Αναπαραγωγή Κοκατίλ γεννάει άδεια αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης annamar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

annamar

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2021
Μηνύματα
7
Γειά σας, το κοκατίλ μου είναι 2/2,5 χρόνων περίπου
ανησυχω και χρειάζομαι βοήθεια

Στις 17/4 έκανε ένα αυγό, την μετακίνησα σε άλλο κλουβί και της έκανα μια αυτοσχέδια φωλιά για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της σε ένα μέρος που μπορώ να την παρακολουθώ.
Είχα σκοπό να της το πάρω μια εβδομάδα μετά,

αλλά σήμερα βλέπω ότι έκανε αλλά δύο.

Τι να κάνω? Να της τα πάρω? Πιστεύετε ενθάρρυνα εγώ το πουλί να κάνει πάραπανω αυγά? Λέτε να σταματήσει από μόνη της ή θα αναπτύξει κάποια διαταραχή?

Έχω αγχωθεί γιατί ενώ βγαίνει κ είναι δραστήρια, αποφεύγει τα φαγητά που της προσφέρω και τρώει μόνο σπόρια.

Από συμπλήρωματα έχω μόνο αυγοτροφη και σπιρουλινα ( δεν της έχω βάλει).
Της προσφέρω φρέσκο βραστό αυγό κάθε μέρα, όπως και πέτρα ασβεστίου δίπλα για καλό κ για κακό.
 
Προφανώς θα εννοείς ασπορα αυγά!
Άλλοι προτείνουν να τα πάρεις και άλλοι να τα αφήσεις για κάποιες ημέρες ώστε ναχει την χαρά της μητρότητας - κλωσηματος! Εγώ τα έχω κάνει και τα δύο! Εάν με ρώταγες τι θα έκανα, το δεύτερο θα σου απαντούσα για να της δώσω την χαρά που έγραψα !
 
@takis1964 Τάκη δεν πρόκειται για την "χαρά" ακριβώς όταν προτείνεται το κλώσσημα μερικών ημερών αλλά γιατί με αυτή τη διαδικασία το σώμα του θηλυκού παίρνει το μήνυμα της ολοκήρωσης ενός κύκλου ωοτοκίας με αποτέλεσμα να μπει ευκολότερα στην παύση.

@annamar το πουλάκι θα βοηθηθεί πολύ με 14-15 ώρες συνεχόμενο ύπνο σε σκοτεινό κι ήρεμο χώρο. Αν είναι ήμερο και το χαϊδεύετε και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήδη, "απαγορεύονται" τα χάδια κάτω απο το λαιμό ειδικά στα θηλυκά διότι τα ερεθίζουν σεξουαλικά με αποτέλεσμα να γεννούν αυγά.
 
Γειά σας και πάλι, ακόμα χρειάζομαι βοήθεια

Έκανε 5 αυγά συνολικά, το τελευταίο ήταν στις 29/4. Της τα έπαιρνα ΣΙΓΆ ΣΙΓΑ, πριν από μια εβδομάδα της πήρα το τελευταίο και έβγαλα την φωλιά για τι δεν την ένοιαζε. Ήταν έξω από το κλουβί και Επέστρεφε στις παλιές συνήθειες.

Έκανε και άλλα δύο αυγα. Αυτή την φορά είναι ελαφρώς πιο στενά στο σχήμα και με ανησυχεί. Της δίνω βραστό αυγό κάθε μέρα για το ασβέστιο επειδή είναι πολύ ιδιότροπη με την τροφή.

Τι κάνω? Να τις τα πάρω αυτά? Φοβάμαι ότι θα κάνει ακόμα περισσότερα και θα πεθάνει.
Είναι δραστήρια γενικώς απλά έχει μπει στη διαδικασία κλωσιματος.

Θα ήθελα να μου πείτε τι να της δώσω για ασβέστιο συμπλήρωμα/κάποιες βιταμίνες και αν έχετε εσείς κάποιον πτηνιατρο που απαντάει σε τέτοιες περιπτώσεις τηλεφωνικά.

Έχω στεναχωρεθει πάρα πολύ... Νιώθω ότι δεν μπορώ να την βοηθήσω..
[automerge]1622235736[/automerge]
το πρώτο αυγό της καινούργιας γεννας το εκανε 24/5 και σημερα ειδα εχει αλλα δύο. φοβαμαι για το χειρότερο
 
το πουλάκι θα βοηθηθεί πολύ με 14-15 ώρες συνεχόμενο ύπνο σε σκοτεινό κι ήρεμο χώρο. Αν είναι ήμερο και το χαϊδεύετε και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήδη, "απαγορεύονται" τα χάδια κάτω απο το λαιμό ειδικά στα θηλυκά διότι τα ερεθίζουν σεξουαλικά με αποτέλεσμα να γεννούν αυγά.
Ακολούθησες αυτό που σου πρότεινα στο παραπάνω μήνυμα?
 
Το πουλί δεν το χαϊδεύει κανένας, είναι συνεχόμενα σκεπασμένο σε σκοτεινό κλουβί και βγαίνει καθε 2η μερα να κάνει καμια κουτσουλιά. μετα την πρώτη φορα π γέννησε συνολικά 5 αυγά, απο κάποια φάση κ μετα άρχισε να βγαίνει ολο κ πιο πολύ, οπότε τις τα πηραμε
 
είναι συνεχόμενα σκεπασμένο σε σκοτεινό κλουβί
Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δηλαδή ζει μόνιμα στο σκοτάδι? Μήπως έτσι του έχεις δημιουργήσει μια μεγάλη φωλιά? Μπορούμε να δούμε το κλουβί και το χώρο του?

Επίσης έγραψες
Ήταν έξω από το κλουβί και Επέστρεφε στις παλιές συνήθειες.
Το πάνω με το κάτω μήνυμα σου είναι λίγο αντικρουόμενα, προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει για να προσπαθήσω να σε βοηθήσω.


Σε ποια πόλη μένεις για να σκεφτούμε επιλογές για ιατρική βοήθεια?
 
Εγω με τα καναρια που ειχα,ειχα δει οτι η υπαρξη φωλιας ενθαρρυνει το ζευγαρωμα. Μπορει και χωρις αυτη να κανουν αυγα ενιοτε αλλα παντα μια φωλια τα "προκαλει".
Αν θες να διακόψεις την γέννα μειώνεις το φως και την ποσότητα φαγητού και συνεχίζεις το ασβέστιο και έχεις περισσότερες ώρες συσκότιση πχ ένα σκούρο πανί πανό στο κλουβί και αφήνεις πλαστικά αυγά στην φωλιά για να σταματήσει τίς άσκοπες γέννες.
 
Λοιπόν για να τα ξεκαθαρίσω. Μετά την πρώτη γέννα σιγά σιγά βαριόταν τα αυγά και έβγαινε πιο συχνά, οπότε της τα πηραμε. Τώρα όμως γέννησε παλι και ξανακάνουμε οτι κάναμε και στην πρώτη γέννα, την αφηναμε σκεπασμένη στο κλουβί όλη μέρα εκτός απο που και που για να δούμε μπας και θέλει να βγει, γιατί βγαίνει συνήθως κάθε 2-3 ημέρες.
 
Λοιπόν για να τα ξεκαθαρίσω. Μετά την πρώτη γέννα σιγά σιγά βαριόταν τα αυγά και έβγαινε πιο συχνά, οπότε της τα πηραμε. Τώρα όμως γέννησε παλι και ξανακάνουμε οτι κάναμε και στην πρώτη γέννα, την αφηναμε σκεπασμένη στο κλουβί όλη μέρα εκτός απο που και που για να δούμε μπας και θέλει να βγει, γιατί βγαίνει συνήθως κάθε 2-3 ημέρες.
Αν της εβαζες τα πλαστικα αβγα για να τα βλεπει ας πουμε?Οτι υπαρχουν?Εγω ετσι ειχα κανει σε μια καναρα και δεν ξαναεκανε καθοταν και κλωτσουσε τα πλαστικα μεχρι που μετα της τα εβγαλα τελειως και σταματησε μαζι με το σκοταδι βεβαιως.
 
Λοιπόν για να τα ξεκαθαρίσω. Μετά την πρώτη γέννα σιγά σιγά βαριόταν τα αυγά και έβγαινε πιο συχνά, οπότε της τα πηραμε. Τώρα όμως γέννησε παλι και ξανακάνουμε οτι κάναμε και στην πρώτη γέννα, την αφηναμε σκεπασμένη στο κλουβί όλη μέρα εκτός απο που και που για να δούμε μπας και θέλει να βγει, γιατί βγαίνει συνήθως κάθε 2-3 ημέρες.
Μα δεν σου πρότεινα αυτό πιο πάνω ως λύση. Σου πρότεινα να κοιμάται χωρίς αυγά για 14-15 ώρες. Με αυτό το σκέπασμα που κάνετε, μαζί με τα αυγά δηλαδή, έχετε όντως δημιουργήσει μια τεράστια φωλιά. Στη θέση σου θα άλλαζα διαρύθμιση και θέση στο κλουβί, ακόμη και κλουβί αν είχα τη δυνατότητα, θα την έβγαζα στο μπαλκόνι σε φωτεινό σημείο και θα την έβαζα να κοιμάται για όσες ώρες ανέφερα προηγουμένως στο σκοτάδι. Πρέπει να αποσυντονιστεί και να βγει απο την "ασφάλεια" που της δίνει ο χώρος μέσα κι έξω απο το κλουβί της. Και μπάνια με δροσερό νερό ακόμη και με ψέκασμα ακόμη κι αν δεν της αρέσει και πολύ για μερικές μέρες. 2 ξεκάθαρα πράγματα, όχι αυγά, κλώσημα και σκοτάδι μαζί, με αυτόν τον τρόπο το πουλί παίρνει το λάθος μήνυμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
έξω έχουμε αδέσποτες γάτες που έρχονται και χωρις αυγά αυτή απλα κάνει αλλα
[automerge]1622364746[/automerge]
επίσης για τυχόν αντίφαση με το αρχικό κείμενο είμαστε 2 αδελφές που χειριζόμαστε τον λογαριασμό, εγώ γράφω τις απαντήσεις μας συνήθως μετά απο συνεννόηση, απλά καμια φορά έχουμε διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων
 
  • Like
Αντιδράσεις: LillyW
απλά καμια φορά έχουμε διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων
Είναι φυσιολογικό και απόλυτα υγιές. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που επιβάλλεται από τους κανόνες η χρήση του κάθε λογαριασμού να γίνεται μόνο από το άτομο που έφτιαξε τον λογαριασμό. Πρέπει λοιπόν η αδελφή σου να αφιερώσει ένα λεπτό για να φτιάξει το δικό της λογαριασμό ώστε να μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις της στις συζητήσεις μας.
 
έξω έχουμε αδέσποτες γάτες που έρχονται και χωρις αυγά αυτή απλα κάνει αλλα
Έστω σε άλλο δωμάτιο αν γίνεται απο αυτό που μένει τώρα. Όταν λες "κάνει άλλα" τι εννοείς? Προς το παρόν θα ξεκινούσα αφαιρώντας τα αυγά κι αλλάζοντας τελείως τον χώρο της, διάρυθμιση σε κλουβί και θέση στο κλουβί κι αν γίνεται μια ψιλοαναδιάταξη στο δωμάτιο. Δεν θα σκέπαζα το πουλί καθόλου κατά τη διάρκεια της ημέρας και στις ώρες του ύπνου θα το έβαζα σε άλλο χώρο τελείως σκοτεινό κι ήσυχο. Πιστεύω πως δεις διαφορά αν ακολουθήσεις τα παραπάνω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έστω σε άλλο δωμάτιο αν γίνεται απο αυτό που μένει τώρα. Όταν λες "κάνει άλλα" τι εννοείς? Προς το παρόν θα ξεκινούσα αφαιρόντας τα αυγά κι αλλάζοντας τελείως τον χώρο της, διάρυθμιση σε κλουβί και θέση στο κλουβί κι αν γίνεται μια ψιλοαναδιάταξη στο δωμάτιο. Δεν θα σκέπαζα το πουλί καθόλου κατά τη διάρκεια της ημέρας και στις ώρες του ύπνου θα το έβαζα σε άλλο χώρο τελείως σκοτεινό κι ήσυχο. Πιστεύω πως δεις διαφορά αν ακολουθήσεις τα παραπάνω.
με την έκφραση κάνει αλλα εννοώ ότι κάνει καινούρια αυγα, παρ ολα αυτά η αναδιάταξη δωματίου ειναι αδύνατη καθώς ειναι στο σαλόνι, αλλά τα υπόλοιπα θα τα εφαρμόσουμε
 
Back
Top