Γενικά Κοκατίλ κοιμάται στην ταΐστρα του

IasonasΚ

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2018
Μηνύματα
301
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά,

Έχω παρατηρήσει ότι ο Ιγκόρ τους τελευταίους μήνες κοιμαται πάνω στην ταιστρα του. Αρχικά το πρόβλημα ήταν ότι κουτσουλαγε μέσα στα πελλετς και φοβόμουν το πρωί μήπως πήγαινε να τσιμπολογησει.
Αποφάσισα λοιπόν να αφαιρώ το μπωλακι κάθε βράδυ και να το ξαναβαζω το πρωί, ωστόσο συνεχίζει να κοιμαται στο δαχτυλίδι που συγκρατεί το μπωλακι. Προφανώς και τον βολεύει αλλά ήθελα να ρωτήσω, ποια η επίπτωση στα πόδια του να κοιμαται κάθε βράδυ σε ένα λεπτο σύρμα κι όχι στο κλαρί του;
 
Καλησπέρα Ιάσωνα, εγώ θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία. Οι Κανάρες που έχω κοιμούνται κάθε βράδυ πάνω στα μπολάκια με το grit. Στα 2 χρόνια που τις έχω δεν έχω παρατηρήσει κάποια επίπτωση της αυτής τους συνήθειας.Ισως ο παπαγάλος σου να βολεύεται εκεί.
 
Έχει κάποια αναπαυτική για τα πόδια του πατήθρα σε σχετικά ψηλό σημείο στο κλουβί; Σε τι χώρο έχεις το κλουβί του, μπορούμε να δούμε φωτο απο τη διαρρύθμιση του κλουβιού κι απο τη θέση του στο δωμάτιο που το έχεις;
 
Φυσικά Φοίβο, αύριο με το καλό θα ανεβάσω φωτογραφία με την διαρρύθμιση προς το παρών δες μερικές "αρχείου". Πάντως υπάρχει πατηθρα ψηλά, επίσης το κλουβί βρίσκεται στο δωμάτιο μου δίπλα στο παράθυρο.

60475604766047760478

Υ. Γ. Οι φωτογραφίες αυτές είναι παλιές, το μπωλακι πλέον βρίσκεται στο ύψος του μεσαίου κλαδιου.
 
Κάθε πότε το κάνει; Κάθε βράδυ είναι εκεί;
[automerge]1548976042[/automerge]
Δεύτερη σκέψη... Αν δοκίμαζες να βάλεις μια πατηθρα δίπλα στην ταιστρα στην πρόσοψη;
 
Τελευταία επεξεργασία:
To έκανε η δικιά μου στις αρχές (πρωτες μερες ) και στο πρώτο κλουβι, επίσης κουτσουλαγε μέσα με αποτελεσμα το πρωι η οποτε γινοταν αυτο και το εβλεπα να πεταω την τροφη και να της βαζω παλι. Μετα απο καποιο σημειο κοιμοταν σε πατηθρα χοντρο σχοινι και πλεον στο νεο κλουβι σε μια απο τις ξυλινες ( συνηθως στην πιο ψηλη )
 
H γνώμη μου είναι τα μπολ να μπαίνουν χαμηλά στο κλουβί διότι αλλιώς τα πουλιά μένουν πάντα στο πάνω μισό του κλουβιού και δεν "εκμεταλλεύονται" όλο το ύψος του. Αν έχεις το μπολ σε γωνία και κουρνιάζει εκεί μάλλον νιώθει ασφάλεια στη γωνία που κάνει το κάλυμμα του. Δοκίμασε να βάλεις μια πατήθρα εκεί κοντά να δεις τι θα κάνει.
 
Ναι παιδιά κάθε βράδυ το κάνει, έχω μετά κι ησει 4 φορές το μπωλακι κι ακόμα εκεί κοιμάται. Συμφωνώ με την λογική σου Φοίβο αλλά όπως θα δεις και στις φωτογραφίες του παρέχω κίνητρα να μεταφέρεται από κλαδί σε κλαδί. Σε κάθε κλαδί υπάρχει διαθέσιμη μια μορφή τροφής, ενώ οι σπόροι του και το νερό του ει αι στο πάτωμα του κλουβιού, επίσης κάθε κλαδί έχει και το δικό του παιχνιδάκι.


6048360484604856048660487

Συγνώμη για την ακαταστασία, αύριο ειναι μέρα καθαριότητας.
 
Το στεφάνι αυτό είναι πολύ λεπτό... Νομίζω δεν κάνει για τα ποδαράκια του, δεδομένου ότι κοιμάται 11 ώρες κατά μέσο όρο... Και η ουρά θα είναι και στα κάγκελα μάλλον;
Δεν είναι ίδια περίπτωση, αλλά ο δικός μου επί 3 ημέρες κοιμόταν γαντζωμένος στη γωνία πάνω του κλουβιού και δε μου άρεσε (μέχρι και τεστ για ψείρες είχα κάνει). Στον ύπνο είναι καλυμμένος και από τις 3 πλευρές (αυτή που βλέπει τοίχο είναι μόνο ελεύθερη). Για να τον επαναφέρω στη θέση του, πήγαινα το βράδυ, άνοιγα λίγο το ριχτάρι και του μιλούσα (σπυράκι μου και τέτοια) και ερχόταν στην πατήθρα που κοιμάται και μετα το σκέπαζα ξανά... Την 4η μέρα επανήλθε...
Δεν κατάλαβα ποτέ τι τον είχε ενοχλκήσει, αλλά δεν ξαναπήγε στη γωνία...
 
Στην θέση σου θα έβγαζα τελείως απο εκεί και το στεφάνι και θα τοποθετούσα το μπολ δίπλα σε μια απο τις χαμηλότερες πατήθρες. Αν αυτή είναι μια απο τις χαμηλότερες κάνε μια μικρή διαρρύθμιση στο κλουβί για δοκιμή.
 
Θα το δοκιμάσω και αυτό.
Η θέση της τώρα είναι στην μεσαία πατηθρα και είναι στρατηγικής σημασίας μιας και εκεί περνάει τον περισσότερο του χρόνο και άρα έχει ευκολότερη πρόσβαση σε πελλετ φύτρες και όσπρια σε αντίθεση με τους σπόρους που πρέπει να κατέβει στον πάτο του κλουβιού.
[automerge]1549081787[/automerge]
Επίσης μόλις παρήγγειλα ενός διαφορετικού τύπου ταιστρες που αφαιρούνται ολόκληρες και δεν μένει δαχτυλίδι (ή έτσι νομίζω}
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top