Γενικά Κοκατίλ έγινε πολύ επιθετικό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sina

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2019
Μηνύματα
380
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους,
Ο Ρίκο τις τελευταίες δυο ημέρες δείχνει έντονη ερωτική διάθεση με ένα παιχνίδι του. Από την αρχή που του το είχα πάρει του άρεσε, καθόταν κ έπαιζε μαζί του κ γενικά απολάμβανε το παιχνίδι μαζί του. Τις τελευταίες δυο ημέρες όμως ανεβαίνει πάνω του κ κάνει κινήσεις αναπαραγωγής. Σήμερα το πρωί λοιπόν, ήθελα να του αλλάξω το νερό κ το φαγητό του, αυτός κινούταν νευρικά μέσα στο κλουβί από την μια πατηθρα στην άλλη κ μου έκανε κανονική επίθεση όταν έβαζα το χέρι μου να του βγάλω το φαγητό κ το νερό. Γενικά είναι πολύ νευρικός ακόμα κ τώρα ενώ όντας ημι άγριος ποτέ δεν έκανε έτσι. Ίσως να υπερασπίζεται τον χώρο του ή και ακόμα το παιχνίδι του. Του το αφαίρεσα γιατί έβλεπα ότι δεν μπορούσε να ηρεμήσει με τίποτα.
Γνωρίζω ότι πρέπει να του αυξήσω τις ώρες ύπνου, να μην τρώει αυγό. Αλλά τόση επίθεση δεν μου έχει κάνει ποτέ όσα χρόνια τον έχω. Τι να κάνω;
[automerge]1676110224[/automerge]
Ενημέρωση: το έβγαλα το παιχνίδι κ φαίνεται πως επανήλθε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις 😋 για πόσο θα δείξει...
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Sina Καλησπερα
Αντιστοιχη συμπεριφορα σου ειχε δειξει και το 2020? Πως ξεπεραστηκαν τοτε τα θεματα?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@φιλομαθης καλησπέρα.
Αντίστοιχη μόνο σε ότι αφορά την ερωτική διάθεση, όχι όμως την επιθετικότητα αυτή.
Του αύξησα τις ώρες ύπνου κ αφαίρεσα εντελώς το παιχνίδι αλλά όχι απευθείας.
Αυτή τη φορά φαινόταν σαν να το προστατεύει κ μας έβλεπε όλους εχθρούς οπότε έπρεπε να αφαιρεθεί άμεσα, έτσι θεωρώ εγώ.
Απλώς ποτέ ξανά δεν είχε τέτοια συμπεριφορά και με αγχωσε, ούτε καλά καλά όταν τον πρώτο πήραμε. Συνήθως αν πάει να "επιτεθεί" είναι το γνωστό το χχχ και ίσα που ακουμπάει το ράμφος του κ φεύγει δέκα βήματα πίσω από τον φόβο του. Σήμερα όμως ήταν τελείως διαφορετικό.
 
Μη γνωρίζοντας την ηλικία του συμπεραίνω πως το 2020 ή δεν είχε συγκεκριμένο λόγο να γίνει τόσο επιθετικός ή τώρα πια μεγάλωσε!

Καλά έκανες και του αφαίρεσες το παιχνίδι από τη στιγμή που του έφερνε τόση ένταση και του δημιουργούσε "κακή" συμπεριφορά.
14-15 ύπνου-σκοτάδι προτείνω πάντα εγώ διότι με αυτή την τακτική ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με θηλυκά ή αρσενικά πουλιά.
 
@Sissy σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή.
Αυτό έκανα κ τότε αλλά κ τώρα με τον ύπνο του. Γενικά με αγχωσε πολύ η συμπεριφορά του, ήταν πολύ νευρικός, ανεβοκατεβαινε σε όλο το κλουβί, δεν μπορούσες να το πλησιάσεις κ ήταν πολύ επιθετικός. Ευτυχώς όταν του το αφαίρεσα ηρέμησε, τώρα είναι μια χαρά..
Βέβαια αυτό το παιχνίδι κ το τότε παιχνίδι "κάηκαν". Κ το προηγούμενο παιχνίδι όταν το ξανά είδε μπροστά του μετά από δύο ημέρες έκανε πάλι τα ίδια..οπότε δεν θα ξανά χρησιμοποιηθούν. Αλλά δεν με πειράζει, το καλό είναι ότι επανήλθε η συμπεριφορά του στα φυσιολογικά για τον Ρίκο επίπεδα.
 
Back
Top