Γενικά Κοκατίλ κοιμάται δίπλα στο αγαπημένο του παιχνίδι

@dimitris777 ακουμπάει όμως πάλι τον πισινό της εκεί. Αν το πουλάκι αυτό είναι τόσο μικρό όσο σου είπαν κι έχει αυτή την συμπεριφορά απο τώρα θα πρέπει να τη διαχειριστείς σωστά γιατί πολύ φοβάμαι ότι με τις ορμόνες της δεν θα προλαβαίνεις να μαζεύεις τα αυγά. Και τα κοκατίλ ανήκουν στα είδη που χρήζουν ίσως λίγο περισσότερης προσοχής για δυστοκία και πρόπτωση.

Θα σου πρότεινα ύπνο για 12-14 ώρες σε σκοτεινό δωμάτιο κι όχι τροφές υψηλές σε πρωτεΐνη. Τα μπάνια επίσης βοηθούν. Πετάει καθόλου? Αν ναι, καλό θα είναι να την ενθαρρρύνεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Ευχαριστώ Μαρία, το είχα διαβάσει αυτό το άρθρο το μόνο που ξέρω δεν είναι ένα από αυτά:
  • Βερικοκιά
  • Δαμασκηνιά
  • Κερασιά
  • Νεκταρινιά
  • Ροδακινιά
[automerge]1602346312[/automerge]
@dimitris777 ακουμπάει όμως πάλι τον πισινό της εκεί. Αν το πουλάκι αυτό είναι τόσο μικρό όσο σου είπαν κι έχει αυτή την συμπεριφορά απο τώρα θα πρέπει να τη διαχειριστείς σωστά γιατί πολύ φοβάμαι ότι με τις ορμόνεες της δεν θα προλαβαίνεις να μαζεύεις τα αυγά. Και τα κοκατίλ ανήκουν στα είδη που χρήζουν ίσως λίγο περισσότερης προσοχής για δυστοκία και πρόπτωση.

Θα σου πρότεινα ύπνο για 12-14 ώρες σε σκοτεινό δωμάτιο κι ότι τροφές υψηλές σε πρωτεΐνη. Τα μπάνια επίσης βοηθούν. Πετάει καθόλου? Αν ναι, καλό θα είναι να την ενθαρρρύνεις.
Δεν το έχω μόνιμα εκεί το αλλάζω θέσεις, σήμερα δεν το έβαλα καθόλου. Πετάει σπάνια εκτός εαν πάνω να βάλω το δάκτυλο μου στην κοιλίτσα της που δεν θέλει και κάνει δυό γύρες στο δωμάτιο και πάει πάλι στο κλουβί. Αλλά γενικά δεν την βλέπω να της αρέσει το πέταγμα εάν όπως είπες δεν την πιέσω λίγο, όλη μέρα παίζει με τα παιχνίδια της. Δύό φορές που προσπάθησα να την σκεπάσω το βράδυ έπαθε πανικό. Στο pet shop ήταν σε βιτρίνα που κοίταζε δρόμο, οπότε πρέπει να έμαθε να κοιμάται με φως, και εγώ την έχω ένα μικρό λαμπάκι.

Απο τροφή την δίνω, vitacraft menu και australian, όπως επίσης και pellets psitacus. Και μια φορά την εβδομάδα λίγο αυγοτροφή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top