Αναπαραγωγή Κοκατίλ κάνανε 8 αυγά αλλά άσπορα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Πριν λιγο καιρο τα κοκατιλ που ειχα τα οποια τα εχω δωσει απο περσυ σε εναν φιλο κανανε 8 αυγα αλλα ολα ασπορα. Ο φιλος αυτος λεει οτι τους δινει ποικιλια απο τροφες οπως σπορια, πελλετς και αυγοτροφη, τους εχει βαλει φωλια μεσα στο κλουβι, επισης και τα δυο κοκατιλ πηγαιναν με τη σειρα για να εκκολαψουν τα αυγα αλλα βγηκαν ολα ασπορα. Τι μπορει να φταιει; παντως το θηλυκο ειναι λουτινο ενω το αρσενικο γκρι ανοιχτο με κιτρινο κεφαλι, μηπως εχει να κανει οτι ο συνδιασμος αυτος των δυο δε μπορει να κανει νεοσους; το ιδιο και με τα μπατζι που ειχε, κανανε ασπορα αυγα. Αρα λογικα μηπως το προβλημα δεν ειναι στα πουλια και κατι κανει λαθος εκεινος; αν ναι τι αλλο μπορει να κανει;
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20221028-014846_Viber.webp
    Screenshot_20221028-014846_Viber.webp
    32,7 KB · Προβολές: 5
Πιστεύω ότι πρέπει να ρωτήσεις τον φίλο σου και να μας δώσεις συγκεκριμένες πληροφορίες που να αφορούν στα πάντα στη ζωή των κοκατίλ και των μπάτζι ...δλδ, διατροφικά προγράμματα, πρόσθετα στη διατροφή, φωλιές, θέσεις κλουβιών, όχληση μέσα στην ημέρα, συνήθειες ύπνου, φωτεινότητα σημείου κλουβιού, μετακινήσεις κλουβιού κατά την αναπαραγωγική διαδικασία....Διαφορετικά δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να σου απαντήσει και να βοηθήσει στην κατάσταση που απασχολεί τον φίλο σου.
8 αυγά σε μία γέννα;
 
@Vada , κάτι τέτοιο σκέφτηκα κι εγώ ή ακόμα και την πιθανότητα να μην έχουν ζευγαρώσει και τα περίφημα 8 αυγά να έχουν γεννηθεί σε μεγαλύτερο του αναμενόμενου χρονικό διάστημα.
Κλεάνθη, έγινε ωοσκόπηση σε κανένα αυγό, αν ναι, πότε μετά τη γέννα του τελευταίου; Είναι κι αυτό, είναι επίσης και η πιθανότητα να είναι πολλά τα 8 για να τα κλωσσήσει όλα και να σταματούσε στην πορεία η ανάπτυξή τους επειδή δεν ζεσταίνονταν επαρκώς, είναι και τόσα άλλα.
 
@ianos ναι εγινε ωοσκοπηση ολων των αυγων αλλα δε γνωριζω ποσο μετα. Το αν ειναι ενσπορα η ασπορα δε φαινεται εξαρχης; παντως σιγουρα το ενα ειναι αρσενικο και απο οσο μου ειπε ο φιλος και τα δυο πουλακια πηγαιναν και κλωσσουσαν τα αυγα με την σειρα. Η διατροφη τους περιλαμβανε πελλετς σπορια και αυγοτροφη αλλα δε νομιζω να περιλαμβανε φρουτα και λαχανικα αν και δεν ειμαι τοσο σιγουρος. Φωλια υπαρχει, η τοποθεσια του κλουβιου λογικα θα ηταν εξω στο μπαλκονι μιας και ηταν καλοκαιρι και το καλοκαιρι τα βγαζει εξω παντως οσον αφορα τα μπατζι που επισης ειχαν κανει ασπορα αυγα ηταν σιγουρα στο μπαλκονι οπου λογικα πρεπει να τα πιανει εστω λιγο το φως του ηλιου.
[automerge]1666955140[/automerge]
@Vada οχι το ενα ειναι σιγουρα αρσενικο. Τα ειχα δει και εγω οταν τα ειχα και ο φιλος να κανουν την ερωτικη πραξη
 
ναι εγινε ωοσκοπηση ολων των αυγων αλλα δε γνωριζω ποσο μετα.

Η διατροφη τους περιλαμβανε πελλετς σπορια και αυγοτροφη αλλα δε νομιζω να περιλαμβανε φρουτα και λαχανικα αν και δεν ειμαι τοσο σιγουρος.

Φωλια υπαρχει, η τοποθεσια του κλουβιου λογικα θα ηταν εξω στο μπαλκονι μιας και ηταν καλοκαιρι
Κλεάνθη, μάλλον σου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σε ρώτησα τι νομίζεις και τι λογικούς συνειρμούς έχεις κάνει επί του θέματος, όμως ο ίδιος ρώτησα
Πιστεύω ότι πρέπει να ρωτήσεις τον φίλο σου και να μας δώσεις συγκεκριμένες πληροφορίες
και ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω πέραν του:
Το αν ειναι ενσπορα η ασπορα δε φαινεται εξαρχης;
Όχι, εκτός κι αν είσαι τρομακτικά έμπειρος επί του θέματος.
 
Τα ειχα δει και εγω οταν τα ειχα και ο φιλος να κανουν την ερωτικη πραξη
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι διαφορετικού φύλου.
Στα cockatiels μπορεί δυο θηλυκά ή δύο αρσενικά να συμπεριφέρονται σαν ζευγάρι, δεν είναι απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο.
Μπορεί να δεις cockatiel του ίδιου φύλου να στρώνουν την φωλιά, να ερωτοτροπούν, και να συμπεριφέρονται σαν ζευγάρι.
Αν θέλεις ανέβασε κοντινές φωτογραφίες των πουλιών μήπως καταλάβουμε κάτι περισσότερο.
 
Και τα μπάτζι που έχει να είναι και τα δύο θηλυκά πάλι; Να είναι τέτοια σύμπτωση και δύο διαφορετικά είδη πουλιών του ίδιου ιδιοκτήτη να έκαναν ασπορες γέννες; Μήπως φταίει η διατροφή, το περιβάλλον; Από την άλλη βέβαια 8 αυγά είναι μεγάλος αριθμός για ένα πουλάκι 🤷🏼‍♀️ δεν ξέρω και νομίζω αν δεν έχουμε ξεκάθαρες απαντήσεις δεν θα μάθουμε κιόλας. Πάντως ο φίλος σου δεν φαίνεται καλά διαβασμενος για να ασχολείται με γέννες εκτός και αν από το σπασμένο τηλέφωνο που κάνουμε φαίνεται έτσι
 
Ρωτησα τον φιλο που εχει τα κοκατιλ και τελικα ειχανε κανει 13 αυγα συνολικα 6 την πρωτη και 7 την δευτερη φορα. Τα κρατησε αρκετα μου λεει τα καθαριζε κιολας τα πουλια κλωσαγανε απο την μερια τους αλλα τελικα δεν εκολαφθηκαν τα αυγα. Η τροφη τους ηταν απο ολα πελλετς σπορια αυγοτροφη και λαχανικα και η τοποθεσια του κλουβιου ηταν στο μπαλκονι αλλα δεν τα επιανε και πολυ ο ηλιος.
 
τελικα ειχανε κανει 13 αυγα συνολικα 6 την πρωτη και 7 την δευτερη φορα.
Τελικά οι υποψίες μου επιβεβαιώνονται.
Γνωρίζεις το χρονικό διάστημα που υπήρξε μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ωοτοκiας;
 
@Vada τελικα 5 εκαναν την πρωτη φορα και 8 την δευτερη. Το διαστημα μεταξυ ηταν αρκετο, περιπου 2 μηνες.
 
@Kleos
Θα επιμείνω στην αρχική μου εκτίμηση.
Ότι τα πουλάκια είναι και τα δύο θηλυκά.
Θεωρώ ότι 13 αυγά είναι πολλά για ένα cockatiel, σε διάστημα δύο μηνών.
Το γεγονός και μόνο ότι όλα ήταν άσπορα υποδηλώνει απουσία αρσενικού.
 
@Vada το ιδιο του ειχε γινει και με τα μπατζι οπου το φυλο τους διακρινεται και σιγουρα υπηρχε αρσενικο. Δεν ξερω μαλλον κατι κανει λαθος.
 
  • OK
Αντιδράσεις: Vada
@Kleos ενα ενδιαφερον αρθρο θα παραθεσω (μεταφρασμενο και original) και ενα πολυ σχετικο με την συζητηση αποσπασμα του
https://mercurypets.com/9-cockatiel-mating-behaviors-to-look-out-for-tips/



Σημάδι 2 - Είναι αρσενικό και θηλυκό​

Αυτό μπορεί να ακούγεται μάλλον προφανές, αλλά μπορεί να σας εκπλήξει να ξέρετε ότι τα κοκατίλ θα ζευγαρώσουν ακόμα κι αν είναι του ίδιου φύλου και έχουν τις κατάλληλες συνθήκες γύρω τους.
Το θέμα με αυτό είναι ότι αν τα πουλιά είναι και τα δύο αρσενικά, θα ζευγαρώσουν, αλλά δεν θα εμφανιστούν αυγά. Αν είναι θηλυκά θα ζευγαρώσουν και θα γεννήσουν αυγά αλλά τα αυγά δεν θα αναπτυχθούν.
Το δύσκολο μέρος αυτής της κατάστασης είναι ότι τα αυγά πρέπει να παραμείνουν με τα πουλιά, γιατί εάν αφαιρεθούν, θα συνεχίσουν να γεννούν αυγά και να γεννούν πάνω τους. Το Brooding είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει πώς ένα πουλί θα καθίσει στα αυγά του για να τα κρατήσει ζεστά και ασφαλή.
Ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι να επιτρέψουμε στα πουλιά να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα με την πάροδο του χρόνου ή να χάσουν το ενδιαφέρον τους. Αυτή η συνεχής ωοτοκία μη γόνιμων αυγών μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια βιταμινών και μετάλλων στα πουλιά.
 
@φιλομαθης ο φιλος αυτος παντως μετα απο ενα χρονικο διαστημα τα αφαιρεσε. Οχι πολυ νωρις βεβαια αλλα οταν τα αφαιρεσε ηταν 4 και μετα απο λιγο βρεθηκε και ενα αλλο μου ειπε. Τα υπολοιπα 8 βγηκαν μετα απο καιρο.
 
@Kleos Το παρακατω που επισημανα με bold ειναι κατι που θα πρεπει να λαβει υποψη και ισως δεν το γνωριζει. Το οτι ειδε την κινηση /πραξη /βατεμα /οπως θες το αποκαλεις 😀 δεν σημαινει αυτοδικαια οτι ειναι το πανω ειναι αρσενικο. Πρωωθησε του το αρθρο να το διαβασει προσκαλεσε τον εδω να γινει μελος και οπως θα εχεις δει πολες φορες μια δυο καθαρες φωτο μπορει να ειναι αρκετες για τους parrot experts να καταλαβουν το φυλο οπου αυτο ειναι δυνατον. Οπως εχουν ηδη πει νωριτερα το πιθανοτερο ειναι και τα δυο θηλυκα.
αλλά μπορεί να σας εκπλήξει να ξέρετε ότι τα κοκατίλ θα ζευγαρώσουν ακόμα κι αν είναι του ίδιου φύλου και έχουν τις κατάλληλες συνθήκες γύρω τους.
 
@Kleos με διάφορα ζώα συμβαίνει να ζευγαρώνουν του ίδιου φύλου είτε για λόγους ευχαρίστησης και κάλυψης αναγκών είτε ως ένδειξη κυριαρχίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα συμφωνήσω ότι μάλλον είναι δύο θηλυκά όπου λόγω ευνοϊκών συνθηκών ήρθαν σε οίστρο και ζευγάρωσαν κάνοντας και τα δύο αυγά τα οποία προφανώς θα ήταν ασπορα. Σχετικά με τα μπάτζι αν δεν δω φωτογραφίες δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν όντως διαφορετικο φύλο, το ότι το είπε ο φίλος σου δε με καλύπτει. Διατροφικά σύμφωνα με τα λεγόμενα του ήταν καλυμμένα φωλιά υπήρχε αυγά έγιναν 🤷🏼‍♀️ εμένα το μυαλό μου πάει ή στο ότι το θηλυκό έκανε αυγά χωρίς ζευγάρωμα ή ήταν δύο θηλυκά και μετά υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιας ασθένειας θεωρώ όμως ότι κάτι τέτοιο θα φαινόταν, εκτός και αν ο φίλος δεν είναι τόσο έμπειρος ώστε να καταλάβει ότι ένα πουλί είναι άρρωστο
 

Σχετικά θέματα

Back
Top