Φροντίδα Κοκατίλ καθαρίζει τις κουτσουλιές από τον πάτο του κλουβιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lioui
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lioui

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2020
Μηνύματα
176
Πόλη
Λάρισα
Παιδιά καλησπερα

Σήμερα ο μικρός έβγαλε νέο ‘χούι’
Κατεβαίνει στον πάτο του κλουβιού του και καθαρίζει με το Ράμφος του τις ακαθαρσίες του! Τον μαλώνω και αυτός νευριάζει!
Δεν δείχνει σημάδια αδιαθεσίας ,κάθε άλλο θα έλεγα ! Όταν είναι εκτός του σπιτιού του αναζητάει την παρέα μας και είναι συνέχεια πάνω μας.

Το κλουβί το καθαρίζω σχεδόν καθημερινά και μάλιστα τον πάτο το κάνω και με ξυδι

Καμία ιδέα;
 
Στο δικό μου δίνω αυτά και τα τρώει πριν και μετά το κυρίως πιάτο (σποράκια). Δεν έχει κατέβει ποτέ για κουτσουλίτσες.
Δεν ξέρω αν βοηθήσει, απλά σαν ιδέα το λέω... ίσως βοηθήσει.

ΔΕΝ βγάζετε τη βασική του τροφή από την ταΐστρα. Χρησιμοποιήστε μια δεύτερη.
 
Aφού λες πως καθαρίζεις τη σχάρα κάθε μέρα, αλήθεια προλαβαίνει να μαζέψει κουτσουλιές? Πηγαίνει συγκεκριμένα στα σημεία με τις κουτσουλιές?
 
@Φοίβος ακριβώς! Πηγαίνει ακριβώς κάτω από εκεί που κοιμάται και που γεμίζει κουτσουλιές!
 
@Φοίβος ακριβώς! Πηγαίνει ακριβώς κάτω από εκεί που κοιμάται και που γεμίζει κουτσουλιές!

Θα το καθάριζα πρώτο πράγμα το πρωί που θα ξυπνούσε.
 
Λοιπόν παιδιά! Σήμερα άλλαξα την τροφή του Λιούι! Πέταξα τους χύμα σπόρους που είχα! Του πήρα της versele Vargas premium ! Επίσης του πέταξα τις πολύχρωμες ‘βιταμινεσ’ και τις αντικατέστησα με τις κροκέτες που είχα ανεβάσει σε προηγούμενο ποστ! Επίσης περιμένω και τα Πέλλετ που σύστησε ο φίλος fortunatos. Τώρα θα μου πείτε γιατί όλα αυτά; Ως γνωστόν το θέμα του μικρού με την έλλειψη πουπουλων στα μάγουλα του το ξέρετε, έπειτα λοιπόν από 2 θεραπείες με πολύ λίγα αποτελέσματα σκέφτηκα πως με την αλλαγή σε πιο ποιοτική τροφή θα πάρει περισσότερα ο οργανισμός του ! Θα μου πείτε χαζομάρες κάνω αλλά τουλάχιστον του προσφέρω θεωρώ πιο καλή διατροφή! Α! Του έφτιαξα και σπιτική αυγό τροφή! Αύριο θα δούμε πως θα πάει μιας και π μικρός τώρα μαζεύτηκε σπίτι του για ύπνο!
 
Γενικά πάντως η αλλαγή στη βασική τροφή γίνεται σταδιακά με αλλαγή στην αναλογία (συνεχώς αυξανόμενη της νέας και αντίστοιχα μειούμενη της παλιάς).

Για αρχή μη του βάλεις πολλά πελλετς στην ταΐστρα. Βάλε 6-7 να τα δει και να μη φοβηθεί να δοκιμάσει. Άλλοι τα ανακατεύουν με τους σπόρους άλλοι όχι. Πιστεύω το 2ο είναι πιο σωστό.
 
Καλησπέρα παιδιά! Επανέρχομαι στο θέμα , ο μικρός την χαίρεται την καινούργια του τροφή και ΔΕΝ έχει ξανακατέβει στον πάτο του κλουβιού του! Παρατήρησα ότι οι κουτσουλιές του είναι πιο σφιχτές σε σχέση με την προηγούμενη τροφή του και όχι τόσες πολλές! Ο πάτος του κλουβιού δεν γεμίζει τόσο πολύ όπως πριν , η αλήθεια είναι ότι με την προηγούμενη τροφή του ( σπόρια χύμα και « βιταμίνες « πολύχρωμες ) οι κουτσουλιές του ήτανε πολλές και κάπως πιο υγρές! Είναι φυσιολογικό που έχει λίγες και πιο σφιχτές;
 
Back
Top