Αναπαραγωγή Κοκό & Ρόκκο έχουν 4 αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anatolia

PB Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2014
Μηνύματα
834
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ένα άλλο νέο που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι ότι η Κοκό έκανε 4 πανέμορφα αυγά!) Κάθεται όλη μέρα στην φωλιά που έφτιαξε ο Νίκος βάσει του σχεδίου που μας στείλατε. Η φωλιά βγήκε σούπερ (στέλνω και φωτό!), πολύ άνετη και βολική, όπως φαίνεται, καθώς και ο Ρόκκο απολαμβάνει να κάθεται μέσα και πάνω στην πατήθρα.

Σήμερα κλείσαμε 11 μέρες από το πρώτο αυγό της Κοκός, αλλά δεν ξέρουμε πότε ακριβώς να τσεκάρουμε για γονιμότητα. Πουθενά δεν βρήκα πληροφορίες για Αλεξανδρινούς πάνω σε αυτό το θέμα. Ξέρετε μήπως εσείς κάτι; Μετά από πόσες ημέρες μπορούμε να δούμε, αν τα αυγά των Αλεξανδρινών μας είναι γόνιμα;

Μεγάλη η αγωνία μας!)

Ευχαριστώ!)

20161031_184259.webp 20161031_184404.webp 20161107_114715.webp
 
Άντε μπράβο με το καλό!
Ήδη στην 11η μέρα η γονιμότητα πρέπει να είναι εμφανής. Δεδομένου ότι πολλοί αδένες και άλλα όργανα είναι σχεδόν ολοκληρωμένα από την 5η μέρα, για τα περισσότερα πουλιά ισχύει η εβδομάδα, ασχέτως διάρκειας επώασης των αυγών.
 
Ευχομαι να σκασουν τα αυγουλακια και να δουμε γλυκα κεφαλακια :D
Η φωλια βγηκε σουπερ. Μπραβο στον μαστορα :)
Ευχαριστούμεεεε!)

Σας έχω και 2 φώτο με την Κοκό και το πρώτο αυγό της στην φωλιά!) Τώρα και οι 2 δεν αφήνουν να πλησιάσουμε καν!) Ο Ρόκκο πιστός φύλαξ και η Κοκό μυστικοπαθείς υποψήφια μανούλα)

20161112_215208.webp 20161112_215213.webp
 
Αχ ειναι πανεμορφη εικονα αυτη πραγματικα♥
Ναι, ευχαριστώ! Και τώρα που έχει 4 μέσα δεν μας αφήνει ούτε να κάνουμε πως πλησιάζουμε τη φωλιά, όχι να την ανοίξουμε κιόλας!) Σήμερα θέλαμε να τσεκάρουμε για γονιμότητα, αλλά δεν καταφέραμε να σπάσουμε τον προστατευτικό κλοιό!) Αύριο καινούρια προσπάθεια)
 
Παιδιά καλησπέρα! Τελικά και τα 4 αυγά της Κοκός ήταν κούφια. Βγάλαμε τη φωλιά για 1 εβδομάδα, καθώς πια δεν είχε νόημα να κάθεται μέσα και κουτσούλισε και μέσα 2 φορές.
Ωστόσο, μετά από μερικές μέρες η Κοκό πάλι άρχισε να ζευγαρώνει με τον Ρόκο, είχαν και οι 2 νεύρα και άρχισαν τα δαγκώματα και ανακάτευαν κάτω τα χαρτιά στον πάτο του κλουβιού. Ανέβαιναν στα κλουβιά των κοκατίλ και πείραζαν τις φωλιές τους.
Πριν 3 μέρες τους βάλαμε ξανά φωλιά και η Κοκό ήταν πανευτυχής.
Να δούμε, αν στην 2η προσπάθεια καταφέρουν κάτι. Ξέρετε μήπως, αν είναι νορμάλ στην πρώτη γέννα να μην γονιμοποιηθεί κανένα αυγό;
Ευχαριστώ.
 
Μήπως ο Ρόκος έχει πλούσιο πτέρωμα στην αμάρα και δεν βρίσκει τον στόχο;
Το σκέφτηκα και αυτό, Μαρία μου. Είναι φουντωτά τα φτερά τους κάτω, η αλήθεια, και των 2. Αλλά, κάνουνε τόση προσπάθεια και τόση ώρα ζευγαρώνουν πια! Αν δεν τα καταφέρουν και αυτή τη φορά, την επόμενη γουλί θα τα ξυρίσω και τα 2! Γκρρρ!(
 
Back
Top