Αναπαραγωγή Κοκατιλ βγαινει απο τη φωλια μονο για λιγα λεπτα

Πόλη
Ρόδος
εδω και 3 ημερες το αρσενικο κοκατιλ βγαινει απο τη φωλια μονο για λιγα λεπτα το πρωι για φαγητο, τις υπολοιπες ειναι μεσα γιατι;

Eισαι 100% σιγουρος για το φυλο του; Ειναι σε ζευγαρι με αλλο πουλι; Τα εχεις δει να ζευγαρωνουν;

φιλε μου ειναι μαζι με θυλικο κοκατιλ τα ειδα να ζευγαρωνουν αλλα το θυλικο βρισκεται πιο συχνα εξω απο την φωλια

απο τι δικη μου εμπειρια ο αρσενικος ηταν πιο πολυ ωρα στην φωλια(οχι τοσο οσο εσενα) και γενικα ασχολουνταν πιο πολυ απο τη θηλυκια... Δυο μερες πριν τη γεννιση του αυγου η θηλυκια αρχισε να περνα πολυ ωρα στη φωλια... Οποτε δεν πιστευω να ειναι κατι τοσο κακο...

νεοτερα για το ζευγος. η κατασταση συνεχιζεται η ιδια, με την διαφορα οτι ο αρσενικος,τωρα βγαινει μονο το βραδυ δινοντας θεση στη φωλια στο θυλικο, ενω την ημερα γινεται το αντιθετο. Ειλικρινα δεν μπορω να το καταλαβω! Παρεπιπτοντος αυριο αρχιζω την κατασκευη νεας κλουβας. Αγορασα ολα τα υλικα και ξεκινω. Περιμενεται αποτελεσματα και κριτικες.

Περιεργο ειναι αυτο που αναφερεις. Μπορεις να βαλεις μια φωτογραφια του ζευγαριου;

φωτη φωτογραφιες υπαρχουν στο για παπαγαλους γενικα, γεννητουρια. Το ειδα με τα ματια μου και οχι μια φορα τον αρσενικο να ερωτωτροπει με την θυλικια. Τα πηγα σε ειδικο εκτροφεα και μου ειπε πως εινα ζευγαρι. τον ρωτησα απο που το καταλαβε με την πρωτη ματια και μου ειπε, δεν ξερω αν υσχυει, οτι τα θυλικα χρωματος γκρι εχουν μονο πιτσιλιες ασπρες στο φτερωμα και το σωμα, ενω τα αρσενικα ειναι μονο γκρι.υσχυει αυτο;

Εχεις δικιο. Τωρα θυμηθηκα τις φωτογραφιες. Τις ειχα ξαναδει, κι οντως ειναι αρσενικο και θηλυκο.Αυτο που σου πε δεν ισχυει. Στα κοκατιλ με φυσικο χρωματισμο το αρσενικο ειναι οπως το δικο σου και το θηλυκο ειναι οπως το αρσενικο σου αλλα με πολυ μουντα χρωματα. Το η θηλυκια σου ειναι περλε. Ειναι μια μεταλαξη που υπαρχει μονο στα θηλυκα κοκατιλ. Γι αυτο σιγουρο το πιτσιλωτο σου ειναι θηλυκο.

δεν ξερω τι να πω η ειναι και τα δυο θυλικα η ο αρσενικος ειναι πολυ στοργικος πατερας, συντομα θα φανει.σ`ευχαριστω παντως για τις συμβουλες σου

Οχι.Tο γκρι ειναι σιγουρα αρσενικο.Αλλα αν εχεις αμφιβολιες αυριο το πρωι βγαλε την ουρα του απο κατω μια φωτογραφια να σου πουμε σιγουρα. 😉

εγώ από την δικιά μου εμπειρία στο ζευγάρωμα των κοκατίλ ξέρω ότι το αρσενικό επωάζει την ημέρα ενώτο θηλυκό την νύχτα... Μόνο κάποια ενδιάμεσα διαλείμματα υπάρχουν την ημέρα για την βιολογική αναγκι του αρσενικού...

Back