Γενικά Κοκατιλ, ποιο ειναι αρσενικο και ποιο θηλυκο;

kostelidis

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2009
Μηνύματα
57
τα πηρα προσφατα κ μου ειπαν οτι ειναι ζευγαρι κ μαληστα τα εβλεπαν συνεχεια να ταιζονται. το ενα ειναι κιτρινο με μαγουλα κ το αλλο σκετο ασπρο χωρις μαγουλα κ ειναι πιο μικροσομο απο το κιτρινο. το κιτρινο ομως απο εχθες καθεται πιο πολυ ωρα μονο του μεσα στην φωλια. κ που κ που εκει που το ενα ξυνει το αλλο ξαφνικά τσιμπιουντε. μηπως μποριται να μου πειτε απο τις φωτο ποιο ειναι αρσενικο κ ποιο θυληκο;
 

Συνημμένα

  • 042609135734.webp
    042609135734.webp
    26,6 KB · Προβολές: 165
  • 042409135711.webp
    042409135711.webp
    36,5 KB · Προβολές: 167
  • 042609113124.webp
    042609113124.webp
    32,6 KB · Προβολές: 149
αυτο με το κοκκινο στο προσοπακι τ πρεπει να ειναι αρσενικο ειμαι 50% σιγουροσ 😛
 
για το ασπρο υπαρχει τροπος να μαθω τι φυλο ειναι;
 
Τα κοκατίλ σου είναι και τα δύο χρωματισμού lutino. Μάλιστα το ολόασπρο είναι lutino whiteface. Σε αυτόν τον τύπο κοκατίλ λοιπόν δεν φαίνεται το φύλο απο κανένα χαρακτηριστικό της εμφάνισης. Μερικές φορές τα θηλυκά έχουν ανοιχτές κίτρινες, οριζόντιες μπάρες στο κάτω μέρος της ουράς.
Πιστεύω οτι ο μόνος τρόπος για να δεις το φύλο τους είναι το τεστ DNA.
Επίσης θα σου πρότεινα να βγάλεις τη φωλιά γιατί για να ζευγαρώσουν τα πουλιά και να κάνουν επιτυχημένα πουλάκια πρέπει πρώτα να έχουν γνωριστεί μεταξύ τους, να έχουν συνηθίσει καλά τον χώρο τους και να έχουν δεθεί μαζί σου. Τώρα, αν πράγματι είναι ζευγάρι, η φωλιά δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 
τα πουλια ειναι τουλαχιστον 3 μηνες μαζι στο πετ σοπ. κ ειχαν πιασει κ εκει φωλια μαζι
 
Einai panemorfa! Na sou zisoun!
Onirevome na paro mia tetia thilikia gia ton Rikaki mou :) Kapia mera tha tin paro.

Oso gia to filo, ontos einai poli diskolo na to katalaveis se tetious xromatismous. Prepei na kaneis sixni parakolouthisi...kita pio pouli taizei perisotero to allo, pio sfiraei perisotero, ti kanei to allo pouli tin ora pou sfiraei to allo, genika sta arsenika ta matia einai strogila kai sta thilika sixna exei forma oval... vevea den einai diktes...omos kitontas ola mazi mporis na vgalis akri... Einai diskola omos, pio eykolo na traviksis ena fteraki apo kathe pouli kai na ta stilis eksoteriko gia Test DNA. Tha vgei peripou 20-40 eyro gia kathe test.

Einai panemorfa! Vale ki alles fotografies parakalo!
 
παιδια σας ευχαριστω πολυ που ασχολιστε με το θεμα μου. Οσο για foto θα ανεβασω συντομα κ αλλες. χθες παρατηρισα οτι το ασπρο (που το εχουμε για θυληκο) καθοταν κ σφυριζε διαφορους σκοπους σταματητα για μια ωρα περιπου. το κιτρινο που το εχουμε για αρσενικο ολη μερα καθεται μεσα στη φωλια κ απανταει στο σφυριγμα απο το αλλο. αλλα τα βλεπω οτι συχνα τσιμπιουντε οταν το ενα ξυνει το αλλο στο κεφαλι. Δεν ξερω ειμαι πολυ μπερδεμενος.
 
Τα παπαγαλακια σου ειναι υπεροχα, να σου ζησουν! Ουτε και γω μπορω να διακρινω ποιο ειναι το αρσενικο κ ποιο το θηλυκο, αλλα μου φαινεται οτι αυτο με το κιτρινο κεφαλακι ειναι αρσενικο. Η ωρα παραμονης κ φροντιδας της φωλιας δεν ειναι ενδεικτικη του φυλου τους. Τα κοκατιλ ειναι γνωστα για το ποσο υπευθυνοι γονεις γινονται ανεξαρτητως φυλου. Η φροντιδα της φωλιας ειναι επισης μια ευθυνη που μοιραζονται εξισου.
 
αμα το κοκατιλακι σου το ασπρο βγαζει διαφορους ηχους και μελωδιες κατα πασα πιθανοτητα πιθανοτητα ειναι αρσενικο παντως! Το αλλο το εχεις ακουσει καθολου; δεν εννοω να βγαζει απλα ενα σφυριγμα μικρο εννοω να παραγει διαφορους ηχους (για το πρωτο)!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Τελικά παιδιά μας λύθηκε η απορία. Τα είδα σήμερα να ζευγαρώνουν. Το κίτρινο που μου έδωσε εκείνος στο πετ για αρσενικό μας βγήκε θηλυκό και το άσπρο τελικά είναι ο μάγκας της παρέας.
 
Τα κοκατιλ σου ειναι πανεμορφα. Πιστευω οτι θα σου δωσουν φοβερους απογονους. Να σε ρωτησω εχουν και τα 2 κοκκινα ματια;

Παντως μην επαναπαυεσε οτι ειναι ζευγαρι επειδη τα δες να ζευγαρωνουν. Μπορει να ναι και τα 2 αρσενικα η και τα 2 θηλυκα και να ζευγαρωνουν. Ο χρονος θα δειξει βεβαια με τα πρωτα αυγα. Καλη επιτυχια να χεις.
 
εγω το λευκο το πηρα65 ευρω κ το κιτρινο 40. απο ενα πετ σοπ στην βεροια...
 
Back
Top