Ασθένειες Κοκατίλ άρρωστο ή φοβισμένο μετά από έξοδο από το κλουβί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Polis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Polis

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2021
Μηνύματα
17
Καλησπερα παιδια εχω ενα θεμα με το κοκατιλ μου.Το πηρα πριν εναμιση μηνα δν ηταν εκπαιδευμενο
με το χερι οπως αλλα,τον πρωτο μηνα πηγαινα σιγα σιγα εβαζα λιγο το χερι μεσα ανεβαινε πανω ετρωγε(πηγαιναν ολα καλα σιγα σιγα τα βηματα)Μετα απο εναμιση μηνα λέω να το βγαλω εξω απο το κλουβι και εκει νομιζω οτι ηταν η καταστροφη,εκτος το οτι εφαγε δυο καλες σαβουρτες μια στο κλιματισμο και μια στο τραπεζι μετα καθοταν πανω στο κουρτινοξυλο το εβαλα μετα απο δυο ωρες μεσα με πετσσετα που τρομαξε κιολας.τρεις τεσσερις μερες μετα το συμβαν αυτο το κοκατιλ φαιρεται περιεργα δν τρωει πολυ τουλαχιστον οταν ειμαι εκει..δν ειναι τοσο δραστηριο,κοιμαται πολυ και το νιωθω φοβησμενο αλλα δν ξερω αν ειναι..και δν ξερω βεβαια αν εχει χτυπησει η απλα ειναι τερμα φοβισμενο...(Συγνωμη για το τεραστιο κειμενο αλλα ηθελα να πω ολη την ιστορια μπας και καποιος μπορει να με βοηθησει)
 
Ίσως τρομοκρατήθηκε αλλά υπέχει κ πιθανότητα αν κοπάνησε κάπου δυνατά να έχει τραυματιστεί εσωτερικά τεράστιο λάθος να το αφήσετε εκτός κλουβιού , χωρίς κΑμοα επίθεση προς εσάς η κάτι τέτοιο απλά για ν το εμπεδώσουν πολύ τα πουλάκια θέλουν χρόνο να μας εμπιστευτούν έχει γίνει μόδα κ φωτογραφίες παντού με πουλάκια εκτός κλουβιού δεβ είναι εύκολο ν τ πετύχεις αν δεν το έχεις από μωρο αλλά κ πάλι θέλει εξάσκηση κ υπομονή άλλοι κόβουν φτερά για να μην πετάνε , Θεέ μου αυτοί κ αν είναι εγκληματίες, δεν είναι όλα τα πουλάκια τα ίδια προς όλους πάει αυτό και να μην βγει ποτέ εκτός κλουβιού να είστε ευχαριστημένοι με την αγάπη που του δίνεται κ σας δίνει , δεν κερδίζει κάνεις τπτ με το ν πεταει ελεύθερο στο σπίτι πολλές αποδράσεις κ τραυματισμοί είναι από λάθος χειρισμούς κε σεβασμό τα λέω και πάλι δν είναι προσωπικό απκα βρήκα το πάτημα εύχομαι τα καλύτερα για τ κοκατιλ σ , ανέβασε μας φωτογραφίες ν δούμε πως είναι κ της κουτσουλιές
 
Δεν θεωρώ λάθος αν του ανοιξατε και βγήκε μόνο του (ποτέ δεν τα βγαζουμε όμως εμείς, οταν είναι έτοιμα βγαίνουν) μετά από 1μιση μήνα δεν είναι οτι δεν ειχε προσαρμοστεί ακόμη. Και τα "άγρια "πουλάκια μπορουν να βγαίνουν να πετάνε, απλά καλό ειναι να τα γυρνάμε μεσα πανω σε πατηθρα (να ανεβαίνει στην πατηθρα/ξυλάκι για λιχουδιά και να το οδηγουμε ησυχα μεσα), αν φτασουμε στην πετσέτα είναι οντως αγχωτικό για όλους. Είναι καλύτερα να ανοίγουμε αρχικά σε μικρό ασφαλές δωματιο ωστε και η επιστροφή στο κλουβί να ειναι ευκολότερη και να έχουμε πολλες ώρες μπροστα μας, αλλά βέβαια δεν θα περιμένε κανεις να χτυπήσει με τραπεζι ή ερκοντισιον... μάλλον δεν έχει μάθει ακόμα να ελέγχει την πτήση του, θα χρειαστεί κάποιον χρόνο αλλά ταυτόχρονα με ζητήματα εμπιστοσύνης είναι κάπως δύσκολο στον χειρισμό.
(Φυσικά κόψιμο φτερών δεν θα βοηθούσε, το κάνει ακόμα χειρότερο.)

Φυσικά η πιθανοτητα να τραυματίστηκε πρέπει να αποκλειστεί, οπότε μήπως να πηγαίνατε σε έναν ειδικό κτηνίατρο (Αθήνα έχει 3 αν μένετε κοντά) να κάνετε και ενα γενικό τσεκ απ και να ελέγξει αν είναι όλα καλά; Θα σας βοηθήσει και στο πως να το χειριστείτε καλύτερα.

Αν είστε από απόσταση ήσυχα βλέπετε να κινείται κανονικά; τρώει κουτσουλαει φυσιολογικά;
 
Παιδιά άρα το καλυτερο νομίζω είναι Νά τον παω σε κτηνιατρο... Φοβάμαι μήπως έσπασε τπτ παρά να είναι από φόβο όλο αυτό.
[automerge]1619873509[/automerge]
@myr κουτσουλιες θα έλεγα υγρές και από φαι όχι όπως πριν πολυ λίγο τρώει και κοιμάται πολυ... Σαν να μην έχει όρεξη για τπτ
 
@Polis εγώ διαφωνώ εντελώς με την έξοδο των πουλιών που δεν είναι πλήρως εξημερωμένα απο το κλουβί καθώς η έκβαση στο 99% είναι ίδια με την δική σας. Κάθε άλλο παρά ωφέλιμη δηλαδή. Θα το άφηνα να ηρεμήσει καθώς δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις και κτηνίατρο τέτοιες μέρες κι αν την Τριτή είναι ακόμη έτσι τότε θα το πήγαινα. Πιστεύω ότι αν κοιμηθεί καλά και ξεκουραστεί σήμερα ότι αύριο θα δείχνει αρκετά καλύτερα.
 
@Φοίβος φίλε μου και εγω αυτό σκοπεύω μα κάνω θα τον αφήσω στην ησυχία του και τεταρτη αν δν πανε καλα τα πράγματα θα παω. Αλλά δν βρίσκω πτηνιατρο Θεσσαλονίκη αν έσπασε κάτι να το αναλάβει... Ξέρει κανεις καποιον;
 
@sarpijk ευχαριστώ αγορίνα θα το ψάξω μπας και τον βρώ..
[automerge]1619889936[/automerge]
@sarpijk τον βρήκα στο ίντερνετ... Αυτός λες να ασχοληθεί κε κοκατιλ εννοώ αν λέμε αν έχει σπάσει κάτι. Γτ σε έναν άλλον που πήγα με είπε δν ασχολουμαστε με σπασίματα.
 
Ειναι πολυ καλος ο γιατρος και εχω παει εκει τα κοκατιλ μου. Ξέρει απο πτηνα δεν θα το μετανιώσεις.
 
@sarpijk σε ευχαριστώ πολυ φίλε μου θα τον πάρω τηλ να πάω το συντομότερο
 
Παιδια τελικα δν εσπασε κατι μαλλον φοβηθηκε...Σημερα ηταν καλυτερα και με το που τον εβγαλα στο μπαλκονι λες και περασαν ολα..ισως αυτο ηθελε εξαρχης γιατι τον ειχα μεσα..Σας ευχαριστως παντως ολους για το ενδιαφερον σας.
 
Back
Top