Φροντίδα Κοκατίλ κουρνιάζει κάτω από την τροφή

Liaki88

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουλ 2020
Μηνύματα
16
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γειά σας, είμαι νέα εδώ κ θέλω τα φώτα σας ❤️️️️️ έχω ένα κοκατιλ θηλυκό μάλλον 3,5 χρόνων.. Εγώ την έχω τον τελευταίο χρόνο, είναι όμως από μηνών στην οικογένεια! Το ψάχνω πολύ όμως κ προσπαθω να μαθαίνω πράγματα συνέχεια αλλά βγαίνει πάντα κάτι καινούριο! Το κοριτσι μας γενικά είναι πολύ καλό, έχει μάθει να βγαίνει κάθε μέρα έξω κ μόνο όταν μένει μόνη της ξεσηκώνει λίγο τον κόσμο αλλά είναι ξεκάθαρα γτ μένει μονη της(σπάνια πλέον) ! Τον τελευταιο καιρό πάει κ κουρνιαζει κάτω από την τροφή της κ κάθεται με τις ώρες έτσι ακόμα κ με ανοιχτή πόρτα! Δεν έχω παρατηρήσει αν το κάνει κάποιες συγκεκριμένες μέρες! Το κάνει μόνο το θηλυκό, το κάνει γτ νιώθει μοναξιά; Γτ βαριέται; Θέλει να μας δείξει/πει κάτι; Έχω κ άλλες απορίες θα τις γράψω σταδιακά!
 
Όπως υποδεικνύεται και από το μήνυμά σου, θα μπορούσε να είναι σε φάση "οίστρου" και να έχει "βρει, θεωρήσει κλπ" μια φωλιά στο σημείο εκείνο που κάθεται. Στη θέση σου θα ανέμενα αυγά, αλλά τίποτε δεν είναι απόλυτο. Κόκκαλο σουπιάς θα πρέπει να έχεις μόνιμα στο κλουβί της, υγρό ασβέστιο (σε σταγόνες για πτηνά) στο σπίτι σου, διότι αν κάνει αυγό, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να της βάλεις λίγο στο νερό για μια - δυο ημέρες και σύμφωνα με τη δοσολογία που θα αναγράφεται στο σκεύασμα, και επίσης θα πρότεινα να αλλάξεις τη θέση της ταΐστρας, ακόμα και του κλουβιού, μήπως και χάσει τη βολή της και της περάσει (στην περίπτωση που έχει και είναι ακόμα στην αρχή) η διάθεση να γεννήσει.
 
@ianos ευχαριστώ για την απάντηση το ψιλιαστικα ότι μπορεί να είναι κάτι τέτοιο αλλά είπα μήπως προσπαθεί να μας δείξει κάτι άλλο.. Ξέρουμε πόσο καιρό περίπου παίρνει να γίνει ένα αυγό; Γτ το κάνει καιρό και δεν έχω δει αυγό! Σε κάποια φάση οταν την χαιδευε ο άντρας μου σήκωνε την ουρά της κ έβγαζε έναν ήχο ευχαριστησης αλλά το σταματήσαμε γτ διάβασα ότι δεν κάνει! Όλα τα υπόλοιπα τα κάνω έτσι κ αλλιώς τις σταγόνες δηλαδή κ ότι άλλο χρειάζεται από βιταμίνες!
 
αλλά το σταματήσαμε γτ διάβασα ότι δεν κάνει!

Καλά κάνατε και το σταματήσατε Λία διότι αυτός είναι πιθανότατα ο βασικός λόγος που το πουλάκι μπήκε σε οίστρο. Η γέννηση αυγών όσο απλή υπόθεση κι αν ακούγεται για ένα θηλυκό πουλί γίνεται σύνθετη για τα πουλιά που ζουν σε κλουβιά στα σπίτια μας. Το γεγονός ότι δεν πετούν όλη μέρα όπως είναι το φυσικό τους αδρανεί τους μύες τους (μαζί και τον ωαγωγό) κι αλλάζει κι η απορρόφηση του ασβεστίου απο το σώμα τους (μειώνεται) ώστε συχνά καταλήγουν στο δυστυχές αποτέλεσμα της δυστοκίας. Ο Γιάννης πιο πάνω σου έδωσε μερικές καλές συμβουλές. Θα προσθέσω να κοιμάται αρκετά 12-14 ώρες, να μην τις δίνετε τροφές με πολλή πρωτεΐνη όπως το αυγό και να κάνει μπάνια ακόμη και καθημερινά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές ❤️️️️️ πως μπορώ να την κάνω να αγαπήσει το νερό; Μπαίνει πολύ εύκολα στη μπανιέρα της αλλά όσες φορές προσπάθησα στον νιπτήρα δε μπαίνει οπως έχω δει να κανουν κάποια άλλα για να βραχεί ολόκληρη.. τη βρέχω εγώ με ψεκαστηρι κ της αρέσει αλλά για λίγο!
 
Back
Top