Διατροφή Κοκτέιλ λαχανικών στα καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ouzo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ouzo

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2017
Μηνύματα
248
Πόλη
Izmir
Θα ήθελα τη γνώμη σας αν είναι σωστό αυτό που έκανα ή όχι. Δεδομένου ότι έχω αρκετά και διαφορετικά λαχανικά και θα ήθελα το καναρίνι να παίρνει θρεπτικά συστατικά από μεγαλύτερη γκάμα λαχανικών, έφτιαξα μια μίξη, όπου την έβαλα στο ψυγείο και του δίνω λίγο καθημερινά. Το κοκτέιλ περιλαμβάνει: Καρότο, παντζάρι, σταμναγκάθι, γαϊδουράγκαθο, κουνουπίδι, φύλλο μπρόκολου, γλυστρίδα, σπανάκι, λάχανο. Τα έβρασα για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα άλεσα στο μούλτι, χωρίς όμως να λιώσουν, ίσα να τεμαχιστούν αρκετά. Μπορεί να φαίνονται πολλά τα υλικά, αλλά έκανα ποσότητα που χωράει σε μικρό ταπεράκι για να μου κρατήσει μια βδομάδα. Η ανταπόκριση από το καναρίνι είναι πολύ θετική και δείχνει να του αρέσει. Να το συνεχίσω λοιπόν αυτό ή να αρκούμαι απλώς σε ένα τεμάχιο φρέσκου λαχανικού κάθε φορά;
 
Μιας που έχεις το μεράκι, μπορείς να φτιάχνεις αυτό "https://community.petbirds.gr/threads/Η-συνταγή-του-κέικ-λαχανικών-των-παπαγάλων-μου.18077/το κέικ λαχανικών" της @Sissy. 🙂
5φορές το έφτιαξα στον παπαγάλο μου και μαζί με αυτόν έφαγαν και τα καναρίνια.
Και έτσι το έβαλα και αυτό στη διατροφή τους.
:D
Πάντως δεν χρειάζεται να τα βάζεις στο μουλτι για να κοπούν.
Τα χόρτα μπορείς να τα κρεμας με ένα μανταλακι στο κλουβί και τα λαχανικά όσο μπορείς ολόκληρα ΑΛΛΑ σε μικρές ποσότητες. 🙂
Κακώς όμως άρχισες να του δίνεις τόσα πολλά μαζί.
Για αρχή θέλει ένα ένα. Γιατί θα μπορούσε να το πειράξει κάποιο λαχανικό η χόρτο η και φρούτο.. Και άντε εσύ να καταλάβεις ποιο το πείραξε.
🙄
 
Άρα λοιπόν, από όσο αντιλαμβάνομαι είναι υπερβολικό όλο αυτό και μάλιστα σε καθημερινή βάση, ασχέτως αν δείχνει ότι του αρέσει και πέφτει με τα μούτρα.
 
Άρα λοιπόν, από όσο αντιλαμβάνομαι είναι υπερβολικό όλο αυτό και μάλιστα σε καθημερινή βάση, ασχέτως αν δείχνει ότι του αρέσει και πέφτει με τα μούτρα.
Ναι. Εγώ ας πούμε δεν τα προσφέρω καθημερινά, αλλά 3φορές την εβδομάδα.
Μόνο σε περίοδο πτερορροιας δίνω πιο συχνά γιατί τα έχουν ανάγκη εκείνο το διάστημα.
 
Τα έβρασα για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα άλεσα στο μούλτι, χωρίς όμως να λιώσουν, ίσα να τεμαχιστούν αρκετά
Δεν υπάρχει λόγος ή αρκετά μεγάλο όφελος αν τα βράσεις και τα κόψεις. Όλα αυτά τα λαχανικά που αναφέρεις μπορούν να υπάρχουν στη διατροφή τους φρέσκα, ωμά και άκοπα. Μπορείς να τα δίνεις ακόμη και καθημερινά εναλλάσσοντας τα για να υπάρχει ποικιλία. Αν έχεις τη δυνατότητα να τους δίνεις δικά σου από τον κήπο, τότε είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τα πουλάκια σου.
 
Αν έχεις τη δυνατότητα να τους δίνεις δικά σου από τον κήπο, τότε είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τα πουλάκια σου.

Σε ευχαριστώ. Όντως τα λαχανικά είναι είτε από κήπο είτε από πάγκο βιολογικής καλλιέργειας και έχω πολύ πράμα που με κάνει να υπερβάλλω ίσως στη διατροφή του καναρινιού.
 
Άρα λοιπόν, από όσο αντιλαμβάνομαι είναι υπερβολικό όλο αυτό και μάλιστα σε καθημερινή βάση
Δεν ειναι υπερβολικο! Απλα με αυτο που κανεις του δινεις "χαμηλοτερης αξιας" διατροφη. Χιλιες φορες ενα μεσημερι, κοψε ενα κομματι μηλο και δωστου να το φαει, πλυμενο και στεγνο εννοειται! 😉

Τωρα για τη συχνοτητα, γενικα καλο ειναι σε εβδομαδιαια βαση να δινουμε 2-3 φορες λαχανικο ή/και φρουτο ή/και βοτανο. Πιο συχνα ισως να δωσουμε το καλοκαιρι λογω ζεστης.

Παντως επειδη σε βλεπω με πολλη αγαπη να δωσεις, διαβασε αυτο το θεμα: https://community.petbirds.gr/threads/Η-δικιά-μου-σπιτική-αυγοτροφή.18764/ ειναι η αυγοτροφη που δινω στα μικρα μου σαν εξτρα καρικευμα και λιχουδια. Και την τιμουν δεοντως!
 
Back
Top