Διατροφή Κοκατίλ τρώει ακαθαρσίες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARAKI
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MARAKI

PB Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2009
Μηνύματα
243
Πόλη
Έδεσσα
καλησπερα! Εχω παρατηρησει εδω κ 3 βδομαδεσ το θηλυκο κοκατιλακι μου τρωει τα ξεραμενα κακακια απ την εφημεριδα. Γιατι; Μπορει να αρωστησει απο αυτο που κανει; Φροντιζω να αλλαζω την εφημεριδα 2 φορεσ την μερα... Οστε να μην προλαβαινει να τρωει τιποτα... Ευχαριστώ
 
Σε συμβουλευω να μη χρησιμοποιεις εφημεριδα. Το μελανι ειναι τοξικο για τα πουλια. Προτιμησε χαρτι κουζινας ή κολλες Α4. Και απο πανω μπορεις να βαλεις αμμο πουλιων. Ετσι δε θα αναγκαζεσαι να το αλλαζεις και δυο φορες τη μερα. 😉
 
τι διατροφή ακολουθεί το πουλάκι;τα ζωα, τρώνε τις ακαθαρσίες τους για δύο λόγους. Ο πρώτος και βασικός λόγος είναι, οτι δεν έχουν επαρκή διατροφή, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να πάρουν ιχνοστοιχία απο ήδη χωνεμένη τροφή! Εμπλούτισε, λοιπόν τη διατροφή του με διάφορα είδη λαχανικών και φρούτων, καθώς και με συμπληρώματα διατροφής.
Δεύτερος λόγος και αιτία της κοπροφαγίας, ειναι η προσπάθεια να αλλάξουν το ph του στομάχου τους και να το κάνουν αλκαλικό απο όξινο!
... Και εδώ λύση είναι η πλήρης και ισσοροπημένη διατροφή!
Βάλε και παιχνιδάκια στο κλουβί, να ασχολείται, να μη βαριέται. 🙂
 
σασ ευχαριστω παιδια, αλλα εχω καθε μερα φροθτα κ λαχανικα, τουσ στρογγυλουσ κλασικουσ σπορουσ,την ποικηλια σπορων κ κοκινη τροφη που ειναι σαν σκονη καροτο... Κ μια πετρα ασπρη σαν ασβεστη για το ραμφοσ... Την εφημεριδα την αλλαζω για να μην εχει να τρωει κακακια... Κ μια φορα την εβδομαδα αυγο... Τι αλλο θα χρειαζονται να βαλω; Οσο για τα παιχνιδια θα κατευω θεσνικη κ θα παρω εδω δεν υπαρχουν..
 
Back
Top