Ασθένειες Κοκατίλ προσπαθεί να "μιλήσει" ή είναι κάτι άλλο;

dimitra_1980

PB Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2008
Μηνύματα
548
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα. Έχω παρατηρήσει το κοκατίλ μου να κάνει κάτι περίεργο δυο τρεις φορές την τελευταία εβδομάδα. Κάθεται στο κλαδί λίγο σκυφτή και με το σώμα της οριζόντια (δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά) και "μιλάει" χαμηλόφωνα.Αυτο το κάνει ένα με δυο λεπτά κάθε φορά. Σημαίνει κάτι ή απλά προσπαθεί να μιλήσει (όπως μπορεί);
 
Δεν παει καπου συγκεκριμενα το μυαλο μου απο την περιγραφη σου εκτος απο το να μιλαει μονη της.
Τι αλλο κανει; Σηκωνει την ουρα; (περιεργο να το κανει γιατι ειναι πολυ μικρο απ'οτι θυμαμαι) Φτερουγιζει επι τοπου; Αν βαλεις μεσα το χερι σου τι αντιδραση εχει;

Μπορει βεβαια να ειναι και μια στιγμη χαλαρωσης που να λεει τα δικα της... :D
 
Όχι, δε σηκώνει την ουρά ούτε φτερουγίζει, απλά κάθεται και "μιλάει".Αν βάλω το χέρι μου μέσα ή σκύβει το κεφάλι να την χαϊδέψω ή ανεβαίνει στο χέρι μου για να βγει έξω.
 
Όχι, δε σηκώνει την ουρά ούτε φτερουγίζει, απλά κάθεται και "μιλάει".Αν βάλω το χέρι μου μέσα ή σκύβει το κεφάλι να την χαϊδέψω ή ανεβαίνει στο χέρι μου για να βγει έξω.

Τοτε κατα τη γνωμη μου μιλαει και λεει τα δικα της... :D εχε το νου και ισως καταλαβεις καποια λεξη. :) 😉
 
Κι εγώ έτσι πιστέυω αλλά ήθελα και μια δεύτερη γνώμη. Την πρώτη φορά πάντως που το έκανε αυτό ήταν όταν πρωτοχρησιμοποίησα μπροστά της πιστολάκι για τα μαλλιά (και υπέθεσα οτι ο θόρυβος από το πιστολάκι της φάνηκε περίεργος). Και το μπάτζι μου μιλάει μόνο του κυρίως όταν ακούει βρύση να τρέχει, απορροφητήρα κτλ..
Δεν είναι λίγο μικρή για να αρχίσει να μιλάει; Είναι περίπου 3μιση μηνών
 
Πολλες φορες καποιο συνεχομενο βουητο τα προκαλει να αρχισουν να παραμιλανε. :)

Μικρη ειναι αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν θα βγαζει "αχνα" μεχρι να ερθει η ωρα της να μιλησει αν θελει. :D
 
Ναι.. Σωστό κι αυτό! Μακάρι να μιλήσει κάποια στιγμή... Μέχρι στιγμής πάντως εκτός από αυτό το "παραμιλητό", το μόνο που κάνει είναι μια κραυγή σαν "κρα" όταν ακούει τα κλειδιά μου στην πόρτα, όταν φεύγω από το δωμάτιο να πάω σε κάποιο άλλο ή όταν τη φωνάζω από κάποιο σημείο που δε με βλέπει.
 
Δημητρα δε νομιζω να ειναι κατι ανησυχητικο. Τα Lovebirds μου μολις ακουν νερο να τρεχει, το καζανακι,😱αλλα και διαφημισεις στην τηλεοραση που εχουν ηχο σφυριχτρας σφυριζουν και αυτα και μονολογανε.Ακουσον, ακουσον... Τι αλλο θα δουν τα ματακια μου! Χιχι!
 
Κι εμένα όταν μονολογεί ο Budgie μου 'ρχεται να βάλω τα γέλια. Έχει πολύ πλάκα!
 
Back
Top