Φροντίδα Κοκατίλ σφυρίζει συνέχεια όταν βρίσκεται εντός κλουβιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Macisseg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Macisseg

PB New Member
Εγγραφή
19 Αυγ 2018
Μηνύματα
53
Πόλη
Χαλκίδα
Καλημέρα σε όλη την ομάδα και καλό μήνα!
Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου δώσετε τα φόντα σας για ένα πρόβλημα που έχω με τον παπαγάλο μου (κοκατιλ)
Ο Ρόκυ λοιπόν είναι 8 μηνών και εμείς τον αποκτήσαμε τον Αύγουστο. Το τελευταίο δίμηνο, όταν δεν είναι έξω απο το κλουβί του και συγκεκριμένα επάνω μας, σφυρίζει δυνατά και μονότονα (κάτι σαν τσίου) χωρίς σταματημό! Η λύση που βρήκαμε προς το παρόν είναι να τον πηγαίνουμε σε άλλο δωμάτιο, αλλά αυτό δεν μας αρέσει, όπως φυσικά και στο ίδιο το πουλάκι. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τον έχουμε συνέχεια ελεύθερο για πρακτικούς λόγους. Ξέρετε κάποιον τρόπο που θα βοηθούσε σ' αυτό το πρόβλημα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Μεχρι τωρα τον βγαζατε συγκεκριμενες ωρες απο το κλουβι του; Γενικα εχει προγραμμα;

Δυστυχώς όχι συγκεκριμένες ώρες. Άλλες φορές τον βγάζουμε μεσημέρι, άλλες απογευματάκι και αν είναι Σ/Κ και τα πρωινά.
 
Αυτος ειναι ο λογος που φωναζει, δεν ξερει ποτε θα βγει ξανα και φωναζει για να σας το υπενθυμησει.
Θα πρεπει πρωτα απο ολα να του βαλετε ενα προγραμμα. Να βγενει συγκεκριμενες ωρες της ημερας και το ιδιο ησχιει και για τον υπνο. Επισεις να προσπαθησετε και τις στιγμες που βρισκεται στο κλουβι να του μιλατε και να πηγενετε κοντα του, ετσι δεν θα νιωθει παραμελημενος.
 
μέσα στο κλουβί του υπάρχουν παιχνιδάκια για να ασχολείται;
Ναι φυσικά υπάρχουν παιχνίδια που του τα ανανεώνουμε κάθε τόσο, αλλά δεν ασχολείται ιδιαίτερα. Είναι πωρωμένος με εμάς και κυρίως με την κόρη μου, που αρχίζει να φωνάζει με το που μπαίνουμε σπίτι και όσο είναι στο κλουβί, ασταμάτητα. Όταν τον βγάζουμε έξω μιλάει, κελαηδάει και είναι πάνω σε κάποιο κεφάλι μόνιμα :)
 
Ναι φυσικά υπάρχουν παιχνίδια που του τα ανανεώνουμε κάθε τόσο, αλλά δεν ασχολείται ιδιαίτερα. Είναι πωρωμένος με εμάς και κυρίως με την κόρη μου, που αρχίζει να φωνάζει με το που μπαίνουμε σπίτι και όσο είναι στο κλουβί, ασταμάτητα. Όταν τον βγάζουμε έξω μιλάει, κελαηδάει και είναι πάνω σε κάποιο κεφάλι μόνιμα :)

Nομίζω πως εδώ είναι η απάντησή σου στο γιατί γίνεται. Το ότι δεν έχει σταθερό πρόγραμμα στο πότε βγαίνει είναι καλό κατά τη δική μου γνώμη διότι δεν δημιουργεί μια δεσμευτική για εσάς ανάγκη την οποία αν αδυνατείτε να καλύψετε την συγκεκριμένη ώρα θα δημιουργεί στρες στο πουλί.

Τώρα για το ότι θέλει παρέα συνέχεια, οι περισσότεροι παπαγάλοι έτσι είναι και πολλές φορές μας γίνεται κουραστικό. Αλλά αν σκεφτούμε τη δική μας εγωιστική "ανάγκη" για την οποία τα έχουμε στα σπίτια μας δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη δικιά τους βασική ανάγκη για συντροφιά και να ανήκουν σε ένα κοπάδι όπως και να έχουν ταίρι. Μπορείτε ή έχετε σκεφτεί να του πάρετε παρέα του ίδιου είδους; Υπόψιν κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι με παρέα θα φωνάζει λιγότερο.
 
Είχα και γω το ίδιο ''πρόβλημα' (εντονότερα γιατί μένω και μόνος).

Η λύση για μένα περιλάμβανε:
  1. κάποια ώρα πραγματικής διάδρασης με το κοκατίλ (όχι απλά στον ώμο) καθημερινά,
  2. κάποιες ώρες στον ώμο,
  3. κλουβί που ανοίγει από πάνω με παιχνίδια (εναλλαγή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα)... Οπότε είναι μέσα/έξω από το κλουβί και
  4. ένα παρκάκι πάλι με παιχνίδια (και πάλι με συνχή εναλλαγή) που φαίνεται ότι τους αρέσει πολύ.
 
Back
Top