Ασθένειες Κοκατίλ - πληγωμένο ποδαράκι

vangelism

PB New Member
Εγγραφή
2 Μαϊ 2020
Μηνύματα
17
Πόλη
Κατερίνη
Καλημέρα στην ομάδα. Δυστυχώς είχαμε το πρώτο μας ατύχημα. Πιάστηκε το ποδαράκι της Ζιζέλ σε μια σχισμή και πληγώθηκε. Δεν το έσπασε. Το σημείο είναι ερεθισμένο, κόκκινο. Πατάει το πόδι αλλά λίγο επιφυλακτικά, περπατάει κουτσαίνοντας λίγο. Η κλινική της εικόνα είναι καλή. Τρώει, πίνει νερό αλλά γενικά είναι λιγάκι υποτονική. Την πήγαμε αμέσως σε κτηνίατρο. Διαπίστωσε ότι δεν έσπασε το ποδαράκι. Μας είπε ότι την βλέπει μια χαρά, και έδωσε την οδηγία να της βάζουμε λίγη fucidine μια φορά τη μέρα. Ο κτηνίατρος είναι μεταξύ αυτών που προτείνονται και από την ομάδα ως πτηνίατρος (ένας άλλωστε είναι στην πόλη μας), αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου έδωσε την εντύπωση ειδικού για πτηνά. Οχι τόσο για τη διάγνωση, αφού είναι προφανές ότι το πόδι δεν είναι σπασμένο, αλλά για την αντιμετώπιση. Μήπως κάποιος από την ομάδα έχει από εμπειρία καλύτερη οδηγία για την περιποίηση της πληγής και τη γρήγορη αποκατάσταση του τραύματος; Σας ευχαριστώ πολύ!
 
Αν υπάρχει ανοιχτή πληγή θα είναι καλύτερα να βάλετε αλοιφή betadine για 5-6 ημέρες μέχρι να κλείσει η πληγή, αφού έχει κλείσει η πληγή θα μπορούσατε να βάλετε και την fucidine.
Αν δεν υπάρχει ανοιχτή πληγή ακολουθήστε τις οδηγίες του Κτηνίατρου.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάρχει ανοιχτή πληγή. Υπάρχει μια ερυθρότητα στο σημείο. Ειναι και στο σημείο όπου βρίσκεται το δαχτυλίδι και με δυσκολεύει να έχω τέλεια οπτική επαφή. :(
 
Υπάρχει μια ερυθρότητα στο σημείο.
Ακολουθήστε τις οδηγίες του Κτηνιάτρου με την fucidine, σε 4-5 μέρες θα πρέπει να δείτε εμφανή βελτίωση.
Πιάστηκε το ποδαράκι της Ζιζέλ σε μια σχισμή
Κάτι θα πρέπει να κάνετε για το σημείο του κλουβιού που προκάλεσε το ατύχημα, μια λύση θα ήταν να τυλίξετε κάποιο χοντρό σχοινάκι στο σημείο.
 
Μήπως κάποιος από την ομάδα έχει από εμπειρία καλύτερη οδηγία για την περιποίηση της πληγής και τη γρήγορη αποκατάσταση του τραύματος;
Όταν μπορέσεις ανέβασε μια φωτογραφία που να φαίνεται καθαρά η περιοχή του τραύματος.

Ο κτηνίατρος είναι μεταξύ αυτών που προτείνονται και από την ομάδα ως πτηνίατρος (ένας άλλωστε είναι στην πόλη μας), αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου έδωσε την εντύπωση ειδικού για πτηνά. Οχι τόσο για τη διάγνωση, αφού είναι προφανές ότι το πόδι δεν είναι σπασμένο, αλλά για την αντιμετώπιση.
Μπορείς αν θέλεις να κάνεις την αξιολόγηση σου στην σελίδα του https://community.petbirds.gr/tags/vets-pieria/ Κάθε εμπειρία είναι χρήσιμη σε αυτές τις περιπτώσεις.
 
@Stavros δεν μπορώ να κάνω με ασφάλεια κρίση για την επιστημοσύνη του κτηνίατρου. Μια πρώτη εντύπωση είναι, ίσως και εσφαλμένη. Θα τον κρίνω στην πορεία κι από άλλες επισκέψεις και άλλα θέματα.
 
Θα τον κρίνω στην πορεία κι από άλλες επισκέψεις και άλλα θέματα.
Βεβαίως και είναι μάλιστα το πιο σωστό κατά τη γνώμη μου. Να ξέρεις πάντως ότι αν και όταν το αποφασίσεις, μπορείς να κάνεις την αξιολόγηση σου ελεύθερα.
 
Back
Top