Φροντίδα Κοτσυφάκι σώθηκε τελευταία στιγμή από επίθεση γάτας

xeniaminog

PB New Member
Εγγραφή
24 Μαϊ 2021
Μηνύματα
21
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα ομάδα! Πριν μία ωρα κατέβηκα στην πυλωτή και είδα 5 -6 γατες γυρω απο ενα παρτέρι και στη μέση ενα κοτσυφακι. Μία γάτα την ωρα που κατεβηκα είδα πως του κανε επίθεση.. εβαλα φωνή και εφυγαν και το ειδα να ναι ακομη ζωντανό! το επιασα με ενα χαρτονι προσεκτικά μη το τραυματισω κι αλλο και δυστυχώς ειδα αίμα, νομιζω απο το στερνο. Το χω ανεβασει στο σπίτι, μέσα σε μια λεκανη μεσα έβαλα πανα και λιγο υποστρωμα απο ξερο χορτο (απο το κουνελι μου). Το βλεπω καπως εχει αναθαρρυσει.. η πανα δεν εχει αιμα, αυτο αναπνεει κανονικά, ματακια ανοιχτά. Κάθεται κουρνιασμενο σε μια γωνιτσα αλλα εκανε και μια κουτσουλια.

20210530_230255.webp

Μιλησα με ΑΝΙΜΑ θα το πάω αύριο πρωι πρωι, μου ειπαν αν το δεις να ανοιγει στο στοματακι του δωσε σφιχτο ασπραδι. Το θεμα ειναι εδω στο Χαλανδρι γινεται χαμος απο κοτσυφια.. και υποπτευομαι πως οι γονεις ειναι στο απεναντι δεντρο.. να το βγαλω μπαλκονι μηπως το παρουν ή να το αφησω μεσα στο σπιτι και να παω ΑΝΙΜΑ; δεν πεταει και φοβαμαι μη ξαναπεσει στο λακκο των λεόντων απο κατω. Τι αλλο μπορω να κανω για να το βοηθησω πιο πρακτικα περα απο το να ευχηθώ να τα καταφέρει; Ευχαριστώ!
 
Θα συμφωνήσω μαζί σου κ εγώ Βόρεια είμαι κ βλέπω να γίνεται ένας χαμός με τα κοτσύφια κ τισ γάτες αυτήν την περίοδο που βγαίνουν τα Μικρά. Ήταν τυχερό που κατέβηκες κ το πρόλαβες ζωντανο
 
Εφόσον είδατε αίμα, κάπου υπάρχει πληγη η οποία χρειάζεται αποστέιρωση και αντιβίωση, κάτι που οι γονείς του δεν μπορούν να προσφέρουν, οπότε ΑΝΙΜΑ. Τυχερό που σας βρήκε.
 
Ένα σύντομo update,
Σήμερα το πρωί το πουλάκι ήταν πολύ πιο ζωηρό και το μετέφερα στην ΑΝΙΜΑ, μου είπαν πως είχε κάποιες εκδορές αλλά επιφανειακές και θα του βάλουν αλοιφές για επούλωση.
Θα το κρατήσουν τρεις εβδομάδες μαζί με άλλα κοτσυφάκια που έχουν και έπειτα θα τα απελευθερώσουν.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε 💜
τέλος καλό όλα καλά!
 
Back
Top