Φροντίδα Κοκάτιελ που δεν παίζει με τα παιχνίδια του

aggelos23

PB New Member
Εγγραφή
15 Απρ 2009
Μηνύματα
70
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας και πάλι ο Μαξ δεν παίζει με τα παιχνίδια του 😱. Του έχω αγοράσει πολλά παιχνίδια αλλά τα αγνοεί. Μπορείτε να με βοηθήσετε να τον τονώσω λίγο. Περιμένω τις συμβουλές σας.
Φιλικά, Άγγελος.😎
 
αγγελε κ γω το ιδιο προβλημα εχω δεν ξερω γιατι, σκεφτομουν να ανοιξω κ γω το θεμα αλλα με προλαβες... Οχι μονο δεν τα παιζει αλλα τα εχει κ σαν εμποοδια στο κλουβι της οταν παιρναει απο κει, ας μας απαντησουν τα παιδια... Ευχαριστώ!
 
Ούτε εμένα παίζει η μικρή με παιχνίδια αλλά με ένα κολπάκι έχει αρχίσει να δίνει σημασία σε ένα πλαστικό παιχνιδάκι.

Το κόλπο είναι να μας βλέπουν να παίζουμε εμείς με αυτά και να φερόμαστε πολύ κτητικά με τα παιχνίδια που παίζουμε. Και φυσικά να φαινόμαστε και πολύ ενθουσιασμένοι! Εγώ δάγκωνα το παιχνίδι, το πετούσα στον αέρα, το κουνούσα και φρόντιζα να φανεί οτι είμαι ενθουσιασμένη και οτι το θέλω μόνο για δικό μου. Κάποια στιγμή που το "ξέχασα" επάνω στο κλουβί είχε πάει η Κίμπα και το περιεργαζόταν. Τώρα της το έβαλα στο κλουβί και την βλέπω μερικές φορές να το δαγκώνει και να το διασκεδάζει.
 
Καποια πουλια και ειδικα εκεινα τα οποια εχουν μεγαλωσει σε κλουβια εκτροφης που τα μονα "αξεσουαρ" εκει μεσα ειναι τα μπολ της τροφης και του νερου ειναι λογικο να μην εχουν μαθει να παιζουν. Εαν δωσεις ενα αυτοκινητακι σε ενα παιδακι 10 ετων ενω δεν εχει ξαναδει ποτε στη ζωη του αυτοκινητακι και δεν του εχει δειξει ο γονιος του οτι αυτο ειναι παιχνιδι για να παιζει νομιζετε πως θα ξερει τι να το κανει;
Νομιζω πως οπως ειπε η Μαρια ειναι καλο να τους δειχνουμε πως να παιζουν σε οσα πουλακια δεν το ξερουν ειτε επειδη εχουν δει αλλα πουλια η εμας να παιζουμε ειτε επειδη καποια ειναι λιγο πιο περιεργα και εξερευνουν με περισσοτερη τολμη τα αντικειμενα γυρω τους. Ειναι και καποια πουλια που δεν παιζουν τοσο οσο καποι αλλα.
Εχετε δοκιμασει την τυχη σας με διαφορα παιχνιδια; Ξυλινα, χαρτινα, πλαστικα, ακρυλικα, με χρωματα, χωρις χρωματα απο φυσικο ξυλο, με διαφορα σχηματα; Αν καποιος το κανει αυτο νομιζω πως εχει περισσοτερες πιθανοτητες να βρει τι αρεσει στο καθε πουλι. Ο δικος μου για παραδειγμα σιγουρα λατρευει τα ξυλινα ειτε με φυσικο χρωμα ξυλου ειτε με φυτικα χρωματα ειδικα για πουλια.
 
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, όμως αν κάποιος έχει κάποια συμβουλή να μου δώσει θα τον παρακαλέσω να τη γράψει
 
Απλώς έλεγα αν είχε να μου δώσει κάποια άλλη συμβουλή ένας άλλος ιδιοκτήτης κοκατίλ οι συμβουλές ήταν πολλή χρήσιμες. Με παρεξήγησες
 
Εγώ είμαι ιδιοκτήτρια κοκατίλ! Κάνε το κοκατίλ σου να ζηλέψει βλέποντάς σε να διασκεδάζεις πολύ με ένα παιχνίδι. Στο δικο μου κοκατίλ πιάνει. Επίσης, όπως ειπε και ο Ανέστης, δοκίμασε διάφορα υλικά.
 
Μαρία το ξέρω ότι είσαι ιδιοκτήτρια κοκατίλ εννοούσα εναν ακόμη ιδιοκτήτη κοκατίλ
 
Αγγελε, και το δικο μου κοκατιλ εδειχνε ετσι στην αρχη. Αρχισε να του δει χνεις ποσο διασκεδαστικα ειναι τα παιχνιδια του και μετα αρχισε να τα φερνεις ολο και πιο κοντα του... Υπομονη... Οταν τα σινηθησει θα παιξει μαζι τους
 
Γειά σου Άγγελε έχω και εγώ αγοράσει 2- 3 παιχνίδια στην Όλια το cockateil μου και δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον ώσπου κρέμασα σπανάκι ενδιάμεσα σε αυτά και μετά απο λίγο την είδα κρυφά ανέβηκε και πρέπει να της άρεσε αν και τρόμαξε στην αρχή έτσι πως κουνιόταν το παιχνίδι. Δεν ξέρω δοκίμασε βάλε μια τροφή που της αρέσει να την τραβήξη την προσοχή και ανέβει.
 
Άγγελε, μήπως να δοκίμαζες άλλου τύπου παιχνίδια. Καί η Κίμπα δεν πολυπαίζει με παιχνίδια του εμπορίου αλλά περνάει ώρες ολόκληρες με κομματια απο απλό σπάγγο και κοινά δερμάτινα κορδόνια.
 
Λοιπόν εγώ δεν έχω κοκατίλ ούτε είμαι καλή γνώστης των συνηθειών των παπαγάλων, θα σας πω απλά τι παρατήρησα με τα δικά μου. Κάποια παιχνίδια επειδή μου φάνηκε οτι ήταν πολύ γεμάτο το κλουβί, τα κρέμασα πλευρικά απ' έξω στο κλουβί, και με εκπληξη βλέπω ότι παίζουν περισσότερο μ αυτά προσπαθώντας να τα βάλουν μέσα.
 
Θα συμφωνησω με την Μαρια (Niva). Ουτε τα δικα μου επαιζαν με τα παιχνιδια του εμποριου. Οχι μονο το κοκατιλ μου αλλα και το ζακο. Το κοκατιλ μου μπορει να περασει ωρες παιζοντας με το φερμουαρ της φορμας μου, με διαφορα κοκκαλακια για τα μαλλια κ να αγνοει ενα ακριβο παιχνιδι απο πετ σοπ.
Το ζακο απο την αλλη προτιμαει να σκιζει κουτια και να ξεχαρβαλωνει κουκουναρες.
Γενικα παντως προτιμουν τα παιχνιδια που ειναι κρεμασμενα ψηλα.
Απ'οσο εχω διαβασει οι παπαγαλοι απο τη φυση τους δεν εχουν την προδιαθεση για παιχνιδια με την παραδοσιακη εννοια της λεξης. Δηλαδη οπως τα μικρα παιδια. Μερικα μαλιστα εχουν μεγαλυτερη περιεργεια κ ορεξη και αλλα παλι ειτε φοβουνται ειτε δεν δειχνουν κανενα ενδιαφερον. Μην φοβασαι παντως να πειραματιστεις. Αν ψαξεις προηγουμενα ποστ, θα βρεις πολλες ιδεες των μελων του φορουμ για δημιουργια παιχνιδιων.
 
Back
Top