Γενικά Κοκατίλ ανήσυχη συμπεριφορά

christina95

PB New Member
Εγγραφή
23 Αυγ 2021
Μηνύματα
3
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους! Εχω ενα κοκατιλ εδω και ενα χρονο. Ειχαμε δεθει πολυ μεχρι που μεταναστευσα και επρεπε να μεινει για 4 μηνες με την οικογενεια μου στην Ελλαδα. Τους ηξερε και τον εβγαζαν καθημερινα εξω , γενικα ειχε πιο επιφυλακτικη συμπεριφορα μαζι τους. Χθες μου τον εφεραν οδικως Γερμανια κατι φιλοι. Δειχνει οτι με θυμαται και κανει χαδια αλλα μονο για λιγο μεσα στην ημερα. Ολη την υπολοιπη ωρα την περναει πανω στα κασωματα της πορτας και δεν σταματαει να κανει μικρα τσιρ τσιρ. Δεν θελω να μαθει να καθεται εκει αλλα οποτε παω να τον κατεβασω γινεται αμυντικος και ξαναπηγαινει εκει. Εχετε καποια ιδεα γιατι εχει αυτη τη συμπεριφορα και τι μπορω να κανω;
 
Καλησπέρα Χριστίνα,

Παρόμοια συμπεριφορά έχει και ο ένας δικός μου κάποιες ημέρες, συμπτωματικά και σήμερα, συγκεκριμένα σήμερα είχε έρθει ένας φίλος στο σπίτι και μιλούσαμε στο σαλόνι, ο Angel πήγαινε στο κάσωμα της εξώπορτας και "φώναζε" τη γυναίκα μου την οποία άκουγε στην κουζίνα.

Εγώ μιλούσα με τον φίλο μου, πήγαινα τον έπαιρνα από εκεί, αλλά εκείνος ξανά πήγαινε μέχρι που ήρθε η γυναίκα μου στο σαλόνι και πήγε αμέσως επάνω της και αναζητούσε χάδια.

Έχω παρατηρήσει λοιπόν την ίδια συμπεριφορά και άλλες φορές , ειδικά όταν είναι και κάποιος ξένος στο σπίτι και δεν είναι ο ίδιος το επίκεντρο του ενδιαφέροντος , όπως έχει συνηθίσει όταν είναι εκτός κλουβιού μαζί μας.

Σημειωτέων ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι "απαγορευμένο" το ξέρει ότι από εκεί θα πάμε να τον πάρουμε με το που πάει γιατί περνάει το καλώδιο του συναγερμού και στο παρελθόν το άλλο καθαρματάκι μας ο Yolo, το είχε κόψει...

Ενδεχομένως λοιπόν είτε να αναζητά κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας ή να θέλει να τραβήξει την προσοχή σου.
θα συμφωνήσω και εγώ στο να του δόσεις λίγο χρόνο προσαρμογής χωρίς να τον βγάζεις εκτός κλουβιού εκτός των άλλων και για λόγους ασφαλειας μιας και δεν είναι εξοικιομένος με το νέο του σπίτι και ενδεχομένως να αισθάνεται ανασφάλεια μέχρι να τον μάθει.
 
@Chrisad Καλημερα! Το θεμα ειναι οτι με το που παμε να τον κατεβασουμε επιστρεφει αμεσως εκει σαν να μη θελει να κατεβει. Στο κλουβι ολη μερα κανει φασαρια γιατι ειναι μαθημενος εξω αρκετη ωρα και ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα η φαση χαχαχ . Σιγουρα θελει χρονο να συνηθισει απλα ανησυχω μηπως δεν ξαναδεθουμε τοσο οσο πριν φυγω. (Υ.Γ. Τα καλωδια ειναι ο μεγαλος τους ερωτας τελικα 😂)
 
Γατζώνεται στο κάσωμα ή κάθεται πάνω σε ανοιχτή πόρτα? Αν κάθεται πάνω σε ανοιχτή πόρτα θα σου πρότεινα να την κλείνεις πρωτού το βγάλεις έξω. Πρόσφατα διάβασα για ένα πουλί που παραλίγο να χάσει το πόδι του απο πόρτα που έκλεισε κάποιος κατα λάθος χωρίς να προσέξει ότι το πουλί καθόταν εκεί. Αν κάθεται στο κάσωμα προσπάθησε να του περιορίσεις την προσβαση εκεί με κάποιον τρόπο ακόμη και κολλώντας με σελοτέιπ κάτι που θα το κάνει να διστάσει να πάει εκεί ή και λωρίδες απο αλουμινόχαρτο ωστέ να μην μπορεί να γατζωθεί εκεί.
 
Back
Top