Φροντίδα Κοκατιλ άλλαξε συμπεριφορά

Νοκολετα

PB New Member
Εγγραφή
18 Οκτ 2018
Μηνύματα
64
Καλησπέρα,

Έχω ένα κοκατιλ αρσενικό εδώ και πέντε μισή χρόνια. Ήταν ήρεμος σε γενικές γραμμές και πολύ χαδιαρης .Εδώ και ένα μήνα έχει αλλάξει τελείως η συμπεριφορά του τσιριζει όλη μέρα , μόλις με βλέπει πηγαίνει πάνω κάτω στο κλουβί του.Αμα κάθομαι δίπλα του με σφυρίζει επιθετικά.Οταν τον βγάζω έξω κάθε μέρα ενώ κάθεται επάνω μου αν πάω να τον χαϊδεψω με τσιμπάει.Το κεχρί το σπάει δεν το τρώει το παστέλι το διαλύει και το τρώει.Απλα το καταστρέφει.Να τονίσω ότι τον έχω μέσα στο σπίτι.Η αλλαγή που έχει γίνει στην ζωή μας είναι ότι ενώ δούλευα πολλές ώρες τώρα σταμάτησα λόγο εγκυμοσύνης και είμαστε όλη μέρα μαζί.Πιστευα ότι θα του άρεσε όπως στην καραντίνα αλλά αντιθέτως νομίζω ότι δεν θέλει ούτε να με βλέπει.Μιλησα με τον κτηνίατρο γιατί ανέβασε και κοκκιδια και μου είπε ότι θέλει να ζευγαρώσει.Δοκιμασα τα antistress που μου είπε είδα μια ελαφριά βελτίωση και τώρα πάλι τα ίδια .Να πάρω και άλλο για παρέα δεν υπάρχει περίπτωση.Υπαρχει κάποιος που να μπορεί να μου προτείνει κάτι μπας και τον ηρεμήσω λίγο.Δεν μου αρέσει να τον αφήνω σε δωμάτιο σκοτεινό που μου πρότειναν τον λυπάμαι αλλά πραγματικά είναι στιγμές που δεν ξέρω τι να τον κάνω.
 
Μιλησα με τον κτηνίατρο γιατί ανέβασε και κοκκιδια και μου είπε ότι θέλει να ζευγαρώσει.
Ο μόνος τρόπος να ηρεμήσει αν όντως θέλει να ζευγαρώσει είναι να αυξήσετε τις ώρες του ύπνου σε 12-14.
Καλό θα ήταν να βάλετε στο κλουβί του παιχνίδια που θα τον απασχολούν.
Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες του κλουβιού (μέγεθος έως 1Mb) για να σου προτείνουν οι φίλοι που ασχολούνται με παπαγάλους τυχόν βελτιώσεις.
Καλό θα είναι επίσης να ακολουθείτε ένα σταθερό πρόγραμμα όσον αφορά την έξοδό του από το κλουβί και να μην είναι συνέχεια έξω.
 
Το κλουβί είναι αρκετά μεγάλο είναι για δύο κοκατιλ, του έχω μέσα παιχνίδια σκαλιστές σουπιοκοκαλο ,πέτρα δεν ασχολείται με τίποτα του πήρα και καινούργια ασχολήθηκε μια μέρα πάει και αυτό.Το μόνο που κάνει είναι αν νευριάσει γιατί δεν του δίνω σημασία να πηγαίνει μπροστά στο παιχνίδι του και να τσακώνεται μαζί του.
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Το συγκεκριμένο κανάλι έχει πολλές πληροφορίες και βρήκα ενα βίντεο που μιλάει για τις ορμόνες στα cockatiel.
Προτείνει:

1) Χαμομήλι
2) Περισσότερο ύπνο (12-14 ώρες)
3) Κάλλυμα έως την μέση στο κλουβί
4) Αλλαγή δωματίου στο κλουβί
5) Μείωση της υγρασίας στην τροφή αν δίνετε chop κτλ.
6) Όχι καθρέφτες στο κλουβί
7) Αλλαγή του περιβάλλοντος στο κλουβί κάνοντας μικρές αλλαγές στα παιχνίδια κτλ.
8) Εκπαίδευση για να βγάζει την ενέργεια του κατά την διάρκεια της ημέρας
9) Χάδια μόνο στο κεφάλι/λαιμό
 
Θα έλεγα, αν το πρόβλημα επιμένει, χαμήλωσε λίγο και το φωτισμό στο χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ίσως είχε συνηθίσει να κοιμάται όταν έλειπες για δουλειά και του λείπει ύπνος (αν φυσικά δεν είναι ορμονικό), οπότε αύξησε τις ώρες ύπνου σε ήσυχο και σκοτεινό δωμάτιο (μπορείς να καλύψεις το κλουβί με κάτι σκούρο και ελαφρύ).
 
Back
Top