Ασθένειες Κοκατίλ με πληγή στο στέρνο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rea
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Rea

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουλ 2021
Μηνύματα
3
Πόλη
Ψαχνά
Σήμερα διαπιστώσαμε ότι έχει μία τρύπα μπροστά στο στέρνο και από μέσα φαίνεται να έχει πληγή.ειναι σα να φαίνεται κομμάτι από το εσωτερικό του πουλιού.Εχουμε ανησυχήσει..
 
Εάν υπάρχει π ληγη, χρειαζεται γιατρο. Καθως η ώρα είναι περασμένη, καλό θα ήταν να προσοαθησετε να βάλετε λίγο betadin στην πληγή και να ανατρέξετε στις κινήσεις του παπαγάλου, μήπως εντοπίσετε τι προκάλεσε το χτύπημα, μπορεί να έχει σημασία για τον γιατρό και θα προστατεύσει τα πτηνά σας στο μέλλον. Ελπίζω όλα να πάνε καλα!
 
Εμενα κατι μου λεει εκ περιγραφης οτι ειναι τρυπα απο υψηλη θερμοκρασια κρεμας θα δειξει αναλογα το σημειο!Το πουλακι ειναι δηλαδη 3 μηνων;Ταιστηκε με κρεμα;
 
Καλημέρα σε όλους! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..Το πουλάκι είναι 5 μηνών giannisvlg.. τρώει μόνο του και είναι εκτός κλουβιου αλλά κάτω από την επίβλεψη μας.Το πιο πιθανό είναι να το έκανε μόνος του με το ράμφος του.θα προσπαθήσω να προωθήσω φωτογραφία.
[automerge]1626770296[/automerge]
Ζει σε εσωτερικό χώρο το πουλάκι.Δυστυχως η φωτογραφία δεν μπορεί να σταλεί (μεγάλο αρχείο) Και αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν φαίνεται τίποτα γιατί έχει καλυφθεί με τα πούπουλα..Την ημέρα που το είδα του έβαλα κάποιες φορές Πουλβο.
[automerge]1626770689[/automerge]
Screenshot_2021-07-20-11-41-13-536.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
.Το πιο πιθανό είναι να το έκανε μόνος του
Αν ισχύει κάτι τέτοιο δηλαδή το πουλάκι αυτοραμφiζεται με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τότε το πιθανότερο είναι να βιώνει μια κατάσταση που του δημιουργεί στρες.
Τα πουλιά είναι ευαίσθητοι οργανισμοί και αυτή η ευαισθησία τους ενεργοποιείται από οποιαδήποτε αλλαγή στο περιβάλλον τους.
Καταστάσεις φυσιολογικές για εμάς μπορεί στο πτηνό να προκαλέσουν στρες.
Για παράδειγμα η αλλαγή αντικειμένων και επίπλων στο σπίτι, η αλλαγή κλουβιού, η ύπαρξη και άλλων κατοικίδιων στον ίδιο χώρο, η απουσία ενασχόλησης μπορούν να αγχώσουν ένα πουλάκι.
Δημιουργησε ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον στον παπαγάλο σου και δώσε του παιχνίδια για να ασχολείται.
Υ.Γ. Αν υπάρχει δυνατότητα θα πρέπει να γίνει και επίσκεψη σε κτηνίατρο με γνώσεις στα πτηνά.
Ίσως χρειαστεί αντιβίωση για την αποφυγή μόλυνσηςτης πληγής από το ράμφος του.

Thread 'Σταύρος Σπανός - Κτηνίατρος' https://community.petbirds.gr/threads/Σταύρος-Σπανός-Κτηνίατρος.31910/
 
Υ.Γ. Αν υπάρχει δυνατότητα θα πρέπει να γίνει και επίσκεψη σε κτηνίατρο με γνώσεις στα πτηνά.
Ίσως επίσης χρειαστεί εφαρμογή ειδικού κολάρου έως να κλείσει η πληγή ή γενικότερα να πάψει να το ενοχλεί η συγκεκριμένη περιοχή. Θα μπορούσες ακόμα και αυτό το ενδεχόμενο να το συζητήσεις με τον γιατρό.
 
Ευχαριστω το όλους για τον χρόνο σας..θα τα λαβω όλα υπόψιν.!
[automerge]1626857524[/automerge]
Vada Έχω ήδη επικοινωνήσει με το κτηνιατρικο κέντρο Αλιβερίου.. (συμπτωματικά ζω στην Ευβοία)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top