Αναπαραγωγή Κοκατίλ που κάνει αυγά χωρίς να ζευγαρώνει

nikospappa33

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2021
Μηνύματα
55
Καλησπέρα παιδεία! Έχω ένα θηλυκό κοκατιλ που από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχει κάνει εφτά αβγά χωρίς να ζευγαρώνει! Είναι λογικό ; Τι να κάνω να το σταματήσω ;
 
Εαν το πουλάκι είναι ήμερο και το χαϊδεύεις τότε αυτό είναι μέρος του προβλήματος. Τα χάδια πρέπει να περιορίζονται αυστηρά ΜΟΝΟ στο κεφάλι μέχρι το λαιμό, πουθενά αλλού στα θηλυκά πουλιά ιδίως. Για το επόμενο διάστημα θα σου πρότεινα να μην το ακουμπάς καθόλου αν όπως είπα το χαϊδεύεις. Επίσης είναι απαραίτητο να αυθήσεις τις ώρες του ύπνου του σε 14-15 για να βγει απο τη φάση της ωοτοκίας. Ανήκει στα είδη που είναι επιρρεπή στην δυστοκία https://community.petbirds.gr/threads/Δυστοκία-των-πτηνών.2759/ και μπορεί να φτάσει σε σημείο να κινδυνέψει η ζωή του. Είναι επίσης απαραίτητο να της δώσεις συμπλήρωμα ασβεστίου στο νερό ώστε να έχει άμεση πρόσληψη κι αναπλήρωση του χαμμένου ασβεστίου απο τα οστά της. Θα βοηθούσε πράλληλα και βιταμίνη D3 για την καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου.
 
Τα θυληκά κοκατίλ παθαίνουν ωοτοκία που σημαίνει πως γεννάνε άσπορα αυγά.
Καλό θα ήταν να βάλεις σουπιοκόκαλο και ασβέστιο μέσα στο κλουβί για να μην
πάθει δυστοκία και να χαμηλώνεις τα φώτα νωρίς.
 
@Φοίβος μπορείς να μου πεις πιο συμπλήρωμα ασβεστίου να πάρω και ποια βιταμίνη D3? Το αβγό να το πάρω η να το αφήσω 2-3 μέρες;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δες ένα προιόν που τα συνδυάζει όλα σε αυτήν την παρουσίαση. Δεν ξέρω τι θα βρεις στο πετ σοπ που ψωνίζεις, μπορείς να κοιτάξεις κι ον-λάιν όμως. https://community.petbirds.gr/threads/%CE%91%CF%83%CE%B2%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BF-d3-%CE%A6%CF%8E%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF-landmark.31021/

και να χαμηλώνεις τα φώτα νωρίς.
Τα φώτα πρέπει να σβήνουν ή το πουλάκι να σκεπάζεται και να βρίσκεται στο σκοτάδι, ιδανικά να κοιμάται. Το να χαμηλώνει η ένταση του φωτισμού δεν αρκεί.
Τα θυληκά κοκατίλ παθαίνουν ωοτοκία
Η ωοτοκία δεν είναι πάθηση αλλά μια απόλυτα φυσική διαδικασία διαιώνισης των ειδών των πουλιών. Η παθολογική ωοτοκία όπως σε αυτήν την περίπτωση είναι πρόβλημα.
 
Οι επιλογές που έχεις είναι δύο.
1. Πετάς το αυγό και κάνεις δραστικές αλλαγές όλες σε μια μέρα αλλάζεις μέρος στο κλουβί ή και δωμάτιο και το αναδιαμορφώνεις τελείως ώστε να χάσει τη βόλεψή της. Παράλληλα κάνεις κι όλα όσα είπαμε με τον ύπνο, τα χάδια (όχι χάδια) και τα συμπληρώματα.
2. Την αφήνεις να το κλωσσήσει μερικές ημέρες και οργανώνεσαι με την ησυχία σου για να κάνεις πάλι τα ίδια. Το να το πετάξεις απλώς και να μην αλλάξεις τίποτα ίσως την βάλει σε διαδικασία να κάνει σύντομα κι άλλο.

Οι αλλαγές όπως και να έχει είναι απαραίτητες να γίνουν για να την βοηθήσουν να το σταματήσει.
 
Back
Top