Φροντίδα Κουνούπια μέσα από το προστατευτικό κλουβί

Αλεξ13

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2023
Μηνύματα
8
Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους.σημερα πριν από λίγο καθώς ετοιμαζόμουν να ανανεώσω την τροφή και το νερό στο καναρίνι μου διαπίστωσα μέσα από το προστατευτικό κλουβί (έχει σήτα φυσικά) να πετάνε 2 κουνούπια.η ερώτηση μου είναι, μπορώ να ψεκάζω το προστατευτικό με αντικουνουπικό; (εννοείται μακριά από το καναρίνι)
ή δεν θα βοηθήσει;
[automerge]1685862505[/automerge]
IMG_0356.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 ευχαριστώ για την απάντηση αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω αλλά και στη φωτογραφία που έστειλα το προστατευτικό έχει ήδη σήτα...έχω την εντύπωση ότι από την φωτογραφία φαίνεται η σήτα.οχι;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Αλεξ13 , όχι δεν φαίνεται και τόσο ξεκάθαρα.
Αυτό που προφανώς συνέβη είναι ότι τα κουνούπια μπήκαν μέσα από κάποια οπή της σίτας ή καθώς ανοιγόκλεινες το προστατευτικό.
Η δική μου γνώμη είναι πάρε τούλι με το μέτρο ή κουνουπιέρα π.χ. από το jumbo*, αρκετά πιο μεγάλη από το προστατευτικό, φόρεσέ τα στο προστατευτικό και άνοιγέ το όχι νωρίς το πρωί και ούτε κοντά στο σούρουπο. Εναλλακτικά θα μπορούσες να πάρεις κουνουπιέρα που να χωράει κι εσένα, να κρέμεται δλδ (μετά τη μαζεύεις με ένα σχοινάκι) και να μπαίνεις κι εσύ μέσα όταν είναι να ανοιγοκλείσεις το προστατευτικό - δεν κοροϊδεύω, το έχω κάνει στο παρελθόν με μια κατασκευή που είχα φτιάξει.
*Υπάρχουν και κουνουπιέρες για παρκοκρέββατα παιδιών που είναι αρκετά ευρύχωρες πιστεύω για την κατασκευή σου.
 
@ianos ιανέ η σήτα που είναι πάνω στο προστατευτικό είναι η κλασσική κουνουπιέρα που έχουμε στις πόρτες των σπιτιών.ειναι καλή και δεν υπάρχει περίπτωση να πέρασε κάτι από κει.ισως βέβαια χθές το απόγευμα που του άλλαξα το νερό και κατέβασα το προστατευτικό να πήγαν ήδη τα κουνούπια και να μην το πρόσεξα.το σίγουρο είναι ότι θα είμαι πιο προσεκτικός την άλλη φορά...άρα να μην ψεκασω το προστατευτικό με αντικουνουπικό...
 
@Αλεξ13 έχεις δίκιο, ενώ το γράφεις, ούτε το πρόσεξα στην φωτογραφία ούτε το διάβασα 🤗 κ δεν αντιλήφθηκα το πρόβλημα. Η λύση του @ianos με την κουνουπιέρα τούλι που την μαζεύεις κάτω είναι ιδανική κ την έχω εφαρμόζω από τότε που δεν βρήκα σίτα που να μου αρέσει.
 
Back
Top