Ασθένειες Κουρνιάζουν στο πάτωμα και το πρωί πεθαίνουν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης BillPapa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

BillPapa

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαϊ 2016
Μηνύματα
10
Πόλη
Αμαλιάδα
Γεια σας εκτρέφω καιρό καμαρίνια αλλά αυτό πρώτη φορά το βλέπω. Μερικές φορές ανά διαστήματα κάποιο καναρίνι μένει κάτω στο πάτωμα και κουρνιάζουν το πρωί στον ήλιο. Μετά από 20 λεπτά αρχίζει να κουνιέται και να ανοίγει τα φτερά του για να γυρίσει πίσω Μετά από λίγο πεθαίνει. Η διατροφή τους ειείν βιταμίνη κόκκινη τροφή διάφορη για καναρίνια και κάθε εβδομάδα τους βαζω αυγά. Έχω φτιάξει κλούβα μεγάλη για καναρίνια και την καθαρίζω κάθε εβδομάδα με πράσινο σαπούνι. Τι είναι και πως να το αντιμετωπίσω;
 
Σου έχει συμβεί σε αρκετά πουλάκια αυτό που περιγράφεις; Η κόκκινη βιταμίνη ειδικά αν είναι χύμα δεν προσφέρει τίποτα απολύτως, θα έλεγα βλάπτει κιόλας.σε τι σημείο είναι η κλούβα; Γιατί λες πως τα πουλιά αναζητούν ήλιο..
 
Οταν έρχεται το τέλος, τα πουλάκια κρυώνουν έντονα. Δείγματα σηψαιμικής μορφής ευλογιάς συνήθως οι αιφνίδιοι θάνατοι. Κάθε εξωτερική εκτροφή ενέχει σε υψηλότερα ποσοστά τέτοιους κινδύνους. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει περιοδικότητα του φαινομένου. Τα σπουργίτια, υπάρχουν χρονιές, που αποδεκατίζονται κυριολεκτικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νομιζω πως αν πας ενα νεκρο καναρινι σε καποιον κτηνιατρο για νεκροψια θα μπορεσεις να εχεις μια πρωτη γνωση για το τι μπορει να φταιει... Το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι αναλυση κουτσουλιων...

Το σωμα της εχει κατι; Σπυρια ή εξογκωματα;
 
Σου λέμε να πας σε κτηνίατρο ειδικευμένο σε πτηνά, διότι αυτό που βλέπεις και μας περιγράφεις είναι πολύ γενικό και μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Θα μπορούσε να είναι ευλογιά, κάποιο βακτήριο από τη χύμα τροφή ή κόκκινη βιταμίνη, πρωτόζωο (π.χ τριχομονάδα), μύκητας (πχ ασπεργίλωση) και τόσα πολλά ακόμα που δεν μπορείς να είσαι βέβαιος.
Προτείνω μέχρι να τα πας στο γιατρό, να τα χωρίσεις (αν αυτό είναι εφικτό) σε ατομικά κλουβιά, με τα δικά του σκεύη το καθένα και μακρυά το ένα από το άλλο, (ρίξε και ένα τούλι αν γίνεται μήπως και έχεις μετάδοση ευλογιάς από κουνούπια)
Πάντως κάπου, κάποτε είχα διαβάσει ένα ανάλογο περιστατικό, δλδ κάθε λίγες ημέρες ένα καναρίνι της κλούβας πέθαινε και αυτό που αναφάνηκε ήταν ότι επρόκειτο για μορφή ασπεργίλωσης. Φυσικά το ίδιο μπορεί να συμβεί με ανάλογη συχνότητα και με όλα τα παραπάνω παραδείγματα που σου έδωσα.
 
Back
Top