Ασθένειες Κοκατίλ δεν τρώει πολύ και κάνει περίεργο ήχο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ritsa21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ritsa21

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2021
Μηνύματα
6
Καλημέρα. Εδω και 2 μηνες έχω ένα μικρό κοκατιλ μου είχαν πει ότι ήταν μωρό όταν το πήρα. Ξαφνικά το έβρισκα όλη μέρα μέσα στο Φαΐ χωρίς να τρώει και γενικά κάνει έναν ήχο σαν να κλαίει. Του έβαλα κ αυγοτροφη αλλά γενικά δεν τρώει. Δεν σπάει επίσης ούτε σποράκια. Μήπως γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνω; ευχαριστώ πολύ.
 
Καλημέρα, είμαι καινούργια σητν φροντίδα παπαγάλων, θα έλεγα όμως ότι χρήζει γιατρού, ειδικά εφόσον τα συμπτώματα έχουν κρατήσει μήνες. Εαν έχει μείνει πολύ καιρό χωρίς φαγητό, δοκιμάστε να προσφέρετε χυλό από το φαγητό που τρώει κανονικά, απλά πετάξτε αμέσως ό,τι δεν φάει γιατί υγρές τροφές αναπτύσσουν μικρόβια πολύ γρήγορα. Περαστικά!
 
Καλημέρα, εάν το πήρες από κάποιον εκτροφέα ίσως θα μπορέσει να σε καθοδηγήσει καλύτερα μιας κ είχε εκείνος το πουλάκι.
Γνωρίζεις ποσο μηνών το πήρες το πουλάκι;
 
Μωρο μας είπε. Από μια φωτογραφία που το έστειλα κάπου μου είπαν περίπου 5 με 8 μηνών. Αλλα δνε ξέρω τι ισχύει. Όχι δεν το πήρα από εκτροφεα αλλά από Pet Shop. Εγω εχω lovebird πρώτη φορά παίρνω κοκατιλ.
 
@Ritsa21 το ότι το πήρατε από pet shop ενισχύει την άποψη ότι είναι άρρωστο. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να ήταν άρρωστο όταν το αγοράσατε και τώρα να εκδηλώνεται η ασθένεια. Πάντως αν πάτε σε γιατρό ζητήστε εργαστηριακή μικροβιακή εξέταση των περιττώματων για τυχόν ύπαρξή παθογόνων οργανισμών.
 
Και εγώ θα έλεγα να το πας σε έναν γιατρό και συγκεκριμένα πτηνιατρο που θα δει τι ακριβώς μας λες και να το δει γενικότερα εφόσον είναι αγορασμενο από κάποιο πετ.
Αν αποκλείσει την θεωρία ότι είναι άρρωστο, τότε συζητάμε για τα υπόλοιπα.
 
Εγω εχω lovebird πρώτη φορά παίρνω κοκατιλ.
Καραντίνα στο κοκακτίλ έκανες? Γιατί ως μωρό μπορεί να μην έχει αντισώματα που έχει το lovebird, οπότε μπορεί να κόλλησε έτσι. Και οπωσδήποτε τώρα πρέπει να πάει καραντίνα ώστε να μην κολλήσει το άλλο παπαγαλάκι, αν όντως πρόκειται για κάτι κολλητικό.

Επίσης, αν ο γιατρός βρει ασθένεια, καλό θα ήτα να ενημερωθεί και το πετσοπ (το πιο πιθανό να μην τους νοιάξει, αλλά λέμε τώρα).
 
Ναι δεν το έχω με τα lovebird ούτε έρχεται σε επαφή. Θα προσπαθήσω να το πάω σε πτηνιατρο απλά τα οικονομικά μου δεν είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Γιαυτό πήρα και το θάρρος να ρωτήσω στην ομάδα. Το πήραν της κόρης μου οι παππούδες.
 
Καταλαβαίνω. Δυστυχώς τα πτηνά είναι πολύ ευαίσθητα σε κάποια πράγματα, κυρίως λόγω μικρού μεγέθους, οπότε ένα λάθος φάρμακο μπορεί να αποβεί μοιραίο. Δοκιμάστε χυλό (από καλαμπόκι ίσως) και ζέστη, αλλά αν συνεχίσει να μην τρώει θα πρέπει να το δει κτηνίατρος. Τα πουλιά έχουν πολύ γρήγορο μεταβολισμό και μπορεί να πεθάνουν από ασητεία/αφυδάτωση μέσα σε μια-δυο μέρες. Γενικά, οι γιατροί έχουν κατανόηση με τα περιορισμένα οικονομικά όταν πρόκειται για ζωάκι που κινδυνεύει, μπορεί να σας προτείνουν καλούς τρόπους αποπληρωμής.
 
Δυστυχώς όχι όλοι οι γιατροί στην περιοχή μου που έχω 2 κοντά σχετικά δεν δεχτηκαν να με εξυπηρετησουν με κάποια ευκολία στη πληρωμή. Όχι εκπτώσεις. Κλπ δεν ζήτησα, απλά ίσως να από πληρώσω σε 2 μηνες. Δυστυχώς
[automerge]1618740044[/automerge]
Ευχαριστώ για όλες τι πληροφορίες σας.
 
Back
Top