Ασθένειες Κοψιμο ποδιου λουγαρίνας από γατα

carduelis

PB Member
Εγγραφή
17 Ιαν 2008
Μηνύματα
85
Πόλη
Λιβαδειά
Παιδια σήμερα το πρωι πήγα να δω τα πουλιά στην κλούβα κ αμέσως διαπίστωσα ότι ειχαν δεχτεί επιθεση από γατα-ες. Στα πιο πολλά λείπαν λίγα φτερακια όμως σε μια λουγαρίνα που φετος μου είψε χαρίσει κ 4 λουγαρακια είδα ότι έλειπε το πόδι τις το χαν κόψει οι γατες κ ότι είχε κ μεχρι πιο πίσω από εκεί που ξεκινάει το πόδι μια πληγή. Εγω την πήρα από την κλούβα την εβαλα σε ε΄να κλουβάκι κ την πήγα σπίτι κ της έβαλα μπενταντιν πάνω στην πλήγη. Σε θέμα ισσοροπία ςδεν έχει κ πολύ μεγάλο προβλημα κ την βλέπω κ σχετικά ηρεμη. Η πηγή δεν βγάζει αίμα έχει κλείσει τι άλλο θα πρέπει να κάνω για να σλωσω το πουλι. Θα μοορέσει τελικά να σωθεί να ξεπεράσει το σοκ κ να μου ξαναχαρήσει απογόνους αν κ αυτο δεν με πολυκαίει αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία του πουλιού.
 
... κ ότι είχε κ μεχρι πιο πίσω από εκεί που ξεκινάει το πόδι μια πληγή. Εγω την πήρα από την κλούβα την εβαλα σε ε΄να κλουβάκι κ την πήγα σπίτι κ της έβαλα μπενταντιν πάνω στην πλήγη. Σε θέμα ισσοροπία ςδεν έχει κ πολύ μεγάλο προβλημα κ την βλέπω κ σχετικά ηρεμη.Η πηγή δεν βγάζει αίμα έχει κλείσει τι άλλο θα πρέπει να κάνω για να σλωσω το πουλι...
το ευχαριστο ειναι οτι εκλεισε η πληγη κ δεν αιμοραγει.
οπως επισης οτι ειναι κ ηρεμη μετα απ το φρικτο σοκ που περασε...😱
οι αδεσποτες γατες ομως ειναι πιθανοτατα φορεις μικροβιων κ μια που αναφερεις κ πληγη
γνωμη μου ειναι,
οτι καλυτερα θα ταν να το πας κ σ ενα γιατρο, μηπως χρειαστει καμια αντιβιωση η καποια προσθετη βοηθεια.

καλη κινηση το μπεταντιν, αλλα εγω τουλαχιστον, δεν θα το αφηνα ετσι.
για αρχη ισως να τηλεφωνουσες σε κτηνιατρικη κλινικη, η σε καποιον πτηνιατρο αν εχεις..

απο μενα περαστικα :)
δυστυχως δεν μπορω να βοηθησω περισσοτερο.
αν καταφερει να ξανακανει κ αυγα μετα απ αυτο που περασε,... Τι να πω!
μακαρι...
 
Συμφωνώ με την Εύα, αύριο που θα είναι Δευτέρα να το πας σε κάποιον πτηνίατρο μήπως χρειάζεται και τίποτα άλλο πέρα από το μπεταντίν.:)

Πάντως μην ανησυχείς, μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και μ' ένα πόδι. Καλό θα ήταν να διαμόρφωνες το κλουβί κάπως αλλιώς για να το βολεύει. Να βάλεις τις πατήθρες πιο κοντά και γενικά φτιάξε την διαρύθμιση του κλουβιού, ώστε το πουλάκι να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν καλύτερα και να μην δυσκολεύεται. 😉

Ίσως ξεπεράσει το σοκ κάποτε και να σου χαρίσει απογόνους,🙄 στο εύχομαι ολόψυχα!
 
οι αδεσποτες γατες ομως ειναι πιθανοτατα φορεις μικροβιων κ μια που αναφερεις κ πληγη
γνωμη μου ειναι

Afto pou lei i Eva einai poli sosto. I gates exoune meza sto sali tous kapio bakteries pou skotonounte ta poulia. An aftes i bakteries logo pligi pane sto aima tou pouliou to argotera se 48 ores einai nekro. Kai den pedi rollo despota i oxi. Kathe gatoula exei aftes tis bakteries sto sali tis. Kai i therapia ginete mono me Antibiosei.

Ektos afto, den ksero pou kai pos exeis ta poulia, ala einai poli spanio na ginounte tetoies pliges apo gatoules, pio pithanon einai Koukoubaies, Karakses kai podikia.
 
Στην κλούβα έχω περιφραξη τωρα πως βρηκαν κ περασαν δεν ξερω ένα πιθανό σημείο πάντως το έκλεισα. Είψα δει από και ρό να περιτρυγιριζουν την κλούβα. Παλιότερα που δεν είχα περιφραξη μου σκοτωσαν κ ακριβως με τον ίδιο τρόπο κ ένα αρσενικο λουγαρακι εκτροφης μου.
 
αυτο που λεει ο αλεξ , για τις γατες το ακουσα κ χθες σε ντοκ... και για τους αρουραιους🙄😱
οποτε προσοχη, γιατι αν οντως χανεις το πουλι μεσα σε 48ωρες,θα πρεπει να βιαστεις μαλλον...

ευχομαι να πανε ολα καλα.
 
Εγώ αυτό που ξέρω για τις πληγές είναι ο τακτικός καθαρισμός τους με betadin και ταυτόχρονα χορήγηση αντιβίωσης για την αποφυγή μολύνσεων.
Περαστικά στο πουλάκι.
 
Το πουλακι τελικα δεν τα καταφερε...
λυπαμαι πολυ ηλια!

δεν βρηκες καποιο γιατρο... εστω απο το τηλεφωνο, να παρει καμια αντιβιωση ή οτι αλλο χρειαζοταν;

κριμα παντως!☹
 
Eμένα παιδιά μου είχαν επιτετεθεί στα δυό πουλιά μου γάτα το καλοκαιρι που τα είχα στο μπαλκόνι και μου είχανε τραυματίσει τα πουλιά μου το ενα στο πόδι και το άλλο στο μάτι, αλλά ευτυχώς τα προλαβα πριν τους κάνει περισσότερο κακό. Αυτό που τους έκανα είναι να τους βάζω μπετατίν να τους καθαρίζω τις πληγές αντιβίωση και για μερικές μέρες να τους δίνω και το anti-stres και τώρα είναι μια χαρά χωρις κανενα πρόβλημα.
 
Back
Top