Φροντίδα Κοκατίλ ξύνεται και βγάζει κάτι χνούδια

Coockie

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουν 2018
Μηνύματα
9
Καλησπερα! Πριν 3 μερες πηρα τον/την Coockie μου! Ειναι κοκατιλ, στο petshop μου ειπαν οτι ειναι λιγοτερο ετους αλλα στο βραχιολακι οσο κ να το κοιταω(απο μακρυα.. Ειμαστε ακομα στη φαση γνωριμιας) δεν βλεπω κατι... ☹ Ειναι πολυ δραστηριο κ περιεργο (με ολα εκτος τροφων!) πουλακι. Απο τη δευτερη μερα ηπιε κ εφαγε... Μια φορα κ απο το χερι μου αλλα δε το ξανακανε... Ενω καταλαβαινω οτι με συμπαθει οπου καθομαι ερχεται στη μερια μου κ καθεται ολη την ωρα μαζι μου... Φοβαμαι γιατι σημερα αρχισε να ξυνεται κ να βγαζει κατι χνουδια... Διαβασα κ για τα ακαρεα κ ανυσηχω... Το μεσημερι καθησε στο κλαδακι του κ φουσκωσε τα φτερα του κ ανοιγοκλεινε τα ματια. Μετα βεβαια απο κανα 10' επανηλθε... Να το παω σε πτηνιατρο να το δει; Θελω να το εχω υγιες κ να περναει καλα... Πως να το ψυχαγωγω εκτος απο την παρουσια μου αφου ουτε ακομα με πλησιαζει αρα ουτε λογος για να το βγαλω εξω κ οτι μπαινει στο κλουβι φτυνω αιμα να το πλησιασει (κ αν) τρωει πολυ συνεχεια αλλα μονο τροφη κ κοκαλο σουπιας...
 
Οταν χαλαρωνουν η θελουν να κοιμηθουν φουσκωνουν το φτερωμα τους! Αν ειναι συνεχομενα ετσι για αρκετο διαστημα ειναι ανησυχητικο. Θα πρεπει να του παρεις η να του φτιαξεις παιχνιδια να ασχολειται! Πριν βαλεις οτιδηποτε στο κλουβι θα το αφηνεις για καποιο διαστημα καπου σχετικα κοντα για να το βλεπει και να το συνηθισει και μετα θα το βαζεις στο κλουβι! Αν δε μας πεις τι γραφει το δαχτιλιδι πανω δε μπορουμε να ξερουμε την ηλικια του! Τι χρωμα ειναι το δαχτυλιδι;
 
Μην αγχώνεσαι ή ξεκινάει πτερόροια ή είναι η πούδρα που έχουν τα κοκατίλ και όπως ξύνεται φεύγει.
Το μεσημέρι πολλά παίρνουν έναν υπνάκο και όταν κοιμούνται κουρνιάζουν έτσι :)
Σου έγραψε και ο Ζαχαρίας για την αναγκαιότητα των παιχνιδιών!

Για να βγεί εκτός κλουβιού πρέπει να σε εμπιστευτεί και δεν αρκεί μόνο να κάθεσαι δίπλα του, αν και είναι ένα καλό πρώτο βήμα.
Ξεκίνα να προσφερείς κεχρί εντός κλουβιού (το λατρεύουν το κέχρι, είναι όπως η σοκολάτα για εμάς -βέβαια υγιεινό-) και θα δείς ότι θα σε πλησιάσει αφού θέλει να είναι κοντά σου και σιγά σιγά θα το βγάλεις και έξω και θα κάνετε πολλά πράγματα μαζί :)

Τώρα είδα ότι το έχεις μόνο 3 μέρες.
Αν σε 3 μέρες έφαγε από το χέρι σου και κάθεται δίπλα σου τότε τα πάτε τέλεια.
Συνέχισε να κάθεσαι δίπλα του να του μιλάς, να φτιάχνεις διάφορα μέσα στο κλουβί χωρίς να του δίνεις σημασία για να συνηθίσει το χέρι σου και φυσικά κεχρί!
Θα δείς ότι δεθείτε πολύ :D

Μην ξεχνάς μόνο να έχεις πρόγραμμα κάθε μέρα και να ασχολείσαι μαζί του αν γίνεται ίδια ώρα (αν έχουν πρόγραμμα τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια).
Επίσης μόλις πέσει ο ήλιος να σκεπάζεις του κλουβί και να είναι σε ήσυχο δωμάτιο για να κοιμάται τις ώρες που πρέπει χωρίς να το ενοχλείτε!
 
Οχι, ειναι πολυ δραστηριο δεν καθεται ετσι πολυ. Σημερα το βραδυ το σκεπασα για να κοιμηθει κ το πρωι ειδα κατι κοκκινιλες στο πανι. Για καλο κ κακο εκλεισα με πτηνιατρο να με συμβουλεψει κ να το δει. Το βραχιολακι ειναι λευκο... :)

Αχ ποσες αποριες εχω!
Ναι θα παρω κεχρι κ παιχνιδια.
Ναι το καθαριζω κ ασχολουμε με το εντος του κλουβιου κ συχνα δεν ενοχλειτε.. Αλλα οσο ειμαι στη δουλεια ειναι μονο ατο σπιτι κ βασανιζομαι! 😉
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ηταν σαν κατι ξεραμενο πανω στο πανι σε μικρα στιγματα, οχι στο πουλι, το οποιο οταν εξυνες εφευγε...
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μήπως υπήρχε ήδη πάνω στο πανί;
Πότε θα το πάς στον πτηνίατρο;
 
Έχουμε αποκλείσει την περίπτωση της πούδρας των Cockatoo;
 
Έχουμε αποκλείσει την περίπτωση της πούδρας των Cockatoo;
Πούδρα έχουν τα κοκατίλ, το έγραψα και στην πρώτη μου απάντηση (#3 ), ότι πιθανόν να είναι απο αυτό.
Όμως το θέμα είναι, γιατί να είδε κόκκινο στο πανί...
 
Αυριο... Μου ειπε να το δει... Θα κοιταξω κ παλι αυριο το πρωι το πανι.
Τι να πω.. Το τσεκαρα πριν το βαλω κ ηταν καθαρο..
Δεν γνωριζω τι εινσι η πουδρα;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Είναι μια σκόνη που βγαίνει από τα φτερά των παπαγάλων της συγκεκριμένης οικογένειας, η οποία έχει άσπρο χρώμα και αποτελείται από τρίμματα των ίδιων των φτερών τους. Όπως όμως επεσήμανε η Ηλέκτρα, το πρόβλημα εδώ είναι το κόκκινο σημάδι και αυτό είναι κάτι που μου διέφυγε.
 
Στη λυκοβρυση, το ειδα προτεινομενο εδω... Κτηνιατρικη μεριμνα
Προτεινεις καποιον;
 
Στη λυκοβρυση, το ειδα προτεινομενο εδω... Κτηνιατρικη μεριμνα
Προτεινεις καποιον;
Δεν έχω ιδία άποψη, αλλά αν θέλεις διάβασε τα θέματα που σου επισυνάπτω στο search και στα οποία αναφέρεται ο γιατρός https://community.petbirds.gr/search/1509867/?q=Κελμάερ&o=date&c[node]=13+20+17+14+15+16+68
 
Καλησπερα! Πριν 3 μερες πηρα τον/την Coockie μου! Ειναι κοκατιλ, στο petshop.
Έχουμε αποκλείσει την περίπτωση της πούδρας των Cockatoo;
Είναι μια σκόνη που βγαίνει από τα φτερά των παπαγάλων της συγκεκριμένης οικογένειας, η οποία έχει άσπρο χρώμα και αποτελείται από τρίμματα των ίδιων των φτερών τους.
Για κοκατίλ πρόκειται Σταύρο:)
 
Ευχαριστω για το ενδιαφερον! Διαβασα τα αρθρα...
Αν κ αδαης, ενισχυεται η εντυπωση οτι κατι το ταλαιπωρει γιατι τωρα που χαλαρωνει δειχνει σημαδια..
Οταν το σκεπασα σημερα το βραδυ το ακουσα να ξεφυσα...

Καλοδεχουμενες οι γνωμες για καποιον καλο κτηνιατρο!
 
Ευχαριστω για το ενδιαφερον! Διαβασα τα αρθρα...
Αν κ αδαης, ενισχυεται η εντυπωση οτι κατι το ταλαιπωρει γιατι τωρα που χαλαρωνει δειχνει σημαδια..
Οταν το σκεπασα σημερα το βραδυ το ακουσα να ξεφυσα...

Καλοδεχουμενες οι γνωμες για καποιον καλο κτηνιατρο!
Από αυτά που έχουμε διαβάσει εδώ, καλοί πτηνίατροι θεωρούνται οι Ακρίβος (κέντρο), Γκρέι (Νέο Ψυχικό), Δουκάκη (Πειραιάς) και Κονταδάκης (Γλυφάδα). Αυτό που σου γράφω δεν αποκλείει ο Κος Κελμάερ να είναι εξίσου καλός γιατρός.
 
Back
Top