Διατροφή Κρίση και καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mixas78
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mixas78

PB New Member
Εγγραφή
23 Δεκ 2015
Μηνύματα
46
Πόλη
Σιάτιστα
Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω με τι μπορούμε να αντικαθιστούμε τους σπόρους των καναρινιών για λίγη οικονομία. Πόσο συχνά για παράδειγμα μπορούμε να δίνουμε χόρτα., Ψωμί, η αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο για να μην επιβαρύνουμε περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη οικογένεια και γκρινιάζουν με το δίκιο τους και οι γυναίκες... Και το λέω αυτό διότι έχω 25 καναρίνια...
 
Συμφωνω με το @patrickios η βασικη τροφη στα καναρινια ειναι το μιγμα σπορων.αυτο μπορει να το αντικαταστησεις μονο με πελετς για καναρινια αλλα δεν ξέρω ποσο πιο οικονομικο ειναι και εχει αρκετα δυσκολη μεταβαση.καλυτερα λιγοτερα και να νοιωθεις και εσυ καλα οτι προσφερεις αυτο που πρεπει.
 
H μια επιλογή οπως σου είπαν και τα παιδιά είναι να μειώσεις τον αριθμό των καναρινιών σου.
Η δεύτερη επιλογή είναι να τρώτε εσείς περισσότερο ψωμί και χόρτα ώστε να μένουν περισσότερα χρήματα για σπορια.

Η τρίτη και πιο συμφέρουσα επιλογή ειναι -μιας και είσαι από Σιάτιστα- να ζητήσεις καμία χορηγία από τον Υποχθόνιο που είναι πατριωτακι!
 
Αυτή η λύση που είπαν οι φίλοι παραπάνω πρέπει πλέον να γυρνάει πολύ στο μυαλό μας . Δυσκόλεψαν τα πράγματα . Μια λύση είναι να φύγουμε από τα επώνυμα μείγματα και να κατευθυνθούμε σε άλλες εταιρείες , ντόπιες και πιο οικονομικές . Βέβαια δεν θα ταΐζουμε και σκουπίδια αλλά παράγινε το χάλι μερικών , σπόρια αγοράζουμε όχι δαχτυλίδια . Άλλη λύση είναι να κάνουμε δικά μας μείγματα χωρίς όλα εκείνα τα περιττά που στο τέλος καταλήγουν στον πάτο του κλουβιού . Να ταΐζουμε καθημερινά τα πουλάκια μας , επαρκή ποσότητα και φρέσκια τροφή , ώστε να ελαττώσουμε το πέταγμα σπόρων . Αυτό βέβαια θα πρέπει να το κάνουμε και για την υγεία τους , όμως που χρόνος . Και τέλος μια πολύ καλή λύση , δεν την έκανα εγώ ακόμα , είναι το φύσημα των σπόρων και εμπλουτισμός ώστε να γίνουν πάλι κατάλληλοι προφανώς για διαφορετική περίοδο . Δεν ξέρω εάν σε βοήθησα (και δεν σου ανέφερα τις ταΐστρες οικονομίας επειδή δεν τις θεωρώ λύση ) . Καλή συνέχεια σε όλους τους φίλους , βαστάτε γερά αδέλφια .
 
Καλημέρα. Πέραν των όσων σου έγραψαν παραπάνω, στα οποία συμφωνώ απόλυτα, θέλω να σημειώσω ότι δεν δίνουμε ψωμί στα καναρίνια...περιέχει αλάτι και δεν είναι καλό για την υγεία τους. Επιπρόσθετα, σκέψου μήπως πουλήσεις κάποια από τα πουλιά σου ώστε με τα έσοδα να καλύψεις τα έξοδα των υπολοίπων για ένα χρονικό διάστημα.
 
@Tony Forpus θα ακολουθήσω φυσικά την πρόταση σου κατά γράμμα. Κι επειδή θα έχω και περίσσευμα χόρτων θα στέλνω και σε σένα.
[automerge]1649082842[/automerge]
@mgerom εδώ και χρόνια ταιζω σπόρους ψωμιά λαχανικά κ.α είναι όλα τα καναρίνια μου υγιέστατα και αναπαράγονται σε αποθήκη που καίει ξυλολεβητας. Δεν σταματούν το κελάηδημα και έχω χαρίσει αρκετά σε πολλούς φίλους. Εδώ στο φόρουμ κάποιοι σκανδαλίζονται βλέπω έχοντας και ελλειπείς γνώσεις περί του θέματος. Δηλ. Τα άγρια καναρίνια τι τρώνε ρε παιδιά στη φύση; Χόρτα, σπόρους του αγρού, και ότι βρουν. Κάποιος μου είπε. Ότι τρώει ο άνθρωπος σε φυτική φυσικά μορφή τρώνε κι αυτά. Άλλος σκανδαλισμός κι αυτός τώρα ... Παιδιά ας δούμε πιο απλά τα πράγματα. Τα καναρίνια τρέφονται με μήλα, πορτοκάλια, πάμπολα άλλα φρούτα, ψωμιά κάπου κάπου, χόρτα, λαχανικά, αυγά κ.α για να μειώνουμε κάπου κάπου και τους σπόρους. Μπορούμε να φτιάξουμε δικές μας βιταμίνες. Ώστε έτσι κάνουμε και οικονομία. Αυτά τα λέω και για άλλους πτωχούς σαν κι εμένα... Να είστε όλοι καλά κι ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
[automerge]1649082997[/automerge]
@ianos νομίζω ότι κάπου κάπου δεν βλάπτει. Το έχω δοκιμασμένο εδώ και χρόνια. Το ψωμάκι ευλογημένο είναι. Δεν σου λέω βέβαια να το κάνεις αλλά επειδή κι άλλοι διαβάζουν το αρθρο
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η γνώμη μου είναι πως όταν δεν μπορείς να φροντίσεις κάτι σωστά δεν το παίρνεις , είμαστε που είμαστε ματαιόδοξοι ας μην είμαστε και άπληστοι , μπορείς να κρατήσεις αυτά που σου αρέσουν περισσότερο και τα άλλα να τα δώσεις ,έτσι και εσύ θα κάνεις το χόμπι σου και θα είσαι και οικονομικά καλύτερα.
 
...θέλω να σημειώσω ότι δεν δίνουμε ψωμί στα καναρίνια...περιέχει αλάτι και δεν είναι καλό για την υγεία τους.
Αλάτι , διογκωτικές ύλες, πολλές φορές ζάχαρη και άλλα βελτιωτικά.
Το να ρίξει κάποιος μερικές φορές ψωμί σε κάποιο άγριο πουλί, δεν σημαίνει πως την επόμενη φορά που θα το ξανακάνει θα φάνε ξανά τα ίδια πουλιά, ούτε πως σε αναλογία τα άγρια πουλιά τρώνε πχ μια δυο φορές την εβδομάδα σταθερά ψωμί.
Εκτός όλων των άλλων πραγματικά δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για το πόσο επηρεάζεται η υγεία τους (από το ψωμί πχ) αφού το είδος της ζωής που κάνουν ειναι εντελώς άσχετο απ' αυτό των πουλιών στα κλουβιά.
 
Όπως και να έχει μπορεί αυτό που γράφω να είναι λίγο άσχετο με το θέμα αλλά το να ταΐσουμε πχ τα περιστέρια συνέχεια ψωμί δεν είναι καλό. Παχαίνουν, βαρενουν, και εν τέλει δεν μπορούν να πετάξουν. Βέβαια αυτό γίνεται σπάνια στα περίστερια ,παρατηρείται πιο πολύ στους κύκνους, στις χήνες στις πάπιες... Τώρα για τα πουλιά στα κλουβιά ειδικά ψωμί που έχει αλάτι δεν δίνουμε σε καμία περίπτωση. Ψωμί ολικής άλεσης που να μην έχει αλάτι... τι να πω κάπως ανέχεται.
 
στους κύκνους, στις χήνες στις πάπιες.
Το ψωμί σε αυτά εξναι απαγορευτικό άσχετα που ο περισσότερος κόσμος δίνει, κάνουν περισσότερο κακό πάρα καλό.
 
Back
Top