Αναπαραγωγή Κλωσσομηχανή για κοτόπουλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Katerina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Katerina

PB Member
Εγγραφή
14 Απρ 2006
Μηνύματα
1.061
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημερα, χρονια πολλα, χριστός ανέστη!

Σκεφτομαι αν θα με συνεφερε να αγορασω μια κλωσσομηχανη και αν υπαρχει καποιος που μπορω να ρωτησω για τιμες, γιατι φετος ειχα αρκετα προβληματα με τα μινι-κοτοπουλα.

Περυσι ολα πηγαν τελεια εβγαλα καμια 30αρια κοτοπουλακια αν εξαιρεσεις και μια επιθεση που δεχτηκαν απο νυφιτσα μαλλον, μου εξαφανισε 9 μικρα!

Φετος, παρουσιαστηκαν τα εξης φαινομενα: Απο τις 6 μινι κοτουλες οι 5 την ειδαν κλωσσες, κι ενω ειχα ετοιμασει αυγα να τους βαλω, εγινε ενας ψιλοχαμος και μια μανα αποδειχτηκε πολυ επιθετικη, πηγα ενα πρωι απο τα 4 δικα της τα 2 σκοτωμενα Το μεσημερι μια αλλη κλωσσα εβγαλε 4 πουλακια, τα εβαλε σε κλουβι μεσα στο κοτετσι φοβουμενη μην ξαναμπει το "τρωκτικο"και μετα απο 2 ωρες τα μικρα ψυχοραγουσαν χτυπημενα πολυ ασχημα στα ματια και το κεφαλι Τα εκανε η μανα που καθοταν εξω απο τοκλουβι, τα φωναζε να πλησιασουν και τα χτυπησε με μανια.

Προλαβα να παρω το ενα σπιτι μια και τα αλλα δεν ειχαν καμια ελπιδα. Καθαρισα την πληγη με μπεταντιν και του εδειχνα να τσιμπαει και να πινει νερακι. Ολο το βραδυ το κρατουσα στη χουφτα μου να παραμεινει ζεστο για να αντεξει και το αλλο πρωι πηρα ενα κλουβι απο καναρινια, εβγαλα ολα τα εξαρτηματα, πηρα και τα μωρα της μανας της αλλης που ειναι μεγαλυτερα και τα εβαλα ολα μαζι για να μαθουν να τρωνε μονα τους, μια και στο κοτετσι δεν εμπιστευομαι να τα αφησω.

Την κακια μανα την εχω κλεισει σε μια κλουβα για να μην επιτεθει σε τυχον καινουρια μωρα και οτι μικρουλι βγαινει το βαζω σε κλουβι πλεον. Θα σας ανεβασω και φωτο να δειτε...

Για ολο αυτο το χαμο σκεφτομαι να αγορασωμια κλωσσομηχανη, μιας και με αυτο τον τροπο εχασα φετος συνολικα 9 μικρα μεχρι τωρα.

Θα σας ανεβασω και φωτο απο το μαυρουλι χτυπημενο...
 
Χριστος Ανεστη Κατερινα! τι κριμα. Για τα μικρα αγγελουδια. Τοση προσπαθεια να γεννηθουν γερα και μετα... Ολο αυτο! Παντως μου κανει φοβερη εντυπωση οτι εφτασε εως εκει μια κλωσσα βεβαια αν τα θεωρουσε απειλη για τα δικα της.. ενταξει θα τα κυνηγουσε αλλα εως εκει.. Ποτε δεν εχω δει κατι παρομοιο. Συνηθως ειχα 4-5 κλωσσες μαζι γιατι εκτος των αλλων θερμοκρασια κτλ κανουν σαν να ζηλευουν και ακολουθει η μια την αλλη στην διαρκεια μιας -δυο ημερων. Περσι ειδα το συγκλονιστικο για μενα περιστατικο να εναποθετει τα πουλακια της στην διπλανη κλωσσα (αφου ειχαν κατσει σε χωριστες αλλα διπλανες φωλιες και ειχαν βγαλει πουλακια περιπου 15 ημερες πριν )Πμια μικρουλα και η αλλη να τα μαζευει κι αυτα κατω απο τα φτερα της.. Οταν το αλλο πρωι την βρηκα παγωμενη και ακινητη στην ιδια ακριβως θεση διπλα στην παραμανα που διαλεξε για τα μωρα της καταλαβα ποσο ανοητοι και εγωιστες ειμαστε εμεις οι ανθρωποι που θεωρουμε αυτα τα πλασματα χωρις νοημοσυνη... χωρις αισθηματα θαρρεις και ολα ειναι μονο δικα μας! Νομιζω οτι θα χανα πολλα αν διαλεγα την μηχανη χωρις να υπολογισω οτι θα χρειαστει να χασω πολυ περισσοτερες ζωουλες μεχρι να βγαλω ακρη με τις ατελειωτες παραμετρους σωστη θερμοκρασια υγρασια μητρικα αντισωματα ασυλια υγιεινη απολυμανση και και.Αν και τοχω ψαξει πολυ το θεμα ο μισος δισκος μου περιεχει αυτο και ο υπολοιπος ανοσοποιητικο και ασθενειες. Μιλαω σε πρωτο προσωπο γιατι ακριβως δεν θελω να υπονοησω τιποτα για σενα καταλαβαινοντας την αγαπη και την προσπαθεια σου που φυσικα με συγκινει πολυ. Δεν ξερω αν σε βολευει η περιοχη της Θερμης μονο εκει εχω δει κλωσσομηχανη (και φυσικα στο διαδυκτιο) Αν θελεις μπορω να σου δωσω στοιχεια με PM. Περιμενουμε φοτο απο τα αγγελουδια σου.
 
Σε ευχαριστω παρα πολυ Φρανια, εχεις δικιο,ισως φταιει η συγκεκριμενη κλωσσα, γιατι επιτεθηκε και σε 2 απο τα δικα της, δεν ξερω για ποιο λογο. Γι αυτο την απομονωσα, κι εμενα μου ετυχε πουλακι ενω ειχε γεννηθει σε διπλανη φωλια να μεταναστευσει σε μια κολλητη και μπηκε κατω απο αλλη κλωσσα η οποια το δεχτηκε μια χαρα.
από την αλλη το θεαμα που ειδα ηταν πραγματικα φρικιαστικο, τωρα καναμε κι αλλο κοτετσι με σκοπο ναπαμε τα μικρα μον ατους και να βαλω περισσοτερες φωλιες στο παλιαο του χρονου γι ανα μη μαλωνουν μεταξυ τους.
θ ατο σκεφτω λιγο καλυτερα γιατι ειμαι εν βρασμω... Μαλλον.
ευχαριστω και παλι! Θα στειλω φωτο την τριτη μαλλον γιατι η συνδεση απο το σπιτι ειναι...😛
 
Χριστός Ανέστη κατά αρχάς Κατερίνα και Φράνια.
Φράνια θα συμφωνήσω μαζί σου στο να βάζουμε κλώσσες και όχι μηχανές, αλλά για την μαγεία να βλέπεις την κλώσσα με τα πουλάκια της και όχι επειδή δεν θα πάρει καλό ανοσοποιιτικό το κοτοπουλάκι, η κότα δεν ταίζει στόμα με στόμα για να μεταδόση με το σάλιο αντισώματα,ότι υπάρχει μέσα στο αυγό.
Κατερίνα δεν έχω βγάλει κοτοπουλάκια από κλώσσα (ούτε από μηχανή) αλλά θα σου πω τι έκανε η γιαγιά μου στο χωριό,έβγαζε για κλώσσες μόνο τις πιο ήμερες κότες,τις έβαζε ξεχωριστά σε άλλο μέρος(στην καμάρα-αποθήκη)να μην βλέπουνε ούτε άλλες κότες ούτε άλλο ζώο να μην της ενοχλεί κανένας δηλαδή.
Αν στον ίδιο χώρο (καμάρα)έβαζε παραπάνω από μια κλώσσα τις απομόνωνε δηλαδή να μην μπορεί να έρθει σε επαφή η μια με την άλλη.
 
Σας παραθετω οπως υποσχεθηκα φωτο απο το μικρο τραυματια, τωρα βεβαια ειναι μια χαρα, μεγαλωνει και το εχει ξεπερασει, βλεπει κιολας κι ειναι πολυ ζωηρος. Ευτυχως ηταν επιφανειακο, ο τρομος που περασε βεβαια μεγαλος!
και στην αλλο φωτο ειναι μαζι με τα"αδερφακια "του σε κλουβακι καναρινισιο,το κιτρινο ειναι κανονικο κοτοπουλο, απο μεγαλη κοτ ακαι οχι νανακι!
 

Συνημμένα

  • koko 011.webp
    koko 011.webp
    8,6 KB · Προβολές: 582
  • koko 019.webp
    koko 019.webp
    8,6 KB · Προβολές: 559
  • koko 020.webp
    koko 020.webp
    25,5 KB · Προβολές: 614
Κατερινα εισαι φοβερη! Πολυ γλυκο πουλακι! Αν δεν τα καταφερει να κρατησει και το αλλο ματακι θα υστερει λιγο απεναντι στα αλλα και θαχει παντα την αναγκη για λιγο περισσοτερη αγαπη απο σενα (ειδικα αν ειναι κοκορακι ) αλλα ξερω οτι θα κανεις οτι μπορεις. Οσο για το.. Μεγαλο μηπως ξερεις το ονομα της φυλης στην οποια ανηκει; ή ακομα καλυτερα η μαμα του ειναι απο Γεωργικη σχολη ή απο εγχωρια ποικιλια.. Ρωταω με την ελπιδα να ειναι εγχωρια να εχει απομεινει δηλαδη κατι. Τα χρωματακια στα φτερακια του δεν μου θυμιζουν το τυπικο της Γ. σχολης αλλα...
 
Λαζαρε ειχε τον πιο σωστο τροπο η γιαγια σου και σε ευχαριστουμε που τον προτεινεις αλλαμε τι προσοντα να τον εφαρμοσουμε.. Ξερεις πως ειναι η σημερινη κατασταση..Λειπουν οι παραπανισιοι χωροι (καμαρα) η ηρεμη ζωη ο χρονος,το ενστικτο να κλωσσησουν οι κοτες εχει χαθει μαζι με την ανθεκτικη εγχωρια φυλη που ειχε η γιαγια σου. Οσο για τον τροπο μεταδοσης δεν χρειαζεται να τα ταιζει στο στομα ακολουθει αλλο δρομο δηλ. Οσο και να προσεχεις και να καθαριζεις η κλωσσα λερωνει τα μικρα πατανε παντου και μεσα στο φαγητο τους μετα (οταν γεννιουνται ειναι τελειως αποστειρωμενο το εντερακι τους δεν υπαρχει ιχνος μικροχλωριδας καν)Υπαρχουν μαλιστα μελετες που γινονται για προληψη της κοκκιδιοσης με την μεθοδο των μικρων δοσεων περιττωματων απο μεγαλυτερα πουλια ελεγχος δοσης -αντισωματα -ανοσια χωρις ξεσπασμα των συγκεκριμενων πιεσεων της ασθενειας.
 
εντος ιντερεν εχω δει οδηγίες για το πως να φτιάχνεισ μια κλωσσομηχανη και μου φαινόταν σχετικά εύκολη. αν θες μπορεις να δεις να την φτιάξεις και να σου βγεί πολύ ποιό οικονομικά
 
Eιδα τα πουλακια στο καναρινισιο κλουβι και βλεπω πωε εχουν γινει τωρα... 😀τα πουλα αυτα ειναι ακομα σε μεγαλη κλουβα, μεσα στο κοτετσι, αλλα ακομα δεν καταφεραν να ειναι ελευθερα μια και τα τσιμπουν κλωσσες με μικρα, που θα παει θα γινει κι αυτο, γιατι το κιτρινουλι που βλεπετε στο κλουβι εχει γινει τεραστιο μιας και ειναι χωριατικο κοτοπουλακι... Και οχι νανακι,θα ανεβασω φωτο να δειτε και να γελασετε... 😀
 
καλημερα. κατερινα εχεισ φτειξει κλοσομηχανη;
αν οχι μπορουμε να σου πουμε 2 λογια για να την φτειαξεισ κια μονη σου.
 
Το θεμα ψιλοπαλιωσε λιγο αλλα μας ενδιαφερει. Εγω ειμαι υπερ της κλωσσας για πολλους λογους. Καταρχην οταν βγαζεις μικρα απο μηχανη αναλαμβανεις και το ρολο της μανας τους. Για μια μερα απο την εκκολαψη πρεπει να τα εχεις μεσα στην μηχανη για να στεγνωσουν. Μετα τα βαζεις κατω απο ειδικη λαμπα για να παραμεινουν ζεστα. Αναλογα το ειδος τα ξεχωριζεις γιατι τα πιο μεγαλα και σε ηλικια και σε μεγεθος τσιμπουν τα μικρα και ειδικα μερικα ειδη νανακια ειναι πολυ επιθετικα. Στην περιοχη μας κιολας καποια καλοκαιρια εκοβαν πολυ συχνα το ρευμα το βραδυ και αυτο ειναι καταστροφη για τα μικρα. Ψοφανε πολυ ευκολα. Ε μετα απο κατι τετοιες βραδινες νιλες ο αντρας μου αποφασισε να βαλει κλωσσες και δεν αντιμετωπισε καποιο προβλημα. Μαλιστα εβαλε και αυγα φασιανων σε κλωσσες-νανακια και τα βγαλαν μια χαρα
 
εντος ιντερεν εχω δει οδηγίες για το πως να φτιάχνεισ μια κλωσσομηχανη και μου φαινόταν σχετικά εύκολη. αν θες μπορεις να δεις να την φτιάξεις και να σου βγεί πολύ ποιό οικονομικά
Που το εχεις δει οδηγιες για να το φτιάξω ευχαριστω
 
Back
Top