Ασθένειες Κοκατίλ 3 μηνών είναι πολύ ήσυχο και κάνει κάτι σαν εμετό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kostiss
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kostiss

PB New Member
Εγγραφή
21 Δεκ 2020
Μηνύματα
13
Πόλη
Θεσσαλονίκη
το κοκατιλ μου απο χθες δεν ειναι πολυ καλα ειναι πολυ ησυχο και τωρα το ειδα σαν να κανει κατι σαν εμετο ειναι περιπου 3 μηνων και το εχουμε ελευθερο φοβαμαι μην εφαγε κατι που δεν επρεπε
 
@Kostiss
Για περιπτώσεις δηλητηρίασης μπορείς να χορηγηθεί ενεργός άνθρακας.
Εδώ μπορείς να δεις τις οδηγίες.
Μήνυμα στη συζήτηση "Ενεργός Άνθρακας, οδηγίες χορήγησης σε έκτακτη ανάγκη" https://community.petbirds.gr/threa...ορήγησης-σε-έκτακτη-ανάγκη.24716/post-2428747
Στο σπίτι υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι για τα πουλάκια που πετούν ελεύθερα και πολλές φορές χωρίς επίβλεψη.
Καλύτερα να το δει και ένας γιατρός.
 
@Vada σας ευχαριστω για την απαντηση,τον πηγα στον πτηνιατρο και μου εδωσε peptonorm primperan και βιατμινες,λετε να του δωσω και ενεργο ανθρακα?
 
@Stavros συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση,πηγα στον Χ''γεωργιου Ιωαννη στην Καρακαση τον γνωριζετε?
 
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις αν υπαρχουν παρενεργειες απο τα φαρμακα peptonorm και primperan σε κοκατιλ,τα οποια τα συνεστησε ο πτηνιατρος και τα παιρνει 2 μερες τωρα επειδη εφαγε κατι που τον πειραξε.Στην αρχη συνηρθε αρκετα αλλα μετα την πρωτη μερα ειναι παλι πολυ ησυχος και φουσκωμενος.
 
Tα φάρμακα αυτά αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα αλλά όχι την αιτία. Το πουλάκι χρειάζεται κάποια αντιβίωση αφού πρώτα διαγνωστεί απο τι πάσχει. Γιατί απο κάτι πάσχει σίγουρα. Αυτό που περιγράφεις είναι ασθένεια κι όχι παρενέργειες απο τα φάρμακα.
 
@Φοίβος Καλησπερα Φοιβο αυτα μου τα εδωσε ο κτηνιατρος που τον πηγα γιατι εφαγε κατι που τον πειραξε και αφου τον εβγαλε μια ακτινα ειδε οτι ειχε κατι στα εντερα του,πρεπει να κανω και κατι αλλο;γιατι τον παιρνω και τηλεφωνο και δεν μπορω να τον βρω.
 
Mε το να λεμε κατι και να μην το ολοκληρωνουμε δεν εχει νοημα @Φοίβος ,αν δεν εχουμε ιατρικες γνωσεις καλυτερα να μην μιλαμε και αν τυχον εχουμε να ολοκληρωνουμε την επιχειρηματολογια μας ωστε ο αλλος να βοηθηθει πραγματικα γιατι τυχαινει να μιλαμε και για μια ψυχουλα που θελουμε να βοηθησουμε.
 
@Kostiss Δεν υπάρχει λόγος να ανεβαίνουν οι τόνοι, μόνο να βοηθήσουμε θέλουμε, και δυστυχώς δεν είμαστε ούτε ειδικοί ουτε επαγγελματίες, προκύπτουν πράγματα, δεν μπορούμε να είμαστε πάνω από το πληκτρολόγιο συνεχώς.

Συγκεκριμένα τι έφαγε και τον πείραξε? Μετά από τρεις μέρες θα περίμενε να έχει φύγει από τον οργανισμό. Τι είδε στο έντερο με την ακτινογραφία? Αν δεν ξέρουμε τι έχει εκεί πώς να πούμε τι άλλο να κάνει κανείς. Ενεργείται κανονικά? Έχει κάνει εμετό ξανά?

Φυσικά όλες οι χημικές ενώσεις μπορεί να προκαλέσουν αντίδραση σε έναν οργανισμό, απλώς κάποια είναι συνήθη, όπως αλλεργια στα φυστικια ή ενόχληση από το τάδε αντιβιοτικό, και άλλες όχι, όπως η δυσανεξία στο κρασί. Ναι, μπορεί να φταίει το primperan, αλλά οι πιθανότητες είναι υπέρ ασθενείας δυστυχώς. Ποτε το δώσατε τελευταία φορά? Είναι καλύτερα από τότε?
 
@Nausicaa Kαλημερα και συγνωμη και απο τον @Φοίβος απο την αγωνια καμμια φορα συμβαινουν.
Το πουλακι μαλλον απο ενα μολυβι που εφαγε γυρω γυρω υποθετουμε τοι το επαθε και το πηγα στον κτηνιατρο12-14 ωρες απο την στιγμη που αντιληφθηκα οτι δεν ειναι καλα,εκανε κουτσουλιες μονο νερο σχεδον και επινε νερο και το εβγαζε.
Ο γιατρος στην ακτινογραφια βρηκε κατι στα εντερα του καποιες μικρες κουκιδες που φαινοταν.Τωρα απο την θεραπεια και μετα παει καλυτερα αλλα ειναι λιγο με τις ωρες του μερικες φορες λεω ενταξει το ξεπερασε και μετα τον βλεπω παλι φουσκωμενο και κοιμισμενο και γι αυτο ρωτησα αν υπαρχουν παρενεργειες.
Επισης μετα ειδα οτι ο γιατρος που τον πηγα δεν εχει καθολου καλες αξιολογησεις και ανησύχησα ακομα παραπανω βεβαια δεν βρηκα αλλον πτηνιατρο στην Θεσσαλονικη.
Οπως και να εχει σας ευχαριστω ολους για ολα.
 
@Vada Fun fact: Τα μολύβια δεν περιέχουν μόλυβδο, ούτε περιείχαν ποτέ. Στην πραγματικότητα είναι μείγμα πηλού και γραφίτη, μια κρυσταλλική μορφή άνθρακα με την δυνατότητα να στιβάζει δισδιάστατα εξάγωνα (που είναι η κρυσταλλική γεωμετρία του, κάπως μας το είχαν πει στο σχολείο, δεν θυμάμαι πια) το ένα πάνω στο άλλο με όχι-πολύ ισχυρούς δεσμούς, με αποτέλεσμα η τριβή να χωρίζει τα εξάγωνα και μπορούμε να γράψουμε. Ο μόνος λόγος για τον οποίο τα λέμε μολύβια είναι ότι στην Αρχαία Ελλάδα και Ρώμη πολλής κόσμος έγραφε σε ξύλινες πλάκες, συνηθως καλυμμένες με κερί, χαράζοντάς τες με μια γραφίδα, συχνά από μόλυβδο. Στην πραγματικότητα ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνουμε μολύβια γραψιματος δεν έχει αλλάξει πολύ από τους Ναπολεόνιους Πολέμους, κατά τους οποίους εφευρέθηκε, λόγω εμπάργκο γραφίτη στην Γαλλία από την Αγγλία και την Γερμανία. Άρα λοιπόν, χρήσιμο το άρθρο, όχι όμως επί της προκειμένης. Ο γραφίτης δεν είναι τοξικός με την στενή έννοια, γιαυτό δεν υπάρχει θέμα με τον κόσμο που μασά τα μολύβια του, αλλά όλα είναι θέμα ποσότητας, όπως είπε και ο Παράκελσος.

@Kostiss Μπορεί να τον ενόχλησε το ξύλο του μολυβιού, κάποια ειναι τοξικά, συν του ότι δεν ξέρουμε τι επεξεργασία του έχουν κάνει και από τι αποτελειται το εξωτερικό κάλυμμα... Αν έπρεπε να επιλέξω, θα έλεγα ότι κανένα από αυτά δεν εμφανίζεται ως κουκκίδες σε ακτινογραφία, γιατί το ξυλο έχει περιπου την ίδια πυκνότητα με εμάς, ως οργανική ύλη. Βέβαια πάνε μέρες πια και υποθέτω η σκηνή του εγκληματος έχει αλλάξει για να ψάξετε μήπως έφαγε κάτι άλλο, αλλά ρίξτε μια ματιά, δεν χάνετε κάτι. Αναγκαστικά μόνο υπομονή μπορείτε να κάνετε, και να το παρακολουθείτε. Και ίσως να ψάξετε άλλον πτηνίατρο για το μέλλον. Γενικά όταν έχουν καταπιεί κάτι θέλουμε να κάνουν εμετό, είναι ο ευκολότερος τρόπος αναστροφής του προβλήματος, σε μεγαλύτερα ζώα τους δίνουν και εμετικά, όχι αντιεμετικά. Τέλος πάντων, ας δούμε πώς θα πάει, ελπίζω να πάει μόνο καλύτερα.
 
Back
Top