Ασθένειες Κοκκινίζουν τα πόδια των καναρινιών από την epithol;

Καλησπέρα.
Παρατηρησα σήμερα μετά από δύο εφαρμογές epithol στα καναρίνια μου ότι τα πόδια των δύο από αυτά είναι κόκκινα και λίγο πρησμένα.Η αλήθεια είναι ότι έβαλα παραπάνω ποσότητα στα δύο αυτά καναρίνια, επειδή πρόσεξα ότι τα πόδια τους ήταν σε πιο άσχημη κατάσταση από των υπολοίπων.
Τα δύο αυτά λοιπόν έχουν κόκκινα πόδια ,ελαφρώς πρησμένα και το ένα δείχνει να πονάει κιόλας,επειδή τσιμπάει συνέχεια το δακτυλίδι του και κάθεται στο ένα πόδι.
Τελικά η epithol είναι πιθανόν να προκαλέσει τέτοια συμπτώματα;
Να συνεχίσω την εφαρμογή της αλλά σε λιγότερη ποσότητα ή όχι;
Τι να κάνω για τα πουλάκια που ήδη αισθάνονται δυσφορία;
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Καλησπέρα.
Παρατηρησα σήμερα μετά από δύο εφαρμογές epithol στα καναρίνια μου ότι τα πόδια των δύο από αυτά είναι κόκκινα και λίγο πρησμένα.Η αλήθεια είναι ότι έβαλα παραπάνω ποσότητα στα δύο αυτά καναρίνια, επειδή πρόσεξα ότι τα πόδια τους ήταν σε πιο άσχημη κατάσταση από των υπολοίπων.
Τα δύο αυτά λοιπόν έχουν κόκκινα πόδια ,ελαφρώς πρησμένα και το ένα δείχνει να πονάει κιόλας,επειδή τσιμπάει συνέχεια το δακτυλίδι του και κάθεται στο ένα πόδι.
Τελικά η epithol είναι πιθανόν να προκαλέσει τέτοια συμπτώματα;
Να συνεχίσω την εφαρμογή της αλλά σε λιγότερη ποσότητα ή όχι;
Τι να κάνω για τα πουλάκια που ήδη αισθάνονται δυσφορία;
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Έκανες απλή εφαρμογή της κρέμας ή / και μασάζ με την κρέμα; Αυτό που πιστεύω ότι συμβαίνει είναι ότι σν κατά την εφαρμογή έβγαλες κάποια λέπια, δλδ το χέρι σου κινήθηκε έντονα με φορά από το νύχι προς την άρθρωση του δακτύλου, τότε ναι, σε αυτό οφείλεται ο ερεθισμό. Προς το παρόν θα έλεγα να προσπαθήσεις πιο μαλακά με την κρέμα και αναλόγως βλέποντας αν ο ερεθισμός δεν υποχωρεί, τη σταματάς προσωρινά. Για το ζήτημα του δαχτυλιδιού, απλά έλεγξε αν το δαχτυλίδι κινείται στο πόδι, κι αν ναι, κοίταξε για ερεθισμό και στο συγκεκριμένο σημείο.

Καλημέρα.
Επειδη φοβάμαι να τους τρίψω τα πόδια ,δε νομίζω ότι το έκανα.Αλλα δεν το αποκλείω κιόλας.Ξεχασα να προσθέσω εχθές ότι τα πόδια τους είναι και ζεστά.Θα τους εφαρμόσω σήμερα την epithol πιο χαλαρά και αν δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα θα τη σταματήσω προσωρινά .Άρα τους ερεθισμούς προκαλεί η λάθος εφαρμογή της ;

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Ευχαριστώ πολύ .Το λάθος ήταν δικό μου.Δεν ήθελα να τα βλάψω.

• Like
Ευχαριστώ πολύ .Το λάθος ήταν δικό μου.Δεν ήθελα να τα βλάψω.
Δηλαδή; Ποιο ήταν το λάθος; Γιατί εγώ δεν είμαι σίγουρος, από αυτά που απάντησες, ότι έκανες κάποιο λάθος

• Like
Δηλαδή; Ποιο ήταν το λάθος; Γιατί εγώ δεν είμαι σίγουρος, από αυτά που απάντησες, ότι έκανες κάποιο λάθος
Νομίζω ότι εννοεί, ότι ίσως έβαλε λίγο μεγαλύτερη πίεση από ότι έπρεπε κατά την εντριβή. Αυτό όμως θα περάσει σε κάνα δύο μέρες.
Όμως @kostasba19 θα τα έβλαπτες αν άφηνες απεριποίητα τα ποδαράκια τους χωρίς να τους βάζεις epithol.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Εννοώ ότι μάλλον πιεσα τα πόδια τους περισσότερο από ό,τι έπρεπε.Το απόγευμα που τα έλεγξα είχαν υποχωρήσει τα συμπτώματα.Δεν έβαλα σε αυτά τα δύο epithol απόψε.Σκεφτομαι να τα αφήσω να επανέλθουν πλήρως και να προσπα θησω πάλι λίγες μέρες αργότερα.Το θεωρείτε καλή κίνηση;

Κοίτα, χωρίς να μπορώ να αποκλείσω ότι ίσως κάποιο συστατικό της κρέμας μπορεί να συμβάλλει σε μικρό ερεθισμό, επειδή εδώ στο φόρουμ την κρέμα την έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί - πάρα πολλοί άνθρωποι, χωρίς να παρατηρήσουν τα εν λόγω συμπτώματα, πιστεύω ότι όντως μπορεί λόγω έντονης κίνησης να αποσπάστηκαν πιο βίαια ή πιο σύντομα λέπια και να δημιουργήθηκε ο ερεθισμός. Ο ίδιος εχθές θα συνέχιζα την εφαρμογή με απαλό τρόπο. Τουλάχιστον σήμερα ξεκίνησε πάλι.

@kostasba19 επιπλέον χρειάζεται συχνή αλλαγή κ καθαριότητα στις πατηθρες (κατά προτίμηση ξύλινες). Αν θες ανέβασε κ καμμιά φωτογραφία των ποδιών του.

@kostasba19 επιπλέον χρειάζεται συχνή αλλαγή κ καθαριότητα στις πατηθρες (κατά προτίμηση ξύλινες). Αν θες ανέβασε κ καμμιά φωτογραφία των ποδιών του.
Μαίρη, θεωρώ ότι οι πλαστικές πατήθρες κατά το διάστημα της θεραπείας, ίσως να είναι καταλληλότερες των ξύλινων, ακριβώς επειδή δεν έχουν μικροσχισμές και πόρους όπως οι τελευταίες, πλένονται δλδ πιο αποτελεσματικά και τα ακάρεα λογικά δεν έχουν κάποια σημεία να εισχωρήσουν. Δεν είναι κάτι που γνωρίζω ακριβώς, αλλά προσωπική εκτίμηση.

@ianos Έχεις δίκιο Γιάννη. Σκέφτηκα την άνεση της ξύλινης πατήθρας κ όχι αυτό που αναφέρεις που είναι πολύ σωστό γιατί υπάρχει κ αυτή η πιθανότητα.

Back