Ασθένειες Κοκκινίλα σε πόδι κοκατίλ

Νοκολετα

PB New Member
Εγγραφή
18 Οκτ 2018
Μηνύματα
64
Καλημέρα σας,
Θα ήθελα την βοήθεια σας. Εδώ και δύο ημέρες παρατήρησα στο ποδαράκι του πουλιού από την κάτω πλευρά όχι στην πατούσα, στο πίσω μέροςτου ποδιού μια κοκκινίλα.Δεν μοιάζει να το χτύπησε, πιο πολύ μου κανει ότι το έχει καταπονήσει με τον τρόπο που κάθεται.Δεν πονάει ούτε δείχνει να τον ενοχλει.Εχει συμβεί σε κάποιον και αν ναι ξέρετε πως να το βοηθήσω να επανέλθει.
Ευχαριστώ.

IMG_20200712_124503.webp
 
Τι ηλικία έχει το πουλάκι; Μερικά πουλιά το ερεθίζουν μόνα τους κατά την περιποίηση ενώ κάνουν απολέπιση κι απομακρύνουν με το ράμφος τους τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το κάνει συχνά το κοκατού μου και το έκαναν και 2 απο τις αμαζόνες μου. Σε μερικές ημέρες θα στρώσει αλλά ίσως το ξανακάνει σε κάποια στιγμή. Δεν είναι κακό πάντως να ρίξεις μια ματιά στις πατήθρες αν και δεν μοιάζει με χτύπημα.
 
Καλημέρα σας, όχι δεν έχει καμιά βελτίωση μπορεί και να είναι και πιο κόκκινο,μίλησα μαζί του και μου είπε να πάρω το epithol.Ο κύριος όμως από τα κτηνιατρικά είδη που είναι και αυτός κτηνίατρος μου είπε ότι ειναι λάθος και το μπεταντιν και το επιθολ. Συνηθως βάζεις την απλή την μπεπανθολ και δεν το ξαναπειραζεις μέχρι να φύγει.Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα.Εχει κάποιος από εσάς δοκιμάσει κάποιο απο τα δύο;
 
Αυτό το κόκκινο σημείο που φαίνεται στην φωτογραφία.Δεν είχε ματώσει ποτέ.Σκεφτομαι να το αφήσω σήμερα ίσως και αύριο και μετά να βαλω, μήπως τελικά δεν ήθελε και τίποτα.
 
Back
Top