Γενικά Κοντά στο σπίτι μου ζει μια μικρή ομάδα ringnecks

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ladonna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ladonna

PB Member
Εγγραφή
20 Αυγ 2009
Μηνύματα
293
Πόλη
Πειραιάς
Πρόσφατα ανακάλυψα ότι κοντά στο σπίτι μου ζει μια μικρή ομάδα (καμιά δεκαριά άτομα) από - κατά πάσα πιθανότητα - ringnecks. Δεν κατάφερα να τα δω από κοντά και πάντα πετούσαν, αλλά μάλλον πράσινα ringnecks είναι.

Προφανώς δεν σκοπεύω να βάλω ξώβεργα, ούτε να τα πιάσω, αλλά θα ήθελα πολύ να επισκέπτονται το μπαλκόνι μου και να τα ταϊζω.

Έχει κάνει κανείς κάτι παρόμοιο;
Συμβουλές;
 
Κάτω Κηφισιά ολόκληρη παροικία, διαφοροι επιτήδειοι έχουν προσπαθήσει να στήσουν καρτέρι κατά καιρούς, μέχρι και τις φωλιές τους βλέπουμε. Το εντυπωσιακό είναι μερικές "μάχες" με κοτσύφια. Υποθέτω για να αυξάνεται ο πληθυσμός μπορούν και τρέφονται. Νόμιζα ότι δεν ήταν μόνιμα, μια φίλη από την Ορνιθολογική εταιρία πριν 2 χρόνια περίπουμου είπε πως έχει διαπιστωθεί αξιοπρόσεκτος πληθυσμός, που μάλλον έχει προσαρμοστεί στο περιβάλλον.
 
Ναι!
Μια μερα που ημασταν δεμενοι στον Πειραια-στο λιμανι-ειδα 2 πρασινα που πεταξαν πανω απο το καραβι μας!
 
Ναι και βέβαια ειχα.. Παλιοτερα πηγαινα πολυ στχνα στην Αθήνα και πιο συγκεκριενα στο ελληνικο... Εκει έβλεπα σχεδον καθημερινα ρικνεκ να πετανε... Ειχαμε και στο σπιτι τρια οποτε ερχοπντουσαν και καθόντουσαν δίπλα στο κλουβι... Ειναι υπέροχα πουλια..Αν έβγαζες απο γυρω τις πολυκατοικιες και τα εβλεπες να πετουν... Ελευθερα ηταν απιστευτο το θεαμα... Οσο για να τα ταιζεις δες εδω: https://community.petbirds.gr/threa...α-έχουμε-κοντά-μας-ότι-αγαπάμε-ελεύθερο.5261/
 
Και ξεχασα να αναφερω πως ειχα ενα τελειο μωρο... Κουκλι και καλουληηη!
 
στο Παρκο Αντωνης Τριτσης εχει αγελες ολοκληρες! Και στο πολεμικο μουσειο στο κεντρο!
 
Ιωάννα, αυτά τα πράσινα βλέπω να πετάνε εδώ κι εκεί ! Τα ακούω κάθε μέρα και μέρα παρά μέρα τα βλέπω κι όλας, αλλά όχι από αρκετά κοντά για να είμαι σίγουρη ότι είναι ringnecks.
Αρχικά νόμιζα πως ήταν monkάκια.

Αυτή η ταϊστρα είναι πολύ ωραία, αλλά δεν μένω σε κήπο, οπότε θα πρέπει πρώτα να με προσέξουν με κάποιο τρόπο. Μένω στον πέμπτο, σε μια πολυκατοικία.
 
Kατερινα τα εχω δει με τα ματια μου!
Και ριχνουν κατι φωνες...
 
ναι και εγω τα εχω δει στον εθνικο κηπο! Μια φορα ειχα πετυχει και ενα ζακο οπου με κοιτουσε απο ψηλα και μου πετουσε κατι καρπους που ετρωγε! Και στο Ρεθυμνο εχει παρα πολλους ρικνεκ και μικρα παπαγαλακια μπατζυ. ενα μαλιστα ηρθε και στα καγκελα του μπαλκονιου μου και με αφησε να το πιασω ετσι απλα χωρις καν να φοβηθει και με το χερι! Ηταν ενα πρασσινο μικρο μπατζακι μωρακι (απο τα ματια του και επειδη δεν πετουσε πολυ καλα) που πεινουσε αφανταστα! Δεν ηταν αρρωστο ηταν μωρακι!
 
Back
Top