώρος που θα υπάρχουν ο δάσκαλος και οι μαθητές.
4. Η διατροφή επίσης πρέπει να είναι καλή και να αποφεύγεται το ρούπσεν.
5. Τα γονίδια κάνουν την διαφορά ακόμα και ανάμεσα σε αδέρφια.
6. Ακόμα και ένα τέλειο φωνητικά πουλί θα είναι δύσκολο να διατηρήσει το επίπεδο του αν δεν βρίσκεται σε ένα ''κλειστό'' περιβάλλον.

Back