Ασθένειες Κρέμασμα φτερούγων Καθαρίνας

Perikles Flatliners

PB New Member
Εγγραφή
28 Απρ 2018
Μηνύματα
5
Πόλη
Πάτρα
Έχω Καθαρίνα εδώ και τέσσερις μήνες. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει την περισσότερη ώρα κρεμασμενες τις φτερουγες της. Η ορεξή της δείχνει κανονική. Παρολαυτα βλέπω πως έχει αδυνατισει. Έχει κάποιος άποψη σε αυτό; αν χρειάζονται επιπλέον πληροφορίες ρωτήστε με.

IMG_20180428_175045.webp IMG_20180428_175046.webp IMG_20180428_175053.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν μπορώ ή δεν ξέρω πως να ανεβάσω εδώ φωτό. Μπορείς να μου πεις ή να σου στείλω με μαιηλ; Κλασσική διατροφή με μείγμα ηλιοσπορων κτλ από πετ σοπ και μείγμα παπαγαλινης πάλι από πετ σοπ. Του έδινα και μείγμα versel laga για lovebirds αλλά δεν το προτιμά. Σε ευχαριστώ

Την ηλικία δεν τη γνωρίζω. Το πήρα από παζάρι. Μου είπε ο πωλητής πως είναι του 17. Από το δαχτυλίδι δεν καταλαβαίνω. Ούτε ο κτηνίατρος ήξερε. Το βάρος του πριν δύο μήνες περίπου ήταν 44 γραμμάρια
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έστειλα το λινκ θέματος και φωτογραφίες στο [email protected]. Όντως είναι το άλλο όνομα των lineolated parakeets ή linnies, Katherine ή Καθαρίνα. Επειδή όταν το πήρα φτερνιζοταν και δεν ήταν σε καλή κατάσταση το πήγα στον κτηνίατρο και του έδωσα για 50 ημέρες 1/6 του χαπιού vibramicin το ίδιο και για ανθρώπους. Αυτό ήταν και για την περίπτωση ψιττακωσης.
 
Όντως είναι το άλλο όνομα των lineolated parakeets ή linnies, Katherine ή Καθαρίνα... Του έδωσα για 50 ημέρες 1/6 του χαπιού vibramicin.

Απο το Catherine's parakeet φτάσαμε στην Καθαρίνα. Μπορούμε να τη λέμε και Κατερίνα. :D

50 ημέρες αντιβίωση; 😱
 
Καλημέρα ομάδα. Όπως το διάβασα αναφέρω το όνομα. 50 ημέρες μου είπε ο κτηνίατρος και τόσο του έδωσα. Κατάλαβα πως ήθελε να καλύψει το ενδεχόμενο ψιττακωσης. Είχα δοκιμάσει και το aviomicin πριν του το πάω μόλις τελείωσε η θεραπεία επανεμφανιστηκαν τα φτερνισματα και η αδιαθεσία. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ή αν χρειάζονται και άλλες φωτό μου λέτε. Και πάλι καλημέρα.
 
... 50 ημέρες μου είπε ο κτηνίατρος και τόσο του έδωσα. Κατάλαβα πως ήθελε να καλύψει το ενδεχόμενο ψιττακωσης..

Moυ κάνει εντύπωση γιατί κι εμένα ο πρώτος μου παπαγάλος όταν τον πήρα απο το πετ σοπ ήταν άρρωστος και φτερνιζόταν, έβηχε και βαριανάσαινε και για το ίδιο ενδεχόμενο ο κτηνίατρος του έκανε 3 ενέσεις ανα δεύτερη ημέρα και 1 εβδομάδα τη vibramycin.

Τελοσπάντων τώρα αφού είναι καλύτερα αυτό μετράει. Όμορφο είναι. :) Το μίγμα σπόρων που βλέπω στη φώτο τι είναι; Μπορείς να μας δείξεις τη συσκευασία;
 
Καλησπέρα Φοίβο. Όντως μετά τη θεραπεία με vibramycin δεν φτερνιζεται ούτε βηχει πια αλλά το βλέπω έτσι με τις φτερουγες κάτω την περισσότερη ώρα. Εν τω μεταξύ σαν παπαγάλοι είναι λίγο ιδιορρυθμοι σε σχέση με τα lovebirds και budgies που έχω συνηθίσει έως τώρα. Και αυτό δε με βοηθά να καταλάβω τι είναι και το φυσιολογικό του. Το versel laga έχω σταματήσει να του το δίνω γιατί δεν το προτιμά. Τα άλλα είναι μείγμα παπαγαλινης και μείγμα ηλιοσπορων από πετ σοπ. Του έδινα που και που μείγμα για καναρίνια και ωδικα μιας και έχουν αρκετό κεχρί. Τα lovebirds που έχω το τσακιζουν και αυτό. Το Καθαρίνα όχι οπότε σταμάτησα. Του δίνω μόνο τα κλασσικά απλά ηλιοσπορων και παπαγαλινης. Από βιταμίνες τους δίνω Manitoba patè carnival για Παπαγάλους και τις κλασσικές βιταμίνες και αυγοτροφη που δίνουν τα πετ σοπ. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αγγίζουν φρούτα που τους βάζω και αν πρέπει να επιμένω με το να βάζω φρούτα μέχρι να τα συνηθισουν. Τα lovebirds μόνο πράσινα λαχανικά τρώνε. Στο Καθαρίνα δεν έχω δοκιμάσει λαχανικά ακόμα και ίσως κακώς που δεν το έκανα.

Το μίγμα σπόρων που βλέπω στη φώτο τι είναι; Μπορείς να μας δείξεις τη συσκευασία;

IMG_20180429_220802.webp IMG_20180429_220810.webp IMG_20180429_220822.webp IMG_20180429_220833.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ στη θέση σου θα απέφευγα τις χύμα τροφές. Είναι ακαθόριστης ποιότητας, καθαρότητας, συντήρησης και φρεσκάδας, ενώ έχουν κατά τη γνώμη μου μεγαλύτερο κίνδυνο επιμολύνσεων από λοιμογόνους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες στα πτηνά σου. Οπότε σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να τις αποφύγεις, όπως και αυτές με τα έγχρωμα μπισκοτάκια.
Επίσης αν δίνεις βιταμίνες έχε υπόψη σου ότι θα πρέπει να ακολουθείς τις δοσολογίες και τη διάρκεια (συχνότητα παροχής) που αναγράφεται στη συσκευασία.
 
Να χαίρεσαι το παπαγαλάκι σου. Είναι πολύ όμορφα (ξαδερφάκια των παρροτλετ τα λέω εγώ 😛 ) και είναι αγοράκι αν βλέπω καλά την ουρά του και έχει μαύρο στο τελείωμα.
Αν μπορείς να μας βγάλεις μια φωτό που να φαινέται η κοιλιά του γιατι μπορεί να έχει καρίνα.
Επίσης όταν κάθονται με τις φτερούγες έτσι συνήθως σημαίνει οτι πονάνε.
Ίσως μια επίσκεψη σε εναν πτηνίατρο θα ήταν το ιδανικό.

p.s Μετά απο 2 μήνες σχεδόν αντιβίωσης του έδωσες μετά προβιοτικά για να ισιώσει το πουλάκι;
 
Back
Top