Φροντίδα Κλούβα/κλουβί για δύο κοκατίλ

dimitris777

PB New Member
Εγγραφή
10 Σεπ 2020
Μηνύματα
67
Πόλη
Ορεστιάδα
Σκέφτομαι την απόκτηση ενός δεύτερου κοκατίλ στο οποίο θα πρέπει να αγοράσω και ένα δεύτερο κλουβί για να είναι σε καραντίνα για 40 ημέρες αλλά και επειδή θα το πάρω μωράκι θα ήθελα να με συνηθίσει λίγο καθώς ο εκτροφέας μου είπε θα είναι ταϊσμένο στο χέρι και θα είναι ήμερο και ότι εάν το βάλω με αυτό που έχω είδη υπάρχει μεγάλη περίπτωση να αγριέψει και αυτό. Όποτε σκέφτομαι να αγοράσω ένα πιο μεγάλο κλουβί για να το χρησιμοποιήσω για μετά όταν θα τα έχω μαζί. Το παρόν μου κλουβί είναι 50Χ40Χ75 περίπου.

Τι γνώμη έχετε για το παρακάτω κλουβί 👇 για δύο κοκατίλ; Μήπως κάποιος/κάποια έχει καλύτερη λύση;

👉 ΚΛΟΥΒΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ 82,5Χ77,5Χ156CM (MT) 🦜
 
Προσωπικά, αν και δεν είμαι καθόλου ειδικός στο είδος, το κλουβί μου φαίνεται μια χαρά. Το ερώτημα που έχω είναι σχετικά με τη διάσταση του διάκενου, αν είναι κατάλληλη για κοκατίλ και επίσης αν σκοπεύεις να δημιουργήσεις ζευγάρι και σκοπεύεις σε αναπαραγωγή, που σε αυτήν την περίπτωση, ίσως να χρειάζεται πλαϊνή πόρτα για την τοποθέτηση εξωτερικής φωλιάς.
Αυτό που θα ήθελα επίσης να σου πω είναι ότι το πουλάκι που θα πάρεις από τον εκτροφέα, πιστεύω ότι καλό θα ήταν να είναι πλήρως απογαλακτισμένο, ώστε να μην χρειάζεται να του δίνεις κρέμα ο ίδιος.
 
Είναι πολύ βασικό να προσέξετε το διάκενο ανάμεσα στα κάγκελα, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σφηνώσει το κεφαλάκι τους. Το συγκεκριμένο είναι στα 2,5 εκατοστά αν θυμάμαι καλά, που είναι πολύ μεγάλη απόσταση για κονούρα, άρα και για κοκατίλ. Από άποψη διαστάσεων είναι πολύ καλό, αν μπορείτε να βρείτε ένα παρόμοιο, με λιγότερο κενό ανάμεσα στα καγκελάκια.
 
Δεν πιστεύω ότι κάνει για κοκατίλ. Αντίστοιχα έχω να σου προτείνω ένα παρόμοιο φανταστικό (κατά τη γνώμη μου) κλουβί κατάλληλο για το είδος. https://community.petbirds.gr/threads/Το-καινούριο-κλουβί-των-κοκατίλ-μου.35025/#post-2392237

Δες κι αυτό που έχει η Έλενα για το green cheeck conure της. https://community.petbirds.gr/threads/Τα-2-μου-budgies-και-το-green-cheek-conure-μου.39751/#post-2453376
 
Back
Top