Ασθένειες Κομμένη ουρά καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης emantsik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

emantsik

PB New Member
Εγγραφή
26 Οκτ 2007
Μηνύματα
28
Πόλη
Ηράκλειο
Μου χάρισαν πρόσφατα ένα πολύ όμορφο ζευγάρι (φαιό και άσπρο-καφέ) από το οποίο στο θηλυκό φαίνεται ότι "λείπει" η μισή ουρά. Ερωτώντας αυτόν που μου τα έδωσε πως έχασε την ουρά του μου είπε ότι επειδή τα είχε σε εξωτερική κλούβα όταν κάποια στιγμή πήγε να το πιάσει το έπιασε κατά λάθος (?) από την ουρά και έφυγαν κάποια από τα φτερά που βρίσκονται εκεί. Δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω επειδή πρόκειται για πολύ καλό μου φίλο (για αυτό άλλωστε και μου τα χάρισε). Τα πουλιά τα έχω 2 ημέρες ήδη ξεχωριστά από τα υπόλοιπα και φαίνονται να είνα απόλυτα υγιή (τουλάχιστον φαίνεται να συμπεριφέρονται απόλυτα φυσιολογικά). Το ερώτημά μου είναι αν αυτά τα φτερά θα ξαναβγούν και πόσες ημέρες να τα αφήσω στην καραντίνα.
 

Συνημμένα

  • DSCN2615.webp
    DSCN2615.webp
    31,3 KB · Προβολές: 149
  • DSCN2616.webp
    DSCN2616.webp
    30 KB · Προβολές: 231
  • DSCN2617.webp
    DSCN2617.webp
    48 KB · Προβολές: 247
  • DSCN2618.webp
    DSCN2618.webp
    68,1 KB · Προβολές: 171
  • DSCN2619.webp
    DSCN2619.webp
    66,4 KB · Προβολές: 182
θα αργησουν να ξαναβγουν μπορει και 35 μερες και καραντινα τοσο περιπου πρεπει να βαλεις
 
Τα φτερά θα ξαναβγούν, μην ανησυχείς :)

Καραντίνα 25 μέρες τουλάχιστον.
 
Εάν ήμουν στην θέση σου θα αφαιρούσα τις μεγαλύτερες πένες
που φαίνονται στις φωτο 1-2 για να βγούν καινούργιες κι' αυτές.
 
Καταρχήν σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. Όσον αφορά την καραντίνα θα τα αφήσω για 30 μέρες ακόμη μακριά από τα άλλα (ήδη είναι στην 3η μέρα). Όσον αφορά τα κομμένα φτερά στην ουρά, επειδή εμένα τουλάχιστον δεν μου έχει ξανατύχει, μπορεί πράγματι να φύγουν τόσο εύκολα με ένα ας πούμε λάθος πιάσιμο; Σας ερωτώ για να επισημανθεί και στους υπόλοιπους που παρακολουθούν το forum και είναι σχετικά άπειροι για να μην μην χαλάσουν την εικόνα των πουλιών τους χωρίς λόγο έστω και για τις 30 ημέρες που θα κάνουν να ξαναβγούν.
 
Ειναι σχετικά εύκολο... αν το πιάσεις μόνο από τη μισή ουρά όπως συνέβη στο φίλο σου, τότε θα σου μείνει στα χέρια :)
 
Aν την αφήσω όπως είναι (να βγουν μόνο τα φτερά που λείπουν) το αποτέλεσμα θα είναι δηλαδή άσχημο; Έχω κάποιους ενδοιασμούς να αφαιράσω τα υπόλοιπα φτερά επειδή δεν ξέρω αν με αυτόν τον τρόπο ταλαιπωρήσω-στρεσάρω άδικα το πουλί.
 
😱 Μην το ταλαιπωρήσεις άλλο το καημένο το πουλάκι...☹ Αρκετό πόνο θα πέρασε ήδη από ξερίζωμα της ουράς του...

Ειστε σίγουροι οτι χρειάζεται μόνο 35 μερες για να βγει η καινούρια ουρά; Το ενα καρδεριβοκάναρό μου είναι έτσι από την ημέρα που το αγόρασα (αρχές Σεπτεμβρίου )και εδω και 3 μήνες δεν έχει βγάλει ακόμα καινούρια ουρίτσα🙄...
 
😀!
georgina , μην φοβάσαι τόσο, δεν είναι δα και τόσο ευαίσθητα.

Στο καρδερινοκάναρό σου δεν έχει βγεί η ουρά. Υπάρχει στην θέση της
αλλά μάλλον είναι σπασμένη, τσαλακωμένη, κομένη ή ότι άλλο, πάντως όχι
βγαλμένη, γι' αυτό μετά τρείς μήνες δεν έχει κανονική ουρά.Αν απο την αρχή που το πήρες είχες αφαιρέσει όλες αυτές τις πέννες τώρα θα απολάμβανε κι' αυτό και σύ μια ωραία συμμετρική ουρά.
 
Ναι είναι εύκολο να σου μείνει στα χέρια η ουρά αν δεν πιάσεις καλά το πουλί. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, μπορεί όμως να συμβεί.
Georgina δες μήπως είναι σπασμένα τα φτερά, οπότε δεν μπορούν να βγούν καινούργια. Λογικά μετά τις 10 μέρες "φαίνονται" τα καινούρια φτερά που βγαίνουν στην ουρά. Γύρω στις 40 μέρες ολοκληρόνονται (υπάρχουν και εξαιρέσεις) 35-45 μέρες όμως έχουν ολοκληρωθεί.
Μάκη με πρόλαβες 😀.
 
Δύο είναι καλλύτερα απο έναν.Ισως την καταφέρουμε να πάρει την απόφαση
να τακτοποιήσει την ουρά του φίλου της...
 
Κύριε Μάκη και κ. Σάκη μάλλον έιναι πολύ πιθανόν να συμβαινει αυτό που περιγράψατε. Θα πρεπει να περιμένω την επόμενη πτερόρροια για να απολαύσω την όμορφη ουρίτσα του...☹ Φοβαμαι πως δεν εχω τις γνώσεις να του κάνω "αποφτέρωση" στην ουρά του. Αλήθεια δεν γνώριζα οτι τα φτερά της ουρά μπορουν να ξαναβγούν τοσο σύντομα και μετά το πέρας της πτερόρροιας... Ισως να το πάω σε κάποιον έμπειρο να το περιποιηθεί...
 
Georgina, den iparxei periptosei na kaneis mia fotografia, gia na blepoume ti tha gini me to oura tou ; Giati an einai spasmeno to ftero parxei kintino na aimorragei.

Alexandros
 
Αλέξανδρε σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Εχω ήδη το πουλάκι 3 μήνες και αν υπήρχε περίπτωση αιμορραγίας είμαι σίγουρη πως θα το είχα εντοπίσει.:)

Θα προσπαθήσω αυριο το πρωί να εξετάσω καλύτερα την κατάσταση και να δώ τι μπορώ να κάνω. Αν δυσκολευτώ... με βλέπω να παίρνω το πουλί παραμάσχαλα και να κάνω μια επίσκεψη στον Dr. Μάκη!:D
 
οντως καποιες φορες η ουρα αργει κ περισσοτερο απο ενα η δυο μηνες!
στην μια απο τις δυο καρδερινες μου η ουρα της βγηκε τον αυγουστο κ ακομη δεν εχει συμπληρωθει πληρως!
 
Αλέξανδρε σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Εχω ήδη το πουλάκι 3 μήνες και αν υπήρχε περίπτωση αιμορραγίας είμαι σίγουρη πως θα το είχα εντοπίσει.:)

Ο Αλέξανδρος εννοει μάλλον ότι αν είναι σπασμενη η ουρά και προσπαθησεις να βγαλεις τα φτερά, μπορεί να προκαλέσεις αιμορραγία.
 
Tελικά είχατε δίκαιο! Τα φτεράκια της ουράς του ήταν σπασμένα λίγο πιό πάνω από την μέση. Κατάφερα με ευκολία να τα βγάλω 🙄 . Τώρα βέβαια είναι σαν κολοβή αλεπού.

Ελπίζω να μην το πόνεσα πολύ και σε όσο καιρό χρειαστεί να το απολάυσω με την καινούρια του ουρίτσα. Ευτυχώς το πουλάκι δεν αιμορράγησε καθόλου και είναι ευδιάθετο και λαλίστατο! Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και την υποστήριξη!
 
Ελπίζω να μην το πόνεσα πολύ και σε όσο καιρό χρειαστεί να το απολάυσω με την καινούρια του ουρίτσα.
"Μπρος στα καλη, τι ειναι ο πονος".
Εξαλλου για το καλο του ειναι. Χωρις ουρα, φτερα ή γενικοτερα οταν εχουν καποιο εξωτερικο προβλημα, μπορει να στρεσσαρονται περισσοτερο. Το καταλαβαινουν και συνηθως το κοιταζουν. Καλυτερα να το στρεσσαρεις ή να το φοβισεις για μια στιγμη-θα του περασει αργα ή γρηγορα, παρα να το νιωθει συνεχεια.
 
Back
Top