Φροντίδα Κοκατίλ φοβάται τα χέρια μας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sina

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2019
Μηνύματα
380
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά εύχομαι, με υγεία και ότι ποθεί ο καθένας σας 😊🥰
Με τον Ρίκο έχουμε κάνει αργά και σταθερά βήματα στην μεταξύ μας σχέση.
Συνεχίζει να φοβάται τα χέρια μας αλλά μπορώ να τον πλησιάσω με το κεφάλι μου να του δώσω φιλιά, έχει μάθει πλέον τον ήχο και τον κάνει κ εκείνος όποτε μας βλέπει, αργεί γενικότερα να αναπτυχθεί κάποια σχέση αλλά έχουν γίνει ήδη κάποια βήματα.
Ανεβαίνει πάνω μου πια, συνήθως κάθεται στα πόδια μου κ τρώει λαχανικά ή κάποια λιχουδιά που θα κρατώ. Τρώει από το χέρι μου, έρχεται να δοκιμάσει πράγματα που τρώω εγώ, όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι πάει κ εκείνος στην γωνιά του κ κοιμάται μαζί μου κ γενικά δείχνει την αγάπη του όσο γίνεται σαν μια σωστή οχιά😂♥️
Παρόλα αυτά δεν μπορεί να ξεπεράσει τον φόβο του με τα χέρια μας, δεν θέλει να τον πλησιάσουν χέρια ή δάχτυλα γιατί φοβάται, κάνει χχχχ (γενικά φοβαται πολύ εύκολα αντικείμενα που δεν είναι φυσιολογικό να τα φοβάται). Σήμερα του είχα ανοιχτή την οροφή κ πλησίασε το χέρι μου χωρίς να τον απειλώ, έκανε χχχ για να με φοβερισει, λίγο πιο μετά έκλεισε τα μάτια του λίγο να κοιμηθεί, πότε πότε ξυπνούσε να κάνει λίγο χχχχ κ μετά ξανά έκλεινε τα μάτια του...
Δεν ξέρω πως να εξηγήσω αυτή την συμπεριφορά του, είναι πολύ γλυκός και καλός γενικότερα αλλά υπάρχει μεγάλο θέμα με τα χέρια μας. Καμιά συμβουλή;
[automerge]1609690884[/automerge]
Επίσης να πω ότι ούτε φοράω κάποιο αξεσουάρ, ούτε βαμμένα νύχια έχω, αλλά ακόμα κ αν είχα πάλι υπάρχει αυτή η συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή είτε έτσι είτε αλλιώς..
 
Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Δε θέλει επαφές με τα χέρια, δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο πουλάκι, έχουν και αυτά το δικό τους χαραχτήρα και τα δικά τους γούστα. Για αυτό δεν υπάρχει καμία συμβουλή, μπορεί κάποια στιγμή να δεχθεί χάδια μπορεί και ποτέ.

Εμείς έχουμε 3 αρσενικά, μεγαλωμένα με κρέμα από εμάς.

Ο Angel, δέχθηκε χάδια από τη γυναίκα μου μετά από 2,5 χρόνια, ο Kiss ακόμα δεν δέχεται χάδια από εκείνη , μόνο από εμένα, και ο Yolo λιώνει στα χέρια της, ενώ από εμένα "ανέχεται" κάποια χάδια για λίγο, περισσότερο γιατί ζηλεύει βλέποντας με να χαϊδεύω τους άλλους 2.
 
@Chrisad ναι μου το έχουν ξανά πει ότι είναι θέμα χαρακτήρα, απλά εγώ διακρίνω κ φόβο. Δεν γίνεται να κάνει χχχ κ μετά από λίγο να γλαρωνει με το χέρι μου δίπλα του, δεν είναι κ πολύ λογικό, έτσι νομίζω τουλάχιστον. Ίσως κάνω κ λάθος εννοείται...
Ίσως παραμείνει μια οχιά που στέλνει φιλιά από μακριά 😂 απλά είναι το γαμωτο που θα ήθελα να είναι πιο φιλικός..δεν πειράζει όμως, τον αγαπώ κ έτσι!
 
@Sina τα περισσότερα πουλάκια έχουν ένα θέμα με τα χέρια και περισσότερο με τα δάχτυλα. Στην ίδια φάση είμαστε και εμείς με τον Ρικι. Κάπου είχα διαβάσει πως τα δάχτυλα τους θυμίζουν τα φίδια και για αυτό τα φοβούνται, φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι τα πουλάκια του πετ σοπ έχουν άσχημες εμπειριες με χέρια. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα σταματήσει να τα φοβάται αφού φαίνεται ότι τα έχει συνδέσει με κάτι καλό, όπως το φαγητό.
 
@christina07 ο δικός μου δεν είναι από πετ σοπ, υποτίθεται πως δεν ήταν καν άγριος, αλλά τέλος πάντων...
Ίσως να το αλλάξει αυτό όπως λες γιατί το έχει συνδέσει ότι με το δάχτυλο μου τον ταιζω, κόβω μπουκιτσα δηλαδή κ του την δίνω έτσι.
 
Back
Top