Γενικά Κοκατίλ ή κακαρίκι;

christavros

PB New Member
Εγγραφή
2 Αυγ 2018
Μηνύματα
15
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα,
Έχω αποφασίσει να αποκτήσω τον πρώτο μου παπαγαλο και μετά από σχετική μελετη βρίσκομαι μεταξύ 2 επιλογών, κοκατιλ ή κακαρικι. Υποτιθεται ότι δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Έχω βρει ένα θηλυκό κακαρικι 1 έτους (σε πετ σοπ), το οποίο φαινεται αρκετά εξημερωμένο και φιλικό (ανεβαίνει στο δάχτυλο!). Τον παπαγάλο τον θέλω περισσότερο για συντροφιά, δεν με απασχολει τόσο η ικανότητα ομιλιας. Επίσης, θα συμβιώνει στο ίδιο μπαλκόνι με καναρινι.
Τι θα προτείνατε;

Ευχαριστώ πολύ
 
Καλησπερα και καλως ηρθες! Οντως δεν εχουν μεγαλες διαφορες αυτα τα 2 ειδη μεταξυ τους! Τι θα ξθελες εσυ καποιο ημερο πουλακι η απλα να το εχεις στο κλουβι για παρεα; Αν θα ηθελες κατι σ εημερο σε κακαρικι δυσκολο να βρεις απο οτι γνωριζω, σε κοκατιλ ανετα! Απο κει κ περα να εχεις σκοπο να το εχεις μονομα στο μπαλκονι να ξρεις οτι και ενα πουλακι ημερο θα αλλαξει συμπεριφορα αν δεν υπαρχει η αναλογη επαφη!
 
Το πουλάκι το θέλω για συντροφιά-παρεα και θα διαθέτω χρόνο για ενασχόληση, θα ηθελα να περνάει χρόνο και εκτός κλουβιου. Θα διαβιωνει στο μπαλκόνι το οποιο είναι απάνεμο. Δεν ξερω αν επηρεάζει η συμβίωση σε κοντινή απόσταση με το καναρίνι μου, το οποίο δεν βάζει γλώσσα μέσα αν αρχίσει να τραγουδάει!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με το καναρινι δεν υπαρχει προβλημα! Απλα αν το εχεις εξω πιστευω δε θα υπαρχει η σχεση που μπορει να θες να εχεις! Επισης οι εναλλαγες θερμοκρασιας δεν ειναι οτι καλυτερο!
 
Οκ, άρα μάλλον χρειάζεται ενα πιο σταθερό περιβάλλον...η μέσα η έξω... Τον περισσότερο χρόνο...

σωστα γιατι για παραδειγμα αν το εχεις μεσα δε μπορεις να το γαλεις ξαφνικάεξω στο κρυο το χειμωνα η το αντιθετο το καλοκαιρι! Ειναι οτι χειροτερο!
 
Επίσης, για το κακαρικι δεν ξέρω, αλλά αν μένεις σε πολυκατοικία και έχεις κοκατιλ έξω, κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις πρόβλημα με τους υπόλοιπους ενοικους γιατί οι φωνές τους είναι αρκετά δυνατές και ειδικά τις πρωινές ώρες τους πιάνει τέτοια φλυαρία που θα ξυπνάει όλο το τετράγωνο.
 
Ευτυχώς μένω σε μονοκατοικία,. Το κακαρικι είναι το ίδιο φλυαρο με το κοκατιλ; Π.χ. σφυρίζει κλπ ή μιμείται τρόπον τινά το καναρίνι;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευτυχώς μένω σε μονοκατοικία,. Το κακαρικι είναι το ίδιο φλυαρο με το κοκατιλ; Π.χ. σφυρίζει κλπ ή μιμείται τρόπον τινά το καναρίνι;
Δεν γνωρίζω δυστυχώς. Τα κοκατιλ φωνάζουν δυνατά όταν θέλουν κάτι. Πχ όταν θα γυρίζεις σπίτι και θα ακούει την πόρτα θα φωνάζει μέχρι να πας δίπλα του κτλ. Τα αρσενικά κοκατιλ είναι πιο φλύαρα και σύντομα θα αρχίσει να μιμείται το καναρίνι σου. Το ένα αρσενικό κοκατιλ μου κελαηδάει ακριβώς σαν τα καναρίνια μου. Το κακαρικι δεν ξέρω, αλλά υποθέτω ότι θα έχει πιο δυνατή φωνή. Ας μας πει καλύτερα κάποιος που έχει.
 
Καλησπέρα.
Καταρχάς να σου πώ οτι θα σε συμβούλευα να το έχεις μέσα μαζί σου.
Οι παπαγάλοι είναι κοινωνικά ζώα, οπότε ή θα πρέπει να πάρεις ζευγάρι αν το έχεις έξω ή να πάρεις ένα ήμερο, να το έχεις μέσα και να ζήσεις όλη την όμορφη εμπειρία του να έχεις έναν ήμερο παπαγάλο :)

Νομίζω το κακαρίκι μου άρεσει πιο πολύ σαν επιλογή γιατί είναι πιο "σπάνιο".
Φοβάμαι όμως την απόκτηση απο pet shop (εκτός αν ο χώρος που διαμένει είναι καθαρός και προσεγμένος).
Βέβαια το ιδανικό θα ήταν να μας βγάλεις μια φωτογραφία του πουλιού όταν ξαναπάς για να δούμε σε τι κατάσταση είναι.
Σημαντικό επίσης είναι να φοράει δαχτυλίδι για να δούμε αν όντως είναι 1 έτους, κλλιώς μπορεί να είναι και μεγαλύτερο.
Είναι πολύ παιχνιδιάρικα αλλά λίγο πιο ανεξάρτητα απο ότι τα κοκατίλ.

Τα κοκατιλάκια είναι επίσης πανέμορφα και γλυκά (περισσότερο απο το Κακαρίκι) και μπορείς να βρείς πιο εύκολα κάποιον αξιόλογο εκτροφέα και να το πάρεις μικρό σε ηλικία, ήμερο και να γνωρίζεις και τους γονείς του κλπ.

Όποιο και να πάρεις να έχεις στο μυαλό σου ότι όποιο και να διαλέξεις θα θέλει αρκετά μεγάλο κλουβάκι με ξύλινες πατήθρες και πολλά παιχνίδια γιατί οι παπαγάλοι βαριούνται εύκολα :)
 
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
Το κακαρικι που έχω ξεχωρίσει (θηλυκό) συμβιώνει με ένα ακόμη αρσενικό και 3-4 κοκατιλ σε μια αρκετά μεγάλη κλούβα του πετ από. Δεν μπορώ να πω ότι είναι και πεντακάθαρη τις 3,4 φορές που το έχω επισκεφθεί. Πάντως όλα τα πουλακια δειχνουν να χαίρουν άκρας υγείας (εμφανισιακά και σε συμπεριφορά αρκετά ζωηρή). Σκοπεύω να πάρω αρκετά μεγάλο κλουβί με προοπτική αγοράς και ενός δεύτερου παπαγάλου (ίσως κοκατιλ).
 
αν εχεις σκοπο να παρεις κ δευτερο πουλακι στο μελλον θα ελεγα να παρεις του ιδιου ειδους! αν εχουμε διαφορετικα ειδη το καλυτερο ειναι το καθενα να εχει το κλουβι του!
 
Back
Top