Αναπαραγωγή Κοιμαται στη φωλια το θηλυκο γκουλντιαν μεχρι να γεννησει ολα τα αυγα;

Εγγραφή
26 Ιουν 2015
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Γειας θα ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις. Εχω ενα κοκκινοκεφαλο αρσενικο γκουλντιαν με ασπρο μπουστο και ενα μαυροκεφαλο θυλικο γκουλντιαν με μοβ μπουστο. Αυτα τα δυο μου γεννησαν 3 αυγα. Διαβασα στο internet οτι μεχρι να γεννηθει και το τερτετο αυγο το θυλικο δεν κοιμαται μεσα στην φωλια το βραδυ. Αυτο ειναι σωστο ή λαθος; Παντος εδω και δυο μερες που τα γεννησε δεν κοιμοταν μεσα αλλα εξω. Σημερα παντος 90% κοιμαται μεσα. Ομως αυτο που σας ρωτησα πριν ειναι σωστο ή οχι; Και κατι ακομα, επειδη η φωλια μου ειναι κλειστη και δεν μπορω να την ανοιξω για να δω με φακο αμα ειναι τα αυγα κουφια ή εχουν ζωη μεσα τους, υπαρχει καποιος τροπος να δω αμα ειναι κουφια ή οχι χωρις να τα πηραξω;

Αυτα

Σας παρακαλω απαντηστε μου.

Σας παρακαλω.

Ευχαριστω.
 
Περίμενε αύριο που θα μπουν οι ειδικοί στα εξωτικά για να σου απαντήσουν τωρα μην περιμένεις απάντηση απο εμένα μιας και δεν εχω ιδέα αποα εξωτικά και είναι κάπως ακατάλληλη ωρα!
 
Δημητρη καλημερα. Δεν γνωριζω απο εξωτικα αλλα θα σου απαντησω με γνωμονα τα καναρινια, ευελπιστω να μην εχουν τεραστια διαφορα στην αναπαραγωγικη τους συμπεριφορα.

Τα καναρινια λοιπον, συνηθως, δεν καθονται απο τα πρωτα αυγα μεσα στη φωλια, οποτε μπορει να ειναι παρομοιο.
Επισης, για την κλειστη φωλια ειναι δυσκολο να ελεγξεις εφοσον δεν μπορεις να παρεις τα αυγα να κανεις ωοσκοπηση.

Επειδη δεν εχω και εγω γνωσεις επι του θεματος θα σε παροτρυνω να διαβασεις το αρθρο για τα γκουλντιαν και μαζι θα περιμενουμε απαντησεις στα θεματα σου απο ανθρωπους που γνωριζουν!
 
Σωστό είναι αυτό που διάβασες. Μέχρι και το τέταρτο αυγό δεν κάθονται κανονικά και τη νύχτα κοιμούνται εκτός. Βέβαια εξαρτάται και από το θηλυκό καθώς μερικά μπορεί να αρχίσουν στο τρίτο η στο πέμπτο αυγό.
Όταν το θηλυκό αρχίσει να κάθεται μεσα στην φωλιά και τη νύχτα είναι μια ένδειξη ότι άρχισε η επώαση. Κατά την διάρκεια της ημέρας το ζευγάρι κάθετε εναλλάξ στα αυγά.

Ο μόνος τρόπος για να δεις αν είναι γόνιμα τα αυγά είναι να κάνεις ωοσκόπιση μετά την 4 μέρα αφού αρχίσει η επώαση. Αν δεν μπορείς ίσως είναι καλύτερα. Τα γκουλντιανς δεν ανέχονται πολλές ενοχλήσεις στην φωλιά τους.
 
Back
Top