Αναπαραγωγή Κοκατίλ γέννησε ένα μικρό αυγό

sarpijk

PB Member
Εγγραφή
4 Σεπ 2007
Μηνύματα
517
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα εχω ένα ζευγάρι εδω και 3 χρόνια περιπου. Ειναι δεμενα και ζευγαρώνουν συχνα. Φωλια δεν έχω βαλει ποτέ γιατι δε θελω αλλα πουλια για την ωρα. Χτες βρηκα στον πατο ενα πολυ μικρο αυγο , μικροτερο σε σχέση με ενα φυσιολογικό.

Η θηλυκιά ειναι σε οιστρο τον τελευταίο καιρο.

Εχετε να μου επισημάνετε κατι?
 
Θα σου πρότεινα να βάλεις φωλιά αφου έκανε αυγό τουλάχιστον να μην ταλαιπωρείται να είναι άνετα...κατάλαβες.
 
Να έχουν σίγουρα ασβέστιο στο κλουβί τους, καλύτερα σε διαλυτή μορφή στο νερό. Θα πετούσα το αυγό και θα έβλεπα πως θα συνέχιζε. Αν μπορείς να αυξήσεις τις ώρες που έχουν σκοτάδι σίγουρα θα βοηθήσει να βγούν απο την αναπαραγωγική φάση συντομότερα. Δεν θα έβαζα φωλιά για να μην ξυνπνήσει εντονότερα το αναπραγωγικό ένστικτο εφόσον δεν το επιθυμείς.
 
Το αυγο αφαιρεθηκε απο την αρχή, τα εχω βαλει σε αλλο δωματιο και τα σκεπαζω νωρις. Εχει σουπιοκοκαλο και το τιμαει δεόντως.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Καλημερα σημερα ειχα δευτερο αυγο παλι μικρο και με μια αποφυση.

Πιστεύετε θα κάνει τον κύκλο της?

luKxBgZ.webp
 
Απίστευτο, δεν το έχω δει ποτέ αυτό με την απόφυση! Είναι το ίδιο υλικό με το τσόφλι? Αν το πουλα΄κι είναι ήμερο μπορείς να κάνεις μια ακτινογραφία να δεις σε τι φάση βρίσκεται, αν υπάρχουν ωάρια που σκληραίνουν, ώστε κι εσύ να είσαι προετοιμασμένος σε περιπτωση που κάποιο φρακάρει.
 
Δεν ξανακάνε αυγο εδω και τρεις ημερες. Εχει επίσης ηρεμήσει που δε ξερω εαν οφείλεται στο οτι αλλαξα διαρρύθμιση και περιβάλλον στο κλουβί ή στο οτι εκανε τον κυκλο της.
 
Back
Top